افزایش 100 درصدی بدافزارهای گوگلپلی در 2018
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ بر اساس این گزارش سهم دانلود اپ های بالقوه مخرب از گوگل پلی از 0.02 درصد در سال 2017 به 0.04 درصد در سال 2018 افزایشیافته است. البته در پنجمین گزارش امنیت و حریم شخصی گوگل کلاهبرداریهای مبتنی بر کلیک هم به جمع اپلیکیشن های بالقوه مخرب یا بهاختصار «PHA» اضافهشده است. به گفته گوگل اگر این گروه جدید را در نظر نگیریم میتوان گفت که آمار PHA کاهشی 31 درصدی را تجربه کرده است.
امن نگهداشتن بیش از 2 میلیارد دستگاه اندروید در سراسر جهان، برای گوگل کار سادهای نیست. بااینحال سیستم حفاظتی Google Play Protect که از سال 2017 پیادهسازی شد روزانه میتواند 50 میلیارد اپلیکیشن را اسکن کند. علاوه بر این کمپانی ساکن مانتین ویو در سال 2018 این سیستم حفاظتی خود را بیشازپیش ارتقا داد و به قابلیتهای هوش مصنوعی مجهز کرد.
گزارش امنیت و حریم شخصی گوگل
آمار دستگاههایی که در سال 2018 اپ های بالقوه مخرب نصبکردهاند، به تفکیک نسخه اندروید.
در ادامه آمارهای این گزارش اعلامشده که در سال گذشته میلادی، 0.45 درصد از دستگاههای اندرویدی که به گوگل پلی مجهز بودهاند برنامههای بالقوه مخرب را دانلود کردهاند. این میزان در مقابل 0.56 درصد سال 2017 کاهش نسبی را شاهد بوده است. اما آمارها اشاره به اپ های مخربی که از روشهای دیگری به جز فروشگاه رسمی این شرکت نصبشدهاند هم کرده. بر این اساس در سال 2018 به تعداد 1.6 میلیارد برنامه مخرب به این طریق نصبشده است. بااینحال در گزارش موردبحث اعلامنشده که چه تعداد از تلاشها برای این روشهای نصب مسدود شدهاند.
باوجوداینکه گوگل از تلاشهای خود برای محافظت از دستگاههای اندرویدی میگوید اما حقایقی در مورد اتفاقات ناگوار در پلتفرم اندروید را نباید فراموش کرد. بدافزارهای متعددی موفق شدهاند بانامهای جدید یا تحت نام ناشرهای دیگر مجدداً منتشر شوند. حتی مدتی قبل گوگل پلی، 210 اپلیکیشن آلوده به تبلیغ افزاری به نام SimBad را از فروشگاه خود حذف کرد. بااینحال تا پیش از حذف، این برنامهها 150 میلیون بار دانلود شده بودند. ازآنجاییکه کلاهبرداریهای مبتنی بر کلیک بهتنهایی 54.9 درصد از تمامی اپلیکیشن های بهطور بالقوه مخرب را شامل میشوند، به نظر میرسد چالش بزرگ بعدی گوگل مقابله با آنها باشد.