about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

ایران، بازیگری نوظهور در دنیای سایبری

یک شرکت امنیتی آمریکایی ادعا می کند، هکرهای دولتی ایرانی در حال گسترش حملات و جاسوسی‌های سایبری خود هستند.

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان، به نقل از «ZDNet»؛ شرکت اکسنتچر (Accenture)، در گزارش سال 2018 خود با نام «Accenture Cyber Threatscape Report 2018»، از ایران به عنوان بازیگری نوظهوری در فضای حملات سایبری نام برد.

کارشناسان شرکت امنیت سایبری «iDefense» آمریکا، ادعا می کنند، هکرهای این کشور نه تنها اقدام به راه‌اندازی حملات سایبری می‌کنند، بلکه کمپین‌های جاسوسی سایبری نیز ایجاد کرده‌اند.

بر اساس گزارش اسکنچر، در نیمه اول 2018، حملات صورت گرفته از سوی ایران افزایش یافت و احتمالاً این روند ادامه خواهد داشت.

محققان ادعا کردند حملاتی که از سوی دولت حمایت می‌شوند، به صورت ویژه‌ای افزایش یافته است. همچنین با همکاری هکتیویست، حملات جنایت‌کارانه یا ویرانگری را علیه آمریکا، اروپا و آسیای غربی انجام می‌دهند. اگرچه اکسنتچر، باور دارد تمرکز این گروه‌ها روی ملت‌های خاورمیانه قرار دارد.

سلاح‌های انتخابی فعلی ایران، بدافزارهای موبایلی، شامل، سو استفاده از آسیب‌پذیری‌های اندروید و باج افزارها هستند. بازار غیررسمی برنامه‌های اندروید که توسط گوگل تأیید نشده‌اند، به هدف رایجی برای بازیگران تهدیدآمیز ایرانی تبدیل شده‌اند تا بدافزارها را روی ابزارهای همراه اجرا کنند؛ اما همین گروه‌ها به دنبال کار گذاشتن کدهای مخرب مخفی در برنامه‌های قانونی موجود در گوگل پلی است.

اسکنچر همچنین گروه هکری ایرانی به نام پایپ فیش (Pipefish) را شناسایی و زیر نظر گرفته است. این گروه در سراسر آسیای غربی فعال بوده و با هدف جاسوسی سایبری، نهادهایی را در کشورهای بسیاری مانند عربستان صعودی، قطر، امارات متحده‌ی عربی هدف قرار داده است.

تجزیه‌وتحلیل‌های انجام گرفته، روی بدافزارهای توسعه‌ی داده شده توسط پایپ فیش، نشان می‌دهد که ابزارهای به کار رفته پیشرفت کرده‌اند. در نتیجه هم‌اینک امکان اجرای دستورها از راه دور را روی دستگاه قربانی دارند.

به نظر می‌رسد باج افزار سفارشی‌سازی شده نیز یکی دیگر از انتخاب‌های گروه‌های ایرانی باشد. اکسنتچر باور دارد، گروه‌های تهدیدآمیز ایرانی، در کنار ماینرهای ارزهای دیجیتالی، روی باج افزارها و بدافزارها، برای کسب سود، تمرکز کرده‌اند.

شرکت مذکور شرح داد، تحلیلگران iDefense پیش‌بینی می‌کنند، بازیگران ایرانی به توسعه و گسترش باج افزارها ادامه خواهند داد. سازمان‌های تحت حمایت دولت نیز، مانند فرماندهی سایبری سپاه می‌توانند از این ابزارها استفاده کنند. همچنین با توجه به این که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، اعلام کرده است، قصد دارد تحریم‌ها را علیه ایران بازگرداند، احتمالاً حملات سایبری از سوی این کشور افزایش خواهد یافت.

تازه ترین ها
ایتالیا
1403/10/24 - 08:47- سایرفناوری ها

ایتالیا به دنبال استفاده از استارلینک برای ارتباطات محرمانه دولتی

نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، اعلام کرد که این کشور ممکن است از خدمات استارلینک برای ارتباطات ماهواره‌ای رمزنگاری‌شده جهت ارتباط نیروهای نظامی خود در سراسر جهان استفاده کند.

همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.

حمله
1403/10/24 - 08:19- جرم سایبری

حمله سایبری به دانشگاه آیندهوون؛ توقف آموزش در قلب صنعت تراشه

دانشگاه هلندی تحت حمایت هولدینگ ای اس ام ال که در جنگ تراشه آمریکا-چین موثر است، پس از حمله سایبری کلاس‌ها را متوقف کرد.