ایجاد استانداردهای توسعه هوش مصنوعی توسط پنتاگون
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مارک لوییز (Mark Liwes)، مدیر مدرن سازی دفتر تحقیقات و مهندسی پنتاگون (Research and Engineering office) به تازگی اعلام کرد، این نهاد در حال ایجاد مجموعهای از استانداردهای فنی و بسترهای آموزشی است تا به روند طراحی و ساخت برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی در وزارت دفاع کمک کند.
هوش مصنوعی یکی از اصلیترین زمینههای تحقیقاتی مورد نظر پنتاگون است که فرآیند آن توسط مایک گریفین (Mike Griffin)، رییس دفتر تحقیقات و مهندسی روند آن کنترل میشود.
لوییز در زمان برگزاری اجلاس «C4I 2020» که به میزبانی «AFCEA» و دانشگاه جرج میسون برگزار شده بود، نسبت به چالشهای تلاش برای گسترش کاربردهای هوش مصنوعی در سراسر وزارت دفاع توضیح داد.
مدیر مدرن سازی دفتر تحقیقات و مهندسی پنتاگون با اشاره به اینکه هماکنون اقدامات بسیاری پیرامون هوش مصنوعی در پنتاگون در حال انجام است شرح داد، برای مثال چندین هفته قبل، از جیل کریسمن (Jill Crisman)، خواسته بود فعالیتهای هوش مصنوعی پنتاگون را در همه زمینهها بررسی کرده و مورد ارزیابی قرار دهد و در واقع ایده استانداردسازی این حوزه به واسطه وی ارائه شد کریسمن یک مقام ارشد سابق مرکز هوش مصنوعی مشترک (Joint Artificial Intelligence Center) و مدیریت فنی هوش مصنوعی فعلی دفتر تحقیقات و مهندسی است.
مقام مذکور گفت:
کریسمن پس از انجام تحقیقات به من گفت که صدها برنامه وجود دارند که ما نمیتوانیم به شکل مناسبی آنها را به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار دهیم؛ بنابراین وی و گروهش هماکنون روی مجموعهای از استانداردها کار میکنند تا بهترین روشهای مهندسی هوش مصنوعی به وجود آیند که بتوان آنها را روی همه پروژههای پنتاگون در این حوزه به کار گرفت.
وی افزود:
یکی از اقداماتی که ما قصد داریم انجام دهیم دگرگونی فرایندها و فعالیتها مختلف در بخش هوش مصنوعی است. در نتیجه امکان به اشتراکگذاری بانکهای اطلاعاتی و برنامههای کاربردی فراهم شده، میتوان بهترین کاربردهای آن را در بخشهای مختلف شناسایی کرد. این کار باعث میشود تا هوش مصنوعی بهترین تأثیرات ممکن را روی جنگجویان آینده داشته باشد. این موضوع در بعضی مواقع به معنی است که نمونه اولیه فناوری را در اختیار سربازان قرار میدهند تا با آن کار کرده، نوآوری را مورد آزمایش قرار دهند تا بتوان مشخص کرد که چه اقداماتی باعث میشود تا کاربرها، سریعتر، سادهتر و مؤثرتر انجام گیرند. به همین سبب آنها از مواردی که نمیتوانند در طول جنگ از آن استفاده کنند، چشمپوشی خواهند کرد.
همچنین اشاره شد در کنار اشتراکگذاری اطلاعات، توسعه سامانههای خودمختار یکی دیگر از اولویتهای اصلی استانداردسازی هوش مصنوعی است. این بخش توسط واین نیکولز (Wayne Nickols)، مشاور مدیر دفتر یاد شده کنترل شده و روی ایجاد سامانههای خودمختاری که بتوانند با انسانها همکاری کنند، متمرکز است.
لوییز همچنین اهداف تحقیقات علوم کوانتومی پنتاگون را شرح داد. یک حوزه تحقیقاتی که کمتر از دیگر اولویتهای وزارت دفاع آمریکا پیشرفت کرده است. با توجه به گفتههای وی 2 فرصت مناسب در حوزه کوانتومی در اختیار پنتاگون قرار دارند. این فرصتها امکان پشتیبانی از موقعیتیابی، ناوبری و زمانبندی (PNT) در ماهوارههای کوانتومی تخریب یا مورد اختلال واقع شده و توسعه انواع حسگرها برای کاربردهای مختلف هستند.
تا پیش از استانداردسازی هوش مصنوعی سؤالات بسیار زیادی در زمینه برنامههای هوش مصنوعی پنتاگون وجود داشت. هر یک از بخش برنامههای هوش مصنوعی خاص خود را توسعه میدادند. همچنین در خارج از وزارتخانه نیز پیمانکاران دفاعی روی محصولات دفاعی خود در این حوزه کار میکردند. از طرفی گسترش بیماری کرونا وضعیت را برای آینده تحقیقات پنتاگون در این زمینه پیچیدهتر کرده است؛ زیرا ممکن است در بودجه سال مالی 2022 به کاهش سرمایهگذاری و تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی منجر شود. با وجود این لوییز شرح داد هماکنون هیچ برنامهای برای کاهش بودجه وجود نداشته؛ اما همه باید حالتهای مختلف را ذهن خود داشته باشند.
مارک لوییز همچنین روی لزوم محافظت از بخشهای کلیدی زنجیره تأمین برای اولویتهای اداره تحقیق و مهندسی تأکید و برای مثال به شرکتهایی که اجزای سلاحهای انرژی اهدایت شده یا مافوق صوت را ارائه میدهند اشاره کرد. این حفاظتها به شکل پشتیبانی مالی و زیر نظر گرفتن شرکتهای خارجی است که قصد دارند به داخل زنجیره تأمین آمریکا نفوذ کنند.