افشاگریهای جدید اسنودن
ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA)، بیان کرد که این سازمان اسلحه را به سمت مردم نشانه گرفته و از آنها میخواهد که عملیات جاسوسی این کشور را بنام مقابله با تروریسم بپذیرند.
اسنودن در یکی از هتلهای مسکو که مقابل دفتر مرکزی سابق KGB قرار داشت، با کمیدین انگلیسی جان الیویر (John Oliver) یک مصاحبه انجام داد. KGB اداره اطلاعات و امنیت اتحاد جماهیر شوروی سابق است.
اسنودن در این مصاحبه به جان الیویر گفت: "سازمان اناسای دارای قوییترین قابلیتهای جاسوسی در طول تاریخ است؛ اما این سازمان ادعا میکند که از این تواناییها برای اهداف مجرمانه علیه شهروندان آمریکا استفاده نمیکند."
سازمان امنیت ملی آمریکا: "به من اعتماد کنید"
ادوارد اسنودن بیان کرد: "این ادعای سازمان اناسای تا حدودی درست است، اما مشکل این است که این سازمان از این اطلاعات برای آسیبپذیر کردن شهروندان آمریکا استفاده میکند. این سازمان اسلحه را به سمت مردم (آمریکا) نشانه گرفته است و میگوید: "من ماشه اسلحه را نخواهم کشید، به من اعتماد کنید."
اسنودن افزود:"تنها بخشی که مردم به آن اهمیت میدهند این است که آیا سازمان اناسای تصاویر شخصی با محتوای جنسی که مردم از طریق تلفن همراه و یا ایمیل ارسال میکنند توسط این سازمان جاسوسی میشود؟"
همچنین اسنودن اظهار داشت: "مردم نباید منتشر کردن تصاویر شخصی با محتوای جنسی خود را در سطح اینترنت متوقف کنند. خبر بد این است که سازمان اناسای در حال جمعآوری اطلاعات و حتی تصاویر شخصی افراد است."
وی بیان کرد: "مردم نباید رفتار خود را به دلیل اینکه سازمانهای جاسوسی در حال جاسوسی هستند تغییر دهند. اگر ما ارزشهای خود را به دلیل اینکه از جاسوسی هراس داریم فدا کنیم، نشاندهنده این است که ما به ارزشهایمان اهمیت نمیدهیم."
اسنودن توضیح داد: "اگر شما تصویری را برای شخصی در آمریکا ارسال کنید و یا حتی تماس شخصی با همسر خود برقرار کنید، این اطلاعات به لندن و نیویورک رفته و در بانکهای اطلاعاتی ذخیره میشود."
برنامه Prism سازمان امنیت ملی آمریکا (برنامه جاسوسی مخفی سازمان اناسای) در سال 2013 توسط ادوارد اسنودن افشا شد. اسنودن در افشاگری خود در مورد این برنامه گفت: "این برنامه با همکاری گوگل تمامی اطلاعات شخصی شما را استخراج میکند."
اسنودن توضیح داد: "بند 215 از لایحه PATRIOT (لایحه میهندوستی) به سازمان اناسای اجازه میدهد تا بتوانند اطلاعات فردی را که شما تصاویری نامناسب را برای آنها ارسال کردهاید را به دست آورند."
الیویر در پاسخ به اظهارات اسنودن گفت که او وحشتزده شده است، اما اسنودن بیان داشت که مردم آمریکا دلیلی برای سانسور کردن اطلاعات خود ندارند.
بر اساس گفتههای الیویر با اینکه لایحه PATRIOT مانند یک چک سفید امضا به دولت اجازه میدهد که از مردم جاسوسی کنند، اما مردم آمریکا علاقهای به پیچیدگیهای موضوع جاسوسی پیرامون خود ندارند و یا حتی متوجه این پیچیدگی در امر جاسوسی نمیشوند.
برای اثبات این موضوع میتوان به این مورد اشاره کرد که الیویر به اسنودن فیلم یک مصاحبه خیابانی را نشان داد که در آن الیویر تلاش میکند تا یک نفر را در میدان تایمز پیدا کند که ادوارد اسنودن را بهدرستی بشناسد.
گلن گرینوالد (Glenn Greenwald)، روزنامهنگار انتشارت اینترسپت (The Intercept)، در مورد فیلم مذکور اظهار داشت: "عکسالعمل مصاحبهشوندگان (سردرگم بودنشان پس از شنیدن نام اسنودن) در میدان تایمز در مورد اسنودن اهمیت چندانی در مورد مسئله جاسوسی ندارد، اما نشاندهنده ارتباط و آگاهی اندک اکثریت مردم آمریکا در مورد مسائل سیاسی این کشور است."
همچنین الیویر در مصاحبه با اسنودن گفت که مدت قانونی تبصرههای لایحه PATRIOT در مورد امکان انجام عملیات جاسوسی اول ژوئن اتمام خواهد یافت، البته به شرطی که کنگره آنها را مجدداً تصویب نکند.
کنگره ممکن است که به دنبال افشاگریهای اسنودن فعالیتهای سازمان اناسای را محدود کند. بر اساس گفتههای اسنودن، متوقف کردن فعالیتهای جاسوسی سازمان اناسای قدرت دستگاههای جاسوسی دولتی در سراسر دنیا را بیشتر خواهد کرد.
الیویر افزود:"بدون شک اینیک مصاحبه حیاتی است اما آیا ما ظرفیت چنین مصاحبههایی را داریم؟ چرا که این مصاحبه بسیار پیچیده است و ما اساساً این (مصاحبه) را نمیفهمیم."
اسنودن در جواب گفت: "قطعاً این مصاحبه پیچیده است و برای اغلب مردم قابلفهم نیست. سؤال اصلی این است که آیا این برنامههای جاسوسی ارزشمند هستند؟ آیا ما در صورت جاسوسی از یونیسف یا وکیلهایی که در مورد میگو و یا سیگار صحبت میکنند در امنیت بیشتری خواهیم بود؟"
به عقیده الیویر افشاگریهای اسنودن مطلب موردعلاقه مردم امریکا نیست. به عقیده الیویر این افشاگریها برای خیریههای بینالمللی و وکلای حقوقی ارزشدارند.