بازتاب قانون ضد تروریسم چین
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ چندی پیش، چین قانونی را برای مبارزه با تروریسم تصویب کرد که طی آن شرکتهای فناوری ملزم شدند، اطلاعات رمزنگاریشده را در اختیار دولت قرار دهند. بعد از تصویب این قانون، فریاد اعتراض دولت آمریکا بلند شد. برخی کارشناسان معتقدند این قانون، آخرین تشدید تسلیحاتی میان چین و آمریکا در حوزهی سیاستهای نظارتی است.
هفتهی پیش از تصویب قانون یادشده، سخنگوی وزارت خارجه چین، به قانونی در آمریکا اشاره کرد که به شرکتهای مخابراتی اجازه میدهد تا اطلاعات را در اختیار سازمانهای جاسوسی قرار دهند. وی قانون چین را در این زمینه، متعادلتر، دانست. البته اعتراض آمریکا در حالی است که بر اساس برخی گزارشها، سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA)، نوعی «در پشتی» را در محصولات شرکت تولید قطعات شبکهی ژونیپر، قرار داده بود تا بتواند به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کند.
نکتهای که در قانون جدید چین وجود دارد این است که مفهوم «تروریسم» در آن بسیار گسترده است. همچنین برخی تحلیلگران میگویند: این قانون موجب میشود تا افراد، رمزنگاریها را افزایش دهند.
علاوه بر چین، فرانسه نیز در تلاش است تا قانونی را تصویب کند که بتواند تواناییهای نظارتی خود را بعد از حوادث تروریستی پاریس، افزایش دهد. از جمله تلاشهای فرانسه، توقف استفاده از مرورگر Tor در این کشور است؛ اقدامی که تاکنون، فقط چین توانسته آن را اجرا کند و حتی روسیه نیز، موفق به انجام این کار نشده است.