ای لوران، ناجی کشتیها کرهای
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ کره جنوبی به دنبال ساخت سامانههای مکانیاب ماهوارهای جدیدی است که بهراحتی قابل هک شدن نباشند. این طرح از زمانی مورد توجه مقامات کرهای قرار گرفت که برای اولین بار، سامانههای ردیاب ماهوارهای این کشور، مورد تهاجم هکرها قرار گرفت. این عملیات هکری، به هکرهای دولتی کره شمالی، نسبت داده شد.
سامانههای ردیاب جهانی یا همان جیپیاس، آسیبپذیری بالایی در برابر امواج ساتع شده از جانب خورشید، امواج رادیویی و ماهوارهای و امواج مخربی دارند که به صورت عمدی و برای تخریب این سامانهها، از جانب هکرها ارسال میشود.
کره جنوبی بهتازگی خبر از عقد قراردادی به ارزش 13 میلیون دلار داده است که بر اساس آن ابزارهای امن لازم برای ساخت یک سامانه ارتباطی زمینی جایگزین به نام "ای لوران" (eLoran) فراهم شوند، سامانهای که احتمالاً امیدها را برای یک سامانه امن و جایگزین جهتیابی زنده خواهد کرد.
یک مقام دولتی کره جنوبی دراینباره به رسانهها گفته است: «نیاز ما به چنین سامانهای به طور فوقالعادهای بالا است؛ چرا که همواره خطر سیگنالهای مخرب از جانب کره شمالی وجود دارد.»
آخرین حمله سایبری از جانب کره شمالی در تاریخ 31 مارس آغاز شده است. این حمله سبب شد تا دسترسی بیش از 1000 هواپیما و 700 کشتی به سامانه ردیاب ماهوارهای با اختلال همراه شود. ظاهراً، بنا به ادعای مقامات کره جنوبی، این حمله از طریق 5 نقطه مرزی در مرز مشترک دو کره سازماندهی شده است.
البته سامانه ترافیک هوایی کره جنوبی، در اثر این حمله، آسیبی ندیده است؛ چرا که سامانه جیپیاس در ترافیک هوایی کره جنوبی، بهعنوان یک سامانه جایگزین استفاده میشود و سامانه ارتباطی اصلی نیست. کره شمالی، مشارکت در انجام چنین حملهای را منکر شده و این را یک ادعای واهی از جانب کره جنوبی عنوان میکند. دو کره سالیان سال است که فضای پرتنشی را در روابط سیاسی خود، تجربه میکنند و هر از چند گاهی تلاش میکنند تا با وارد کردن اتهامی جدید به طرف مقابل، افکار را به همراهی با خود وادار کنند. طی چند ماه گذشته و در پی آزمایشهای موشکی کره شمالی، حجم انتقادات از جانب بسیاری از کشورهای همسو با کره جنوبی، نظیر آمریکا، کره شمالی را هدف قرار دادهاند.
به ادعای کارشناسان، چنین حملاتی به سامانههای ردیاب ماهوارهای، برای کشتیهایی که به روشهای سنتی مسیریابی در دریا، آشنایی ندارند، بسیار خطرناکتر است. آمریکا، روسیه و هند نیز از جمله کشورهایی هستند که در تلاشاند تا نسخهای از "ای لوران" را ایجاد کنند؛ ابزاری که سیگنالهای بسیار قویتر دارد و در برابر حملات سایبری بسیاری مقاومتر است.