امنیت سایبری و تروریسم در دو کفه ترازو
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ فرمانده GCHQ، اخیرا طی اظهار نظری اعلام کرد که محافظت در برابر حملات سایبری به اندازه محافظت در برابر نفوذ تروریسم برای انگلستان چالش برانگیز است.
جرمی فلمینگ (Jeremy Fleming)، فرمانده GCHQ، گفته است: «اگر قرار است GCHQ کمکی به حفظ امنیت کشور کند، در آن صورت حفاظت از وطن دیجیتال، حفظ امنیت و آزادی آنلاین شهروندانمان، باید به یکی از ماموریت های ما در اطلاعات بین الملل و یکی از تلاشهای شبانه روزی ما در برابر تروریسم تبدیل شود و باقی بماند.»
در حالی که سرویس جاسوسی دولت انگلستان، بیشتر به جمع آوری اطلاعات مجرمان، تروریست ها و کشورهای دیگر شناخته میشود، این نهاد دارای بازوی امنیت سایبری نیز هست. مرکز ملی امنیت سایبری (NCSC)، که به تازگی گزارش داده است در سال گذشته 1131 رویداد سایبری به این نهاد ارجاع شده است.
فلمینگ میگوید که این آژانس در حال سرمایه گذاری بر روی مبحث امنیت است تا « به همان میزان که GCHQ یک نهاد اطلاعات و ضد تروریسم است، به یک نهاد سازمان سایبری نیز تبدیل شود». او البته اضافه کرده که تعدیل و توازن این نقش امنیتی برای GCHQ، با وجود نقش جاسوسی سنتی آن کمی دشوار است و اذعان نموده «همه اینها به نظر برای GCHQ که تاکنون با توجه به نیازها همیشه در سایه عمل کرده، به طور عمیقی چالش برانگیز است.»
حملات سایبری علیه انگلستان و سایر کشورها و همچنین جرایم سایبری بزرگ مقیاس، در سند استراتژی ملی امنیت 2010، به عنوان تهدید تراز اول شناخته شده است. دیگر تهدیدات تراز اول، تروریسم، جنگ و فجایع طبیعی هستند. این استراتژی بیان می دارد: «حملات در فضای سایبری میتوانند فجایع دنیای واقع را به دنبال داشته باشند. لذا دولت، ارتش، صنایع و اهداف اقتصادی و از جمله سرویس های حیاتی میتوانند توسط یک مهاجم توانمند از کار انداخته شوند.»
فلمینگ میگوید: «ما همه از آسایش و سرعت ارتباط فراسوی سیاره و امنیت به وجود آمده از کدگذاری پیش فرض بهره میبریم. اما دولت های متخاصم، تروریست ها و مجرمان نیز از همین امکانات استفاده میکنند. از ارتباطات پر سرعت و اتصالات کدگذاری شده استفاده میکنند تا منافع ما را مورد حمله قراردهند و به طور فزاینده ای، جرم مرتکب شوند.»