باتریهای خودسوز
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ یک از مشکلات اصلی باتریها لیتیوم یونی، خطر آتش گرفتن و انفجار آنها بود؛ اما به نظر میرسد، گروهی از محققان دانشگاه ام. آی. تی، نسل جدیدی از باتریهای قابلحمل را تولید کردهاند که برای تولید انرژی به آتش گرفتن منبع درون خود متکی هستند.
از چند سال قبل محققان دریافتند که میتوان از رشتههای باریک و طولانی لولههای نانو کربنی در مواد قابل اشتعال استفاده کرد. این کار باعث میشود تا آنها مانند یک فتیلهی طولانی که با سوختن انرژی الکتریکی تولید میکنند، عمل کنند. محققان دانشگاه ام. آی. تی با استفاده از این روش نوع جدیدی از باتریها را تولید کردهاند. محققان این دانشگاه موفق شدند با استفاده از ساکرز بهجای مواد محترقه، کارایی این باتریها را نسبت به نمونهی اولیه 10 هزار برابر افزایش دهند.
نتیجهی این عمل به تولید نوعی باتری است که توانایی رقابت با باتریهای امروزی را دارد. همچنین این باتری را میتوان بهصورت نامحدود استفاده کرد و با گذر بازدهی آن کاهش پیدا نمیکند. با این وجود تا زمان عرضهی این باتری به بازار زمان زیادی باقیمانده است؛ زیرا در حال حاضر به اندازهی کافی بزرگ نبوده و تنها میتوانند انرژی موردنیاز لامپهای ال. ای. دی کوچک را تامین کنند.