about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

کارشناسان امنیتی آمریکایی، توسعه صنعت هوش مصنوعی در چین را هشداری جدی برای خود قلمداد می‌کنند.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ به ادعای کارشناسان امنیتی آمریکایی، سطح هشدار جامعه دفاعی ایالات‌متحده در زمینه رشد چین به‌عنوان یک ابرقدرت هوش مصنوعی (AI) افزایش یافته است بطوریکه این کشور می‌تواند تا سال 2030 ارتش آمریکا را نابود کند و این مسئله باعث ایجاد ترس در پنتاگون شده است.
گزارش السا کانیا (Elsa Kania)، یکی از بنیان‌گذاران مرکز مطالعات سایبری چین، با عنوان "یکتایی میدان جنگ: انقلاب مصنوعی و قدرت نظامی آینده چین" تصویری مبهم از برنامه‌های مدرنیزه‌سازی نظامی هوش مصنوعی چین را نشان می‌دهد.

طبق این گزارش، ارتش چین معتقد است ظهور هوش مصنوعی می‌تواند اساساً شخصیت خود جنگ را تغییر دهد؛ و نتیجه آن آغاز تغییرات عمده رویکرد استراتژیکی چین، فراتر از تمرکز سنتی نامتقارن برای هدف‌گیری آسیب‌پذیری‌های ایالات‌متحده و تغییر حالت رقابتی به سمت نوآوری است.
ارتش چین تلاش می‌کند در زمینه شبیه‌سازی سلاح‌های جنگی به جایگاه محکمی برسد تا در فناوری‌های مقدماتی استراتژیکی در برابر ایالات‌متحده در طول جنگ خودش را ثابت کند. این گزارش نشان می‌دهد که میزان کاربرد دولت چین در یادگیری عمیق تا پایان سال 2014 از ایالات‌متحده هم جلوتر رفته و چین تا آخر سال 2016 با 15754 عنوان ثبت اختراع، رتبه دوم را در زمینه هوش مصنوعی به خود اختصاص داده است.

در ماه ژوئیه سال جاری، دولت چین برنامه توسعه هوش مصنوعی جدیدی ارائه داد که طبق آن، آرمان‌هایش برای رهبری جهان در زمینه هوش مصنوعی تا سال 2030 و تبدیل‌شدن به مرکز نوآوری جهانی هوش مصنوعی را اعلام کرد. در این چارچوب استراتژیکی، چین یک دستور کار چندجانبه در زمینه هوش مصنوعی خواهد داشت که شامل حل مسائل کلیدی در تحقیق و توسعه، دنبال کردن طیف وسیعی از محصولات و کاربردها و پرورش و گسترش صنعت هوش مصنوعی می‌شود. پشتیبانی از فناوری‌های هوش مصنوعی، باعث تغییراتی در معماری‌های شبکه عصبی مغز و یادگیری ماشینی سریع کوانتومی می‌شود. دولت چین با این برنامه خواستار ساخت منابع ملی برای نوآوری بومی و دنبال کردن پیشرفت‌های مداوم در داده‌های بزرگ، اطلاعات گروهی و هوش هیبریدی انسانی-ماشینی شد.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که تیم‌های چینی در رقابت دیداری کامپیوتری هوش مصنوعی، در سال‌های 2016 و 2017 در چالش تشخیص بصری در مقیاس بزرگ پیروز شده‌اند. برای اولین بار در نشست سالانه انجمن پیشرفت هوش مصنوعی سال 2017، چین در مقایسه با ایالات‌متحده در تعداد مقالات پذیرفته‌شده برابری کرد.
در ماه نوامبر سال جاری نیز یک استارت آپ تشخیص چهره چینی با نام Yitu Tech در رقابتی به میزبانی آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته اطلاعات (IARPA) مقام اول را کسب کرد. این آژانس تحت نظارت دفتر اطلاعات ملی آمریکا است که تحقیقات را در زمینه‌های مختلف فنی، از جمله ریاضیات، علوم رایانه، فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، علوم اعصاب، زبان‌شناسی، علوم سیاسی و روانشناسی شناختی انجام می‌دهد.

فعالیت‌های آژانس مناسب حزب کمونیست چین است زیرا کنترل و ثبات اجتماعی را با استفاده از فن‌های جدید کنترل، سانسور و نظارت، نظیر نصب میلیون‌ها دوربین نظارتی با فناوری هوش مصنوعی افزایش می‌دهد.
در این گزارش نگرانی‌های ایالات‌متحده در مورد تلاش‌های مشترک با چین نشان داده شده است. سرمایه‌گذاری‌های چینی در زمینه هوش مصنوعی در دره سیلیکون باعث ایجاد بحث‌هایی شد مبنی بر اینکه آیا کمیته سرمایه‌گذاری خارجی ایالات‌متحده باید بررسی سرمایه‌گذاری‌های فناوری بالای چینی، به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی را افزایش دهد. به‌عنوان‌مثال، در این گزارش اشاره شده است که پس از سرمایه‌گذاری چین در Neurala، یک استارت آپ شناخته شده برای فناوری یادگیری عمیق نوآورانه که می‌تواند ربات‌های واکنشی بیشتری تولید کند، نیروی هوایی آمریکا به‌شدت نگران شده است. از سال 2012 تا اواسط سال 2017 دولت چین حدود 19 میلیارد دلار در فناوری‌های مختلفی به‌ویژه هوش مصنوعی، رباتیک و واقعیت مجازی در ایالات‌متحده سرمایه‌گذاری انجام داد. شرکت بایدو لابراتوار هوش مصنوعی مربوط به خودش را در دره سیلیکون در ماه می سال 2014 تأسیس کرد. کمپانی امنیت سایبری چینی با نام چیهو 360 نیز با همکاری مایکروسافت در زمینه هوش مصنوعی، با تمرکز بر روی هوش مصنوعی و تلفن همراه کارش را آغاز کرد.

در نوامبر 2015، موسسه اتوماسیون آکادمی علوم چینی (CASIA) و شرکت دل (Dell)، آزمایشگاه مشترک هوش مصنوعی و محاسبات پیشرفته را با هدف توسعه دستگاه‌های شناختی و فناوری‌های یادگیری عمیق تأسیس کردند. در ماه ژانویه سال 2016، دولت ایالات‌متحده از طریق بنیاد ملی علوم برای تأسیس مرکز تحقیقات مشترک هوش انسانی و رباتیک، مرکزی در دانشگاه فنی شانتو، با همکاری آزمایشگاه مهم ایالتی گوانگدونگ در زمینه سیگنال دیجیتالی و پردازش تصویری در موسسه BEACON، مرکزی واقع در دانشگاه ایالتی میشیگان، سرمایه‌گذاری کرد. در ماه اکتبر سال 2016، شرکت هوآوی با همکاری دانشگاه کالیفرنیا، مبلغ یک میلیون دلار برای تحقیقات جدید در زمینه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرد. در ماه آوریل 2017 شرکت هلدینگ اینترنتی چینی تنسنت (Tencent)، برنامه‌ریزی بازگشایی اولین مرکز تحقیقاتی هوش مصنوعی در سیاتل را انجام داد. در همان ماه شرکت بایدو یک استارت آپ آمریکایی متخصص در دید کامپیوتری را جذب کرد. البته ایالات‌متحده تنها شریک چین در این زمینه نیست. در سال‌های 2011 و 2012 دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) پنج مرکز تحقیقاتی شامل مراکز در سیستم‌های هوشمند، داده‌کاوی، محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی با همکاری دانشگاه‌های چینی تأسیس کرد. در سال 2017، دانشگاه فناوری سیدنی با کمک گروه فناوری الکترونیک چین (CETC) داده‌های بزرگ، فناوری اطلاعات و فناوری‌های کوانتومی تحقیقاتی انجام داد. در سال 2014، سازنده موتور چینی Best Motion یک مرکز تحقیق و توسعه در دانشگاه ناتینگهام برای موارد استفاده از هوش مصنوعی و رباتیک در توسعه سیستم‌های سروو درایو راه‌اندازی کرد. در سال 2016، بخش نوآوری تورچ در دانشگاه نیو سوث ولز به‌عنوان یک مشارکت علمی و فن‌آوری مشترک چین و استرالیا برای تحقیق در مورد فناوری‌های نظامی مانند سیستم‌های بدون سرنشین تأسیس شد.

در ماه مارس سال جاری گروه Hangzhou Wahaha با همکاری پایگاه کاسیا و دانشگاه هیفا سه مرکز هوش مصنوعی در چین و اسرائیل تأسیس کرد. در ماه ژوئیه نیز، چین، فرانسه و هلند توافقنامه‌ای برای آزمایشگاه مشترک چین و اروپا در زمینه علوم رایانه‌ای، خودکارسازی و ریاضی کاربردی با همکاری پایگاه کاسیا و با تمرکز بر روی هوش مصنوعی تأسیس کردند.

نقطه عطف نگرش نظامی چین نسبت به هوش مصنوعی در ماه مارس سال 2016 و در اجلاس جهانی گو (Go) بود که در آن آلفاگو (AlphaGo)، یک برنامه رایانه‌ای توسعه‌یافته توسط ذهن عمیق گوگل، قهرمان جهان لی سدول (Lee Sedol) را شکست داد. بر اساس گزارش السا کانیا، شکست لی، ذهنیت همگان در سمینارها و سمپوزیوم‌های سطح بالا در مورد این موضوع را تحت تأثیر قرار داد و پیشرفتی در تجزیه‌وتحلیل نظامی چین از برنامه آژانس توسعه پروژه‌های پیشرفته دفاعی ایالات‌متحده با نام عمیق سبز (Deep Green) حاصل شد. این برنامه سیستم حمایت از تصمیمات فرماندهان در میدان جنگ با استفاده از قابلیت‌های پیشرفته پیش‌بینی، از جمله ایجاد دوره‌های عملی، ارزیابی گزینه‌ها و تأثیر تصمیمات می‌باشد.

به‌تازگی در ماه سپتامبر گذشته، موسسه فرماندهی و کنترل چین (CICC) برای اولین بار در فینال بازی‌های ملی جنگی و هوش مصنوعی در کالج عملیات مشترک دانشگاه ملی دفاع حضور یافت. این مسابقه نشان‌دهنده رقابت انسان-ماشین تیم‌های برتر و سیستم‌های هوش مصنوعی با نام کاسیا پرافیت 1 (CASIA-Prophet 1) بود که با امتیاز 7 بر 1 تیم‌های انسانی را مغلوب کرد.

مقامات دولتی معتقدند که متفکران نظامی چینی اکنون به دنبال هوش مصنوعی جنگی هستند که می‌تواند منجر به یکتایی میدان جنگ شود. در این شرایط، انسان‌ها دیگر جایگاه قدیم را ندارند اما بااین‌وجود تصمیمات نهایی را اتخاذ می‌کنند.
استراتژیست های نظامی چینی خواهان ایجاد همکاری بین سیستم‌های هوشمند و مستقل و سلاح‌های انرژی مستقیم هستند که جنگ‌های سبک ازجمله تلفیق اطلاعات در زمان واقعی و حملات صفر ساعت را شامل می‌شود. این موضوع تمام انواع سلاح‌های نظامی را در بر می‌گیرد. استارت آپ هوش مصنوعی چینی با نام IFlytek با استفاده از یک روش تشخیص صدا و مدل ترکیبی برای پردازش اطلاعات با ارتش چین همکاری دارد. در اینجا نگرانی‌هایی معطوف به نیروی پشتیبانی استراتژیکی ارتش چین (SSF) می‌باشد که به دنبال ارتقاء قابلیت‌های پیشرفته سایبری و افزایش داده‌های بزرگ و یادگیری ماشینی است. بر اساس گزارش، دانشگاه مهندسی اطلاعات SSF روش‌هایی را برای تشخیص و کاهش حملات انکار سرویس (DDoS) از طریق تطبیق الگو، تجزیه‌وتحلیل آماری و یادگیری ماشینی و شناسایی تهدید دائمی پایدار طبق تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ، توسعه داده است.

استراتژی ملی ترکیبی نظامی-غیر نظامی چین باعث ایجاد پیشرفت‌های تکنولوژیکی دوگانه و افزایش قابلیت‌های نظامی در حین رشد اقتصادی در این کشور می‌شود. این گزارش به ایالات‌متحده را به رقابت و مقابله با پیشرفت‌های هوش مصنوعی چینی ترغیب می‌کند و اینکه پنتاگون باید تحقیقات حمایتی را برای ارزیابی اکوسیستم نوآوری دفاعی در حوزه هوش مصنوعی چین در نظر داشته باشد.
 

تازه ترین ها

واتس‌اپ به‌زودی به قابلیت ساخت چت‌بات هوش مصنوعی سفارشی مجهز می‌شود

واتس‌اپ درحال آزمایش قابلیت ساخت چت‌بات‌های هوش مصنوعی شخصی‌سازی‌شده برای کاربران است.

اینستاگرام،
1403/10/24 - 09:20- فیس بوک

اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک قطع می‌شوند؟

صفحات و کانال‌های بسیاری با انتشار یک متن مدعی شده‌اند که بر اساس اطلاعیه شرکت متا نرم افزارهای اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک به زودی دچار قطعی سراسری می شوند!

هوش
1403/10/24 - 09:19- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی چه شغل‌هایی را در آینده رشد می‌دهد؟

مجمع جهانی اقتصاد پیش بینی می‌کند مشاغلی که هوش مصنوعی نمی‌تواند آنها را جایگزین کند به شدت رشد می‌کنند و تقاضا برای مهارت‌ها جهت اتوماسیون مشاغل با این فناوری نیز اوج می‌گیرد.