بازار میلیارد دلاری امنیت سایبر در خاورمیانه
اقتصاد منطقه خاورمیانه تحت کنترل صنایع و شرکتهای عظیم قرار دارد. صنایعی مثل نفت، گاز، بانکداری، خدمات مالی و بیمه از جمله این صنایع هستند. رشد و توسعه سریع اقتصادی که به دلیل حضور این صنایع در خاورمیانه اتفاق میافتد، این منطقه را به هدفی عالی برای هکرها و مهاجمان سایبری تبدیل کرده است. تاکنون حملات سایبری به صنایع گوناگون مثل نفت و گاز، موجب از دست رفتن حجم عظیمی از اطلاعات شده و به شبکههای داخلی این شرکت ها خسارت های سنگینی وارد آورده است.
امنیت سایبری طیف گسترده ای از فناوریها را دربرمیگیرد. آنتی ویروس ها، سامانه های پیشگیری از نفوذ، رمزگذاری اطلاعات، دیوار آتش و کاهش خسارت های حملات اختلال سرویس توزیع شده (DDoS) چند نمونه از این فناوریها هستند. هدف این فناوریها مقابله با تهدیدات پیشرفته و دائمی موجود در دنیای سایبری است. چنین فناوریهایی میتوانند از انتشار ویروس در کل سیستم جلوگیری کرده و بقای یک کسب و کار را پس از حملات سایبری تضمین نمایند. کسب و کارهای امروزی برای حذف محدودیت های جغرافیایی و رشد توان تولید، به شدت به اینترنت وابسته هستند. در نتیجه امنیت سایبر، امینت چهارچوب داخلی یک سازمان را در مقابل تهدیدات خارجی تامین میکند.
عمده صنایع خاورمیانه از صنعت انرژی و نفت و گاز تشکیل شده است. این صنایع که سودآورترین صنایع منطقه نیز هستند، به شدت به شبکههای رایانهای و سامانههای کنترل صنعتی وابسته اند.
چند سالی است که این شبکهها و سامانهها به اینترنت متصل شدهاند که این امر باعث آسیب پذیری آنها در مقابل حملات سایبری است. این آسیب پذیری ها موجب شده اند که مدیران صنایع، رشد امنیت سایبر را در منطقه ضروری بدانند.
وب سایب MarketsandMarkets پژوهشی منتشر کرده است و در آن ارزش بازار امنیت سایبری خاورمیانه در سال 2014 را، 5 میلیارد و 170 میلیون دلار تخمین زده و اعلام کرد این رقم تا سال 2019 به 9 میلیارد و 560 میلیون دلار خواهد رسید. در این پژوهش عربستان سعودی به عنوان بزرگترین بازار محصولات امنیت سایبری در منطقه معرفی شده است.