بالن ارتباطی اتصال اینترنت ۱۰ هزار نفر را برقرار میکند
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ساخت بالن ارتباطی توسط پژوهشگران ایرانی که باهدف پایداری ارتباطات در زمان بحران و حوادث و مخاطرات طبیعی انجامشده، بهعنوان یکی از راههای رسیدن به شعار «ایران هوشمند» نامبرده است.
«بالن ارتباطی» حاصل دانش پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران است که با کاربرد استفاده در مواقع بحرانی ساختهشده است.
پژوهشگران ایرانی در سالهای اخیر با طراحی و ساخت این بالن مشکل قطع ارتباطات در برخی مواقع بحرانی را حل کردهاند؛ این بالن با تجهیزات بیسیم بر فراز مناطق آسیبدیده حرکت کرده و ارتباطات شبکه را برای تعدادی از مردم و نیروهای امدادی برقرار میکند.
ازآنجاییکه پس از وقوع سیل، زلزله و رخدادهایی از این قبیل قطعی آب، برق، گاز، جاده و ارتباطات اتفاق میافتد، بالن ارتباطی برای برقراری ارتباطات بهویژه برای نیروهای امدادی راهکار مؤثری است. چراکه ممکن است قطعی موقت برخی خدمات برای مردم بحرانزده قابلتحمل باشد اما قطع ارتباطات تلفنی به معنی بیخبری نیروهای امدادی از شرایط موجود است. به همین دلیل نیروهای امدادی در صورت داشتن ارتباطات تلفنی میتوانند مناطق آسیبدیده را رصد کرده و به امداد مردم بشتابند.
بالن فضایی ساختهشده توسط پژوهشگران فضایی ایران باقابلیت حمل ۳۰۰ کیلوگرم تجهیزات ارتباطی تا ارتفاع ۵۰۰ متری پرواز میکند و منطقه بحرانزده را تحت پوشش قرار میدهد.
این بالن امکان اتصال بیش از یک هزار نفر را بهصورت همزمان و ۱۰ هزار نفر را بهصورت غیر همزمان با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه فراهم میکند. همچنین با دوربینی که قابلیت زوم ۳۰ برابری دارد امکان رصد مناطق نیازمند به امدادرسانی را محقق میکند.
در سال ۹۷ و ۹۸ چندین با از این بالن ارتباطی در مواقعی مانند اربعین حسینی در مرز مهران، سیل پلدختر و بحران سیل در جنوب کشور استفادهشده است.