بدافزار های روسی در کمین هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت «IBM» در جلسه داخلی خود موضوع استفاده از واتسون را در حوزه سلامت مطرح کردند، اما از طرفی نگران حملات سایبری به ویژه از سوی کشور روسیه بودند.
تحقیق و پژوهش درباره هوش مصنوعی گسترش یافته و در بیشتر جهان این روند ادامه دارد. شرکت های انویدیا (Nvidia) در کانادا و گوگل (Google) در غنا، پرچم دار این حوزه هستند.
آزمایشگاه هوش مصنوعی انویدیا در تورنتو، واقع شده است. این واحد توسط یک پرفسور دانشگاه تورنتو به نام «Sanja Fidler» مدیریت می شود.
آزمایشگاه گوگل در آکرا (Accra) قرار دارد. این مرکز توسط «Moustapha Cisse» که مدیر سابق فیسبوک بوده، اداره می شود.
این روزها کشور های مختلف در حال رقابت با یکدیگر در زمینه ی هوش مصنوعی و به کار گیری آن در زمینه نظامی هستند. در این راستا پوتین، رئیس جمهور روسیه در یک سخنرانی اعلام کرد که هوش مصنوعی نه تنها آینده ی روسیه، بلکه آینده ی دنیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد و تغییرات جالبی در دنیا ایجاد خواهد کرد. او همچنین گفت که هر کشوری که بتواند در زمینه ی هوش مصنوعی پیشرو باشد، در واقع می تواند بر دنیا حکمرانی کند. به طور کلی پوتین تنها کسی نیست که اینگونه فکر میکند بلکه کشور های دیگری مثل چین و آمریکا نیز چنین فکری نسبت به هوش مصنوعی دارند، با پوتین هم نظرند و در حال دستیابی به قدرت های نظامی هوشمند هستند. همه ی کشور ها از اهمیت هوش مصنوعی آگاهند و هوش مصنوعی باعث حفظ نیرو های انسانی خواهد شد. برای مثال می توان به هواپیما های بدون سرنشین و مستقل اشاره کرد.
در این راستا کشور ها رقیب یکدیگر شده و بیم آن دارند تا از سوی رقبا مورد حمله سایبری یا بدافزاری قرار گیرند.
روسیه نیز بسیاری از کشور ها مانند: چین و آمریکا را در حوزه AI دنبال می کند. برنامه ی مدرنیزه سازی نظامی که در سال 2008 آغاز شد، باعث گسترش و سرمایه گذاری جدید در AI شد. کمیته صنعتی نظامی روسیه قصد دارد تا سال 2025، 30 درصد از تجهیزات راکتیو نظامی را تولید کند.
روسیه با تکنولوژی مختصر خود نسبت به چین و ایالات متحده، باید این اهداف بلند پروازانه را برای ادامه ی رقابت حفظ کند. این کشور از یک سنت علمی در فن آوری بهره می برد و یک استراتژی کارآمد در تکنولوژی هایش داشته است. بر اساس گفته ها به نظر می رسد که روسیه مایل است تا AI و یادگیری ماشین را به عنوان بخشی از تبلیغات، اطلاعات، رسانه های اجتماعی و هک های تبلیغاتی به اجرا در آورد. دولت روسیه نیز، همانند چین بیشتر تمرکز خود را بر روی بدست آوردن قدرت بیشتر برای توسعه ی کشور قرار داده است و این نشان می دهد که احتمالا هوش مصنوعی بیشتر به سمت برنامه های نظامی و اطلاعاتی هدایت خواهد شد.