بررسی نقشه مرکز اسرائیلی در دوران شیوع کرونا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که همهگیری بیماری کووید-19 باعث ایجاد چالشهایی در جوامع سراسر جهان شده است؛ حتی بنیادیترین ساختارهای تمدن با تردید مواجه شدهاند. به عنوان مثال مشکلاتی در حوزه آموزش در مدارس، دانشکدهها و دانشگاههای سراسر جهان وجود دارند. «Enter EdTech»، یک بخش فناوری – که مدتهاست نادیده گرفته شده – ناگهان در کانون توجه همگان قرار گرفته است.
«UK Israel Tech Hub» با هدف استفاده از نوآوری استارتآپ اسرائیلی در میان بسیاری مسائل و مشکلات، با همکاری بازیکنان اسرائیلی و بریتانیایی EdTech مانند : «MindCet»، «Nesta» و «Edtech Impact»، در حال تهیه نقشه تعاملی است. این نقشه – که قرار است در 18 ماه می امسال رونمایی شود – راهحلهایی را برای چالشهای آموزش «K-12» در نتیجه شیوع کرونا در اسرائیل و انگلیس ارائه خواهد داد.
دونا هاج (Dona Haj)، رئیس دفتر مرکز فناوری اسرائیلی در بریتانیا در گفتگو با وبگاه تخصصی «CTech» گفت :
«ویروس کرونا باعث ایجاد چالشهایی در مدارس، دانشکدهها و دانشگاههای سراسر جهان شده است. ما قصد داشتیم 2 داستان را در نقشه به نمایش بگذاریم. داستان اصلی، نمایش تأثیر رشد فرصتهای موجود در EdTech و اهمیت سرمایهگذاری در این بخش در مقایسه با سایر بخشها به اکوسیستم است. به عنوان مثال، بودجه دولت اسرائیل برای آموزش، بعد از حوزه دفاعی در رتبه دوم قرار دارد.»
هاج خاطرنشان کرد :
«بنابراین، از نظر اهمیت، دولت اسرائیل به سرمایهگذاری در آموزش، نه در نوآوری در آموزش، توجه دارد. همین مسئله در مورد جامعه سرمایهگذاری نیز صدق میکند؛ این جامعه ترجیح میدهد در حوزه سایبر، فینتک، شهرهای هوشمند و دیگر موارد و نه آموزش سرمایهگذاری کند. به دلیل همهگیری بیماری فعلی، همه شکافهای موجود در سیستم آموزشی و بهطور کلی یادگیری از راه دور مورد توجه قرار گرفتهاند. در اینجا مشکلی وجود دارد؛ یک فرصت برای مدت طولانی از دست رفته و من گمان میکنم این نقشه همین رشد و پتانسیل فراموش شده و از دست رفته را نمایش میدهد. اما هنوز امید سرمایهگذاری و پرورش بیشتر وجود دارد.»
هاج، به عنوان یک بومی اهل حیفا عملیاتهای مرکز را در انگلستان برای کمک به ایجاد روابط با شرکتهای انگلیسی و دولت بریتانیا هدایت میکند. او توضیح داد که هدف مرکز، کمک به این شرکتها در استفاده از نوآوری اسرائیل است.
وی افزود :
«ما در بخشهای مشترک بین 2 کشور مانند : سایبر، فینتک، مراقبتهای بهداشتی، شهرهای هوشمند، EdTech و صنایع خلاق فعال هستیم. ما در زمینه تشویق نوآوری در آموزش در هر 2 کشور بسیار فعالیت داشتیم. به عنوان مثال، یک پلتفرم سطح بالای اسرائیلی-انگلیسی از EdTech راهاندازی کردیم تا سران هر 2 طرف در خصوص چالشهای پیشرو در حوزه تأمین مالی و ایجاد موقعیت به بحث بپردازند.»
درحالیکه نقشه، بر نیاز به افزایش سرمایهگذاری در این بخش تأکید دارد، هاج اظهار داشت که هدف ارائه راهحلهایش پیشرفته از هماکنون و پورتفولیوی فوقالعاده برای مشکلات فعلی و پسا کرونا است. وی همچنین ادامه داد که 2 طرف مکمل یکدیگر هستند و فناوریهای بیشتر دادهها و هوش مصنوعی ارائه خواهند شد، درحالیکه در بریتانیا تمرکز اصلی روی پویایی یادگیری، تجربه یادگیری و جنبه یادگیری اجتماعی پلتفرم است.
به گفته کارشناسان، نقشه EdTech فقط یکی از ابتکارات بسیاری است که هم اکنون در مرکز یاد شده انجام میشود. این مرکز سرمایهگذاری غیرانتفاعی – که از سال 2011 خارج از سفارت انگلیس در اراضی اشغالی فعالیت دارد – در حال ایجاد یک فهرست فنآوری پیشرفته با هدف جمعآوری بهترین راهحلهای پیشرفته در اسرائیل است. اخیراً مرکز در حال هدایت استارتآپهای اسرائیلی به سمت سرویس بهداشت ملی (NHS) به دلیل شیوع ویروس کرونا است.
هاچ درنهایت اظهار داشت :
«مرکز صدها برنامه برای نقشه خود دریافت کرده و وعدهها و حذفیاتی را در EdTech ارائه میدهد. ما به دنبال راهحلهایی برای ارائه یادگیری مشارکتی و تعاملی و تجربیات یکپارچه در پلتفرمهای تدریس و از راه دور هستیم. به عنوان مثال، زوم (Zoom) برای یادگیری خیلی مؤثر نیست. ما همچنین سؤالاتی را در مورد نحوه برطرف کردن شکافهای دیجیتالی موجود در جامعه میپرسیم.»
او خاطرنشان کرد :
«ما در حوزه فضایی بسیار فعال هستیم؛ ما در بسیاری موارد کاندید شدیم که حتی خودمان نمیدانستیم و این برای ما بسیار عالی است. این امر نشان دهنده پتانسیل موجود در این بخش است. افراد در اکوسیستم مدتی است که بخش را نادیده گرفتهاند و همه باید به این مسئله توجه کنند. اگر سرمایهگذاری و نوآوری درست در این بخش انجام نمیشد، ما جایگاه فعلی را با وجود مشکلات مربوط به یادگیری از راه دور نداشتیم.»