امنیت سایبر؛ نگرانی سیاستمدار و دانشمند برجسته هند
دکتر ابوبکر زینالعابدین عبدالکلام که در "کنفرانس امنیت و هک Cocon-2014" حضور داشت، در سخنرانی خود بر لزوم بروزرسانی فناوری و سرمایه گذاری آموزشی در امنیت سایبر تاکید کرد.
سیاستمدار و دانشمند برجسته هندی اظهار داشت: "موسسات علمی، موسسات فناوری و دانشگاههای برتر هند باید تحقیقات خود در زمینه امنیت فضای سایبر را به شکل قابل توجهی گسترش دهند. در این تحقیقات، همکاری و مشارکت بخش صنعت نیز ضروری است.
بزودی در دنیا فقط دو گروه کشور وجود خواهند داشت: دسته اول، کشورهایی با تواناییهای تهاجمی و دفاعی در فضای سایبر و دسته دوم: کشورهای ناتوان.
باید دانشمندان، متخصصان نرمافزار و سختافزار رایانه و افراد حرفهای را فرا بخوانیم تا جدیدترین مهارتهای حوزه هک رایانهها و جنگهای سایبری را به خدمت کشور درآورند. مثل اقداماتی که در چین انجام میشود. آموزش هک در این کشور نهادینه شده و ویروس نگاری در مدارس ارتش چین تدریس میشود.
برای پروش کادری نخبه از متخصصان فناوری در حوزه امنیت، لازم است آموزش علوم رایانه در موسسات فنی برتر به شکل چشمگیری ارتقا یابد.
افشاگریهای اسنودن درمورد جاسوسیهای گسترده دولت آمریکا از بسیاری کشورها، از جمله هند، این حقیقت را اثبات میکند که باید رویکرد فعلی به امنیت سایبر را فراموش کرده و رویکرد تهاجمی تری را جایگزین آن کنیم.
باید بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که نمایندگان مردم هند در خارج از کشور و همچنین مقامات هندی در داخل کشور به اطلاعات مورد نیاز دسترسی ایمن و بیخطری داشته باشند، چه در شبکههای کابلی و چه در شبکههای بی سیم."
دکتر عبدالکلام به ظرفیت شبکهها و رسانههای اجتماعی و لزوم پیشرفت هند در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: "آینده امنیت سایبر- که به واقع همان امنیت ملی است- حول محور رسانههای اجتماعی میگردد.