ایران به دنبال ماهواره ملی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان، «محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در گفتوگو با برنامه «من طهران» شبکه العالم، درباره پروژه ماهواره ملی گفت:«ماهواره تکنولوژی پیشرفتهای است و قرار دادن ماهواره در مدار ژئو زمان بَر است و شاید 10 سال تا 13 سال زمان ببرد. ما دو برنامه موازی داریم یکی اینکه یک ماهواره برای امور مخابرات، پخش صدا و سیما و تأمین نیاز بخشهای دیگری مانند شرکتهای پپ، بانکها و شرکتهای انفورماتیک داشته باشیم و همچنین به دنبال ماهواره دیگری هستیم برای استفاده در امور هواشناسی، محیط زیست، کشاورزی و همه امور مربوط به سنجش از راه دور. ما ان شاء الله اگر ماهوارهای ملی داشته باشیم، اتفاقی که برای کانالهای پرس تی وی و العالم افتاد، دیگر تکرار نخواهد شد.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سؤال که آیا ایران برای پرتاب ماهواره ملی خود ماهواره یک کشور دیگری را اجاره خواهد کرد یا در این زمینه خودکفا خواهد بود، اظهار داشت: «همکاری با یک کشور دیگر در زمینه ماهواره کار خیلی سختی نیست و ما هم اکنون ماهواره عرب ست را به صورت مشترک استفاده میکنیم. ایران درپی دست یابی به ماهوارهای مستقل است که کاملاً در اختیار خودش باشد. وی تأکید کرد که این ماهواره ملی برای استفاده در امور مخابرات، پخش صدا و سیما و اینترنت خواهد بود.»
ساخت ماهواره ملی تا 3 سال دیگر طول میکشد
واعظی در پاسخ به این سؤال که ماهواره ملی چه زمانی ساخته خواهد شد، گفت: «ما هماکنون مشخصات فنی ماهواره ملی را تدوین و با دستگاههای استفاده کننده مذاکره میکنیم و مذاکره با شرکتهای سازنده هم شروع شده است و پیشبینی میشود که ساخت ماهواره ملی تا 3 سال دیگر طول بکشد.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تدبیر ایران برای مقابله با حملات سایبری به تأسیسات حساس و مهم خود، گفت: «یکی از وظایف جدی ما امن نگه داشتن شبکه خودمان است. برای امن نگه داشتن شبکه خودمان از تهدیدها و ویروسهای خارجی و حتی جاسوسیهای خارجی در چند سال گذشته برنامههای مختلفی را اجرا کردیم. ما هماکنون در درگاههای ورودی کشور دستگاههایی را نصب کردهایم که در هر روز حملات وتکها و ویروس ها را شناسایی میکند و جلوی آنها را میگیرد و هماکنون حملات ویروسی در مقایسه با گذشته کمتر شده است و شما کمتر درباره این حملات میشنوید یا اصلاً نمیشنوید زیرا در زمینه مبارزه با حملات ویروسی خوب کار کردیم البته موضوع فناوری اطلاعات سیال است و این تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت است و ما نباید خاطر جمع باشیم که آنچه ایجاد کردهایم، برای همیشه کار خواهد کرد لذا دانشمندان و متخصصان ما پیوسته نظارت و کنترل و صیانت میکنند که مشکلی پیش نیاید.»
منبع: تسنیم