امنیت سایبری جزء لاینفک دفاع ملی باتوجه به شرایط کنونی در غزه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در زمان کنونی و بیثباتی شدید در خاورمیانه به دلیل جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و ترس بسیار واقعی از رویارویی منطقهای، چندین تحول اخیر نشان داده است که عوامل دیگری، به ویژه نیاز به امنیت سایبری قوی، برای ثبات بینالمللی حیاتی هستند.
مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا بررسی سالانه خود را منتشر و بر نیاز به امنیت سایبری مؤثر و سازگار که بتواند با سرعت فزاینده حملات آنلاین همگام شود، تأکید کرد. این گزارش به خطراتی که هوش مصنوعی و گروههای تهاجمی همسو با دولت برای زیرساختهای حیاتی و همچنین فرآیندهای مدنی مانند انتخابات ایجاد میکنند اشاره کرد.
کارشناسان در حال حاضر شاهد وجود تهدیدهای مشابه در سراسر جهان هستند. «DP World Australia»، بخشی از اپراتور جهانی بنادر دبی، «DP World»، به دنبال یک حادثه امنیت سایبری مجبور شد برای بازگرداندن عملیاتهای حمل و نقل زمینی در بنادر خود اقدامی فوری انجام دهد. حمله به این بخش اساسی زیرساخت تجاری و ایجاد اختلال در آن به حدی جدی بود که کلر اونیل (Clare O’Neil)، وزیر امور داخلی استرالیا نیز درگیر بود و تأیید کرد که مرکز امنیت سایبری این کشور در حال ارائه مشاوره فنی و کمک به DP World است.
خطرات ناشی از نقص امنیت سایبری به ویژه در خاورمیانه قابل توجه است، که سریعترین منطقه در حال رشد در جهان در مورد پذیرش اینترنت محسوب میشود؛ در حال حاضر 98 درصد از جمعیت شورای همکاری خلیج فارس آنلاین هستند. با این اتصال و با توجه به مزایای بسیاری که به ارمغان میآورد، چالشهایی نیز وجود دارد. اوایل ماه جاری، محمد الکویتی (Mohammed Al Kuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری امارات، گفت که بیش از 71 میلیون تلاش برای حمله سایبری در امارات در 3 فصل اول سال جاری مسدود شده است.
امنیت سایبری، چه در رایانههای شخصی، چه در تلفنهای هوشمند و چه در یک محیط گستردهتر مانند ارتش یا مشاغل بزرگ، اولین خط دفاعی در برابر مجرمان و تروریستهای آنلاین است. یک قدم جلوتر ماندن از چنین تهدیدی مستلزم سرمایهگذاری، نوآوری و همکاری مداوم است. امارات متحده عربی همیشه از خطرات ناشی از پیشرفت دیجیتالی بالا آگاه بوده است. ماه گذشته، این کشور قرارداد همکاری با وزارت خزانهداری ایالات متحده در زمینه امنیت سایبری و انعطافپذیری دیجیتال امضا کرد. به گفته ایالات متحده، این همکاری شامل اشتراک اطلاعات مربوط به بخش مالی، آموزش کارکنان و بازدیدهای مطالعاتی و تمرینات امنیت سایبری فرامرزی خواهد بود.
به گفته کارشناسان، همکاری بین تجارت و دولت نیز حیاتی است. «PureHealth»، بزرگترین پلتفرم مراقبتهای بهداشتی در خاورمیانه، چندی پیش اعلام کرد که امنیت آنلاین خود را با مرکز عملیاتهای امنیت ملی امارات متحده عربی برای حفاظت از دادههای حساس بالینی و بیماران یکپارچه میکند.
فیشینگ، جکبرند، بلاکچین، جک کلیک و درکل جرایم سایبری میتواند سخت، انتزاعی و فنی به نظر برسد. با این حال، پیامدهای جدی سیاسی، مالی و اقتصادی ناتوانی در مقابله با تهدیدات سایبری، که از قلمروهای علمی تخیلی یا تریلرهای جاسوسی دور هستند، یادآور این است که در دنیای به هم پیوسته، دفاع آنلاین جزء لاینفک دفاع ملی است.