باید با مردم صحبت کنیم
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از «تسنیم»؛ محمدجواد آذری جهرمی در گفتگوی ویژه خبری در بیان اقدامات اخیر وزارتخانه ارتباطات به دو برابر شدن پوشش نسل 3 و 4 تلفن همراه اشاره کرد و افزود: در آغاز دولت دوازدهم نیمی از شهرهای ما از پوشش نسل سوم و چهارم تلفن همراه برخوردار بودند که الآن همه شهرها تحت این خدمات هستند این یک اقدام 57 درصدی محسوب می شود. رشد حوزه ارتباطات در هفت ماه اخیر چشمگیر است.
او تصریح کرد: بیش از 53 هزار کیلومتر از جاده های کشور با اجرای پروژه های اجرایی، تحت پوشش نسل سوم و چهارم تلفن همراه قرار گرفتند. در شاخص های مشارکتی هم نرخ رشد چهار برابری داشتیم، میزان شاخص مشارکت در دولت الکترونیک از 4 به 16 درصد افزایش یافت البته باید به بالای 60 درصد برسیم، از نرم افزار دولت همراه هم رونمایی صورت گرفت که از طریق کافه بازار و گوگل و دیگر اَپ استورهای ایرانی قابل دسترسی است. این نرم افزار یا اپلیکیشن، ارتباط مردم با دولت را به صورت اختصاصی برقرار می سازد. البته هدف از راه اندازی چنین اپلیکیشنی تجمیع ادارات دولتی برای خدمات دهی هر چه بهتر به مردم است.
آذری جهرمی به دو برابر شدن ارتباطات الکترونیکی خارجی و سه برابر شدن ارتباطات داخلی اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه داخلی از 6،1 ترابیت به 18،2 ترابیت و در حوزه اینترنت هم به 2،4 ترابیت ارتقا رسیده ایم. روی هم رفته در خصوص محتوای فضای مجازی و اینترنتی داخلی به رشد 40 درصدی رسیده و در راستای حمایت از کسب و کارهای نوپای فضای مجازی هم طرحی به نام نوآفرین رونمایی و راه اندازی کرده ایم تا همه مشکلات این کسب و کارها از قبیل بیمه، ثبت شرکت و تأمین منابع انسانی و مالی و ... را پاسخگو و مشکل گشا باشد.
به گفته وی، از دیگر فعالیت های هفت ماهه اخیر این وزارتخانه می توان به جلوگیری از قاچاق تلفن همراه اشاره کرد.
آذری جهرمی به اعمال توجه ویژه به حریم خصوصی مردم در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: در مواردی که امکان نشر اطلاعات وجود داشت با اپراتورها برخورد کردیم. در مدت کوتاه گذشته به دو اپراتور جدید، پروانه فعالیت داده ایم تا فضای رقابتی در حوزه ارتباطات فراهم شود، ظرفیت فعال ترانزیت ارتباطات به 500 گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.جایگاه ما در شاخص توسعه فناوری اطلاعات، اولین کشور منطقه و دومین کشور جهان است.
وزیر ارتباطات در خصوص وضعیت شبکه ملی اطلاعات گفت: این شبکه از نظر معنا به سه لایه مفهوم، محتوا و زیرساخت تقسیم می شود در مورد سه فصل زیرساخت باید گفت متولی این بخش، وزارت ارتباطات است که نقطه گذاری ها و زمان بندی و برنامه ریزی لازم صورت گرفته اما در مورد بخش های محتوا و مفهوم هنوز سندی وجود ندارد و حد و اندازه دقیقی تعیین نشده است.
جهرمی در خصوص اینترنت اشیاء که به تازگی در دنیای ارتباطات نمود پیدا کرده است گفت: بنا به فراخور نیازهای ارتباطی و اشکال جدید ارتباطات، جهت برقراری ربط میان اشیاء، اینترنت اشیاء ظهور کرده که البته وزارت ارتباطات در حال ایجاد قوانین و زیرساخت های این نوع از اینترنت است . البته نیازمندی های این شبکه به بخش زیرساخت های صنعتی مربوط می شود وگرنه از لحاظ شبکه ای مشکلی وجود ندارد.
او در خصوص حوزه پیام رسان ها خاطر نشان کرد: در حوزه رسانه بلاتکلیف هستیم و این شامل همه رسانه ها می شود زیرا چارچوب و سیاست حرکتی مشخصی در این حوزه نداریم و از آنجا که چارچوب های اصلی را مردم تعیین می کنند متأسفانه در حال حاضر مردم نسبت به پیام رسان ها و شبکه های داخلی کم اعتماد هستند و این مهم سبب می شود که رونق ماهواره و پیام رسان های خارجی بیشتر باشد. درست است که هنوز مردم نسبت به قانون فیلترینگ و ممنوعیت شبکه های اجتماعی خارجی مقاومت دارند اما وظیفه ماست که با مردم صحبت کنیم. در حال حاضر به نقطه ای رسیده ایم که اگر فیلترینگ جواب دهد یا ندهد در نظر مردم، ما محکوم هستیم.
جهرمی تأکید کرد: اگر زیرساخت اعتماد را ایجاد کنیم و سیاست های رسانه ای شفاف تری داشته باشیم طبیعتاً مردم با علاقه به وطن، از پیام رسان های داخلی استفاده می کنند.
او گفت: در حال حاضر پیام رسان های داخلی، ظرفیت های لازم را دارند و ظاهراً نیاز به سی.دی.ان نیست اما اگر هم نیاز به این ظرفیت باشد باید با مصوبه مجلس اقدام صورت گیرد.
البته نیازمندی های پیام رسان های داخلی برای ارتقای سیستم امنیتی و به روز رسانی های زیرساخت های ضروری مستلزم بودجه های میلیاردی است که گاهی از توان وزارت ارتباطات خارج است البته ما به عنوان متولی حاکمیتی باید از زیرساخت های این پیام رسان ها حمایت کنیم.
جهرمی ادامه داد: موتورهای جستجوی داخلی همچون پارس جو و یوز نسبت به توانایی هایشان توانسته اند سهمی از بازار را به خود اختصاص دهند البته الآن این سهم حدود دو درصد است و گفتنی است تصمیمات بر این بود که از این دو موتور جستجو برای اکوسیستم کودکان استفاده کنیم زیرا محتوای مخرب کمتری دارد و قابل کنترل هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور گفت: در حال حاضر مشترکان اینترنت خانگی و اداری از نوع جدید تعرفه گذاری این بخش رضایتمندی 70 درصدی دارند و انتظار ما هم همین بود .شرکت های فروش اینترنت نگران بازگشت سرمایه خود نباشند طبق تغییرات اعمال شده در تعرفه ها باید گفت هر تغییری با تأخیر همراه است.