اپل، در اندیشه استفاده از لنزهای پریسکوپی سامسونگ
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ طبق گزارشات، شرکت اپل به دنبال آن است تا قابلیت های دوربین گوشی های هوشمند آینده خود را ارتقاء دهد.
اپل قصد دارد از طریق افزایش قابلیت های زوم دوربین های خود، به این مهم دست پیدا کند.
ظاهرا این شرکت برنامه دارد تا به جای استفاده از محصولات خود، با شرکت کره ای سامسونگ همکاری کند تا بتواند به این هدف ( افزایش قابلیت های زوم ) دست یابد.
اگرچه هنوز چیزی نهایی نشده است اما اپل در نظر دارد تا در گوشی های آینده خود، از لنز های پریسکوپی سامسونگ استفاده کند.
مشخص نیست اپل در کدام یک از گوشی های خود از این لنز ها استفاده خواهد کرد. آیفون 13 می تواند یکی از گزینه ها باشد.
شرکت اپل معمولا نسبت به رقبای خود محتاط تر عمل می کند و تا زمانی که از کاربردی بودن یک فناوری اطمینان حاصل نکند، از آن استفاده نخواهد کرد.
این، تنها دلیلی است که اپل از هیچ فناوری جدیدی مانند مدل تاشو یا دوربین پاپ آپ در گوشی های خود استفاده نمی کند.
این ویژگی است که محصولات این شرکت را تا حدی قابل اطمینان می کند.
استفاده اپل از لنز های پریسکوپی سامسونگ، عجیب به نظر نمی آید چون این فناوری تست های زیادی را پشت سر گذاشته است و تا حدودی قابل اطمینان است.
اما مشخص نیست این شرکت چه زمانی قصد دارد گوشی هایی مجهز به این فناوری را روانه بازار کند.
اصلا لنز های پریسکوپی چه نوع لنزی هستند؟
دوربین پریسکوپی به صورت معمول از ۳ بخش تشکیل شده است. ساختار آنها دقیقا مانند پریسکوپهای داخل زیردریایی و کشتیهاست. هدف آنها هم نشان دادن اجسام دور و غیر مستقیم است؛ مثل دیدن یک کشتی از داخل یک زیردریایی. این دوربینها از یک منشور، سیستم لنز و در نهایت سنسور تشکیل شدهاند. سازندگان گوشیهای هوشمند هم از همین ترکیب استفاده میکنند با این تفاوت که به جای استفاده از ساختارهای عمودی، از ساختارهای افقی استفاده میکنند.
مزیت این لنزها چیست؟
اولین و مهمترین مزیت و برتری این ماژولها نسبت به مدلهای دیگر، قدرت بزرگنمایی بیشتر آنهاست. دوربین پریسکوپی اجازه میدهد که کاربر زوم بیشتری داشته باش و در عین حال افت کیفیتی را نیز تجربه نکند. به صورت معمول لنزهای تله فوتو معمولی مثل آنهایی که در آیفونها استفاده شده، زوم اپتیکال ۲ برابری دارند، ولی ماژولهای پریسکوپی موجود در گوشیهایی همچون گلکسی S20 اولترا و هواوی پی ۳۰ پرو، به ترتیب تا ۱۰ و ۵ برابر زوم اپتیکال دارند.
علاوه بر این، فضایی که این ماژولها اشغال میکنند نیز مهم است. سازندگان این گوشیها میتوانند با جا به جایی اجزای داخلی گوشیهای خود، فضای لازم برای دوربین پریسکوپی را تامین کنند. در غیر این صورت، لنز دوربین و ماژول آن ممکن است تا ۲ سانتی متر از پشت گوشی بیرن بزند؛ اتفاقی که نه ما به عنوان کاربر و نه سازنده گوشی به آن علاقه دارد.
موضوع دیگر، بزرگنمایی هیبریدی است. افزایش طول تونل این سنسور، به سازندگان اجازه میدهد تا با ترکیب کراپ سنسور و بزرگنمایی اپتیکال، زوم هیبریدی را تولید کنند؛ مانند زوم ۳۰ برابری در گلکسی S20 اولترا. این قضیه اخیرا مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار گرفته است.
.