اولین حمله رسمی از جانب فرماندهی سایبری آمریکا
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ گزارشی از جانب دفتر کل شناسایی کره شمالی (RGB) در مورد یک حمله سایبری منتشر شده است که بر اساس آن، ظاهراً از جانب فرماندهی سایبری آمریکا، علیه آژانس جاسوسی نظامی کره شمالی صورت پذیرفته است. بر اساس گزارشها، این حمله از 22 سپتامبر آغاز شده و تا 30 سپتامبر ادامه داشته است.
به اعتقاد کارشناسان امنیتی، این اتفاق دقیقاً 5 هفته بعدازآن رخ میدهد که ترامپ، دستور ارتقاء فرماندهی سایبری آمریکا به یک واحد نظامی مستقل را صادر کرد. در آن زمان، ترامپ مدعی شد که این ارتقاء، عزم ما در برابر تهدیدات سایبری را نمایش میدهد و علاوه بر داشتن جنبه کمکی برای متحدانمان، در برابر دشمنان ما نیز حالت بازدارندگی خواهد داشت.
ترامپ در بخش دیگری از صحبتهای خود در این رابطه گفت: «در فرماندهی سایبری آمریکا، ما با چالشهای پیش رویمان در فضای سایبری، در اتحاد با شرکای دوستداشتنی خود، مبارزه خواهیم کرد.»
البته باوجودآنکه برخی رسانهها، اسنادی از این حمله اختلال سرویس توزیعشده به کره شمالی را منتشر کردهاند، اما هنوز هیچ سند محکم و متقنی در این زمینه وجود ندارد و نمیتوان حتی با قطعیت گفت که چنین حملهای، صورت پذیرفته است. بر اساس برخی اسناد منتشر شده، سازمان جاسوسی نظامی کره شمالی، هدف این حمله بوده و ظاهراً سرورهای آن در این حمله، ازکارافتاده یا دچار اختلالات گسترده شده است. البته اختلالات ایجادشده، موقتی بوده و اثر تخریبی نداشته است.
به اعتقاد کارشناسان، به نظر میرسد که این حمله احتمالی از جانب فرماندهی سایبری آمریکا، پاسخی به اقدامات و حملات پیشین اتهامی به کره شمالی باشد و احتمالاً آمریکا در پی آن بوده است تا تشدید رفتارهای خصمانه موشکی پیونگیانگ را به نحوی پاسخ دهد. آمریکا، تلاش میکند خود را یکی از قربانیان حملات سایبری کره شمالی نمایش دهد و همواره در مجامع بینالمللی، اعلام کرده که از همه راهکارهای لازم، برای پاسخگویی به این تهدیدات علیه شبکههای خود استفاده میکند. از طرفی، با توجه به اینکه شواهد حمله صورت گرفته احتمالی، نشانی از تخریب ندارد، به نظر میرسد که این حمله، بیشتر جنبه تنبیهی داشته و قصد داشته است تا یک بازدارندگی در برابر کره شمالی ایجاد نماید.
شرکتهای امنیت سایبری آمریکایی، گزارشهای متعددی مبنی بر افزایش تحرکات سایبری کره شمالی منتشر میکنند و بر اساس اطلاعات موجود، این کشور، بیشتر حملات سایبری خود را با استفاده از بستر کشورهایی نظیر هند، مالزی، نیوزلند، نپال، کنیا، موزامبیک و اندونزی انجام میدهد.
البته آمریکاییها، چین را یکی از بزرگترین شرکای سایبری کره شمالی قلمداد میکنند و معتقدند که این کشور، پیونگیانگ را در مسیر رشد سایبری، کمک کرده است. همچنین، روسیه نیز یکی دیگر از شریانات حیاتی کره شمالی در موضوع سایبری، از دیدگاه آمریکا است.
غرب به این موضوع معتقد است که ایران، کره شمالی، روسیه و چین، یک حلقه متحد سایبری را تشکیل میدهند که علیه اهداف غربیها، خصوصاً ایالاتمتحده، حملات مخرب سایبری انجام داده و یکدیگر را در موضوع آموزش و تأمین تسلیحات سایبری، یاری میکنند.