باتری خود ترمیم شونده
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ یکی از مشکلات ابزارهای هوشمند پوشیدنی، کوچک بودن باتری، عدم انعطافپذیری و در نتیجه شکنندگی آن است.
پژوهشگران دانشگاه فودان چین (Fudan University)، موسسه فناوریهای پیشرفتهی سامسونگ در کرهی جنوبی (Samsung Advanced Institute of Technology) و موسسه تحقیق و توسعهی سامسونگ چین (Samsung R&D Institute China) با همکاری یکدیگر موفق به ساخت نوع جدیدی از باتریهای لیتیوم یونی شدهاند که تنها مدتی کمی بعد از شکستن و آسیب دیدن، خودش را ترمیم کرده و شروع به شارژ شدن میکند. با توجه به اطلاعات منتشر شده، برای ساخت این نوع باتری از تعدادی ورقهی نانولولهی کربنی1 (carbon nanotube) و نوعی پلیمر استفاده شده است که به آن اجازه میدهد در زمان آسیبدیدگی، مایع درون آن نشت نکرده و بتواند خود را ترمیم کند.
پژوهشگران باتری خود را در دستبند پوشیدنی هوشمندی قرار داده و آن را مورد آزمایش قرار دادند. در این آزمایش دستبند از محلی خاص بریده شد و بعد از مدتی باتری توانست خود را ترمیم کند. این آزمایش نشان داد، فناوری ایجاد شده توسط آنها، از انعطافپذیری مناسبی برخوردار بوده و حتی بعد از آسیب، مشکلی برای آن و سلامتی کاربر پیش نمیآید.
تحلیلگران معتقدند استفاده از باتریهای لیتیومی ممکن است باعث افزایش قیمت ابزارهای پوشیدنی بشوند؛ اما در مقابل امکان نشت مواد سمی و شیمیایی روی لباس و بدن کاربر را از بین میبرد.
با وجود تمام ویژگیهای یاد شده هنوز هم نسل جدید باتریهای لیتیوم یونی در برابر ضربات بسیار شدید، میتوانند به شدن آسیبدیده و به صورت کامل از کار بیافتند.
_________________________________
1- نانولولههای کربنی از صفحات کربن به ضخامت یک اتم و به شکل استوانهای توخالی ساخته شدهاست