اینترنت 2 گیگ فیسبوک در مناطق دورافتاده
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ توبیاس تیک، سرپرست تیم تحقیقاتی آزمایشگاه فیسبوک اخیراً مقالهای را به چاپ رسانده و در آن تصریح کرده که چگونه با استفاده از پرتو لیزر میتوان اینترنتی با سرعت دو گیگابایت در ثانیه را به مکانهای دور ارائه کرد.
استفاده از لیزر در حال حاضر نیز در شبکههای فیبر نوری مورداستفاده است؛ اما اینترنت وایرلس هنوز هم از امواج رادیویی و ماکروویو استفاده میکند که در مقایسه با آن، لیزر از سرعت بسیار بالاتری برخوردار است.
کاری که شرکت فیسبوک قصد انجام آن را دارد، تاباندن اشعه لیزر بر روی یک ردیاب در فاصلهای دور است.
تیک اظهار کرد: در حال حاضر بخش بزرگی از جهان به دلیل نبود زیرساختهای لازم به اینترنت وایرلس دسترسی ندارند که این مشکل بیشتر در نواحی روستایی و دورافتاده مشهود است.
وی افزود: ما در حال طراحی یک تکنولوژی هستیم که برای این نواحی مناسب و بهینهشده است.
این تیم از دستههای فیبر نوری فلورسنت برای ساخت یک ردیاب شبیه به حباب چراغ استفاده کرده که نتیجه آن ایجاد سطحی به وسعت 126 سانتیمتر مربع است که قادر به دریافت و جمعآوری نور از جهتهای مختلف است. فیبرها نور را به این ردیاب عبور داده و سپس این دستگاه میتواند نور را در رنگهای مختلف ساطع کند.
روش دیگری به نام مدولاسیون تقسیم فرکانس عمود برهم orthagonal frequency-division multiplexing وجود دارد که بهواسطه آن ردیاب میتواند دادهها را با سرعت 2 گیگابایت بر ثانیه به مناطق دوردست منتقل کند.