افزایش همکاری سایبری آمریکا با متحدان خاورمیانه و شمال آفریقا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ ایالات متحده و متحدانش در خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام کردند که در حال گسترش توافقنامه ابرهیم، توافقنامه 2020 برای عادیسازی روابط دیپلماتیک بین رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، هستند که امنیت سایبری را نیز شامل شود.
واشنگتن پست گزارش داد که این همکاری هنوز در دست اقدام است و شامل افزایش اشتراک اطلاعات در مورد تهدیدات سایبری و افزایش رزمایشهای سایبری خواهد بود.
راب سیلورز (Rob Silvers)، معاون بخش راهبرد، سیاست و برنامهها در وزارت امنیت داخلی ایالات متحده، به واشنگتنپست گفت که این گسترش براساس همکاریهای سایبری موجود بین ایالات متحده، اسرائیل و امارات متحده عربی است و بحرین و مراکش را نیز شامل میشود.
سیلورز توضیح داد :
«ما به عنوان یک گروه جمه شدیم تا مشخص کنیم که چگونه میتوانیم کار خود را در زمینه دفاع سایبری عمیقتر کنیم. کشورهای ما با چالشهای سایبری مشترکی روبرو هستند؛ بدیهی است که همه ما با جرایم سایبری، باجافزار و غیره روبرو هستیم.»
این بیانیه جدیدترین همکاری سایبری بین ایالات متحده و خاورمیانه به شمار میرود.
سال گذشته، وزارت خزانهداری ایالات متحده و وزارت دارایی رژیم صهیونیستی توافق 2جانبهای را اعلام کردند که مشارکت امنیت سایبری بین 2 طرف را رسمی و تقویت میکند.
در این توافقنامه، 2 طرف متعهد شدند اطلاعات مربوط به تهدیدات سایبری را که بخش مالی را هدف قرار میدهد به اشتراک بگذارند، کارکنان را در زمینه امنیت سایبری آموزش و تمرینهای امنیت سایبری فرامرزی را انجام دهند.
توافق دوجانبه وزارت خزانهداری پس از سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، به خاورمیانه در ماه ژوئیه امسال انجام شد که در آن وی متعهد شد همکاری سایبری را با اسرائیل و عربستان سعودی گسترش دهد و تقویت کند. کارشناسان سایبری در آن زمان ادعا کردند که این اقدام احتمالاً پاسخی به تهدید دیجیتالی فزاینده از سوی ایران، به عنوان رقیب مشترک هر 3 کشور، است.
بنابر ادعای کارشناسان غربی، ایران هنوز در سطح اسرائیل نیست، اما ثابت کرده که میتواند مجموعهای از حملات سایبری را، از تخریب وبسایت و حملات انکار سرویس توزیعشده تا باجافزار و جاسوسی سایبری، انجام دهد.
سال گذشته، افبیآبی (FBI) اعلام کرد که یک حمله سایبری در سال 2021 را که قصد داشت شبکه بیمارستان کودکان بوستون را مختل کند، خنثی کرد. کریستوفر رای (Christopher Wray)، رئیس افبیآی، هکرهای مورد حمایت ایران را مسئول این حمله دانست.
سیلورز مدعی شد :
«ایران یک بازیگر خطرناک و بیثبات کننده در سراسر منطقه محسوب میشود. ما شاهد حملات آنها به اهداف ایالات متحده و همچنین اهداف در سراسر خاورمیانه بودهایم.»
اسرائیل به دلیل اجازه دادن به یکی از شرکتهای اطلاعاتی سایبری خود به نام «NSO Group»، برای فروش ابزارهای جاسوسی به دولتهای خارجی، که سپس از آنها برای جاسوسی از مخالفان، رقبای سیاسی، روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشر استفاده میکنند، مورد انتقاد قرار گرفته است.
واکنش شدید علیه ابزار جاسوسافزار گروه NSO، معروف به پگاسوس (Pegasus)، باعث شد تا وزارت بازرگانی ایالات متحده در سال 2021 این شرکت را در لیست سیاه قرار دهد.
سیلورز گفت که دولت بایدن به طور مداوم استفاده از جاسوس افزارها و توسعه دهندگان نرمافزارهای جاسوسی را برای نقض حقوق بشر و آزادی بیان محکوم کرده و آمریکا با نگرانی درمورد شرکای خود صادق است.
وی خاطرنشان کرد :
«سابقه طولانی همکاری دفاعی و امنیتی بین ایالات متحده و شرکای خود در منطقه وجود دارد و مهم است که ما در برابر تهدیدات سایبری مشترک در زیرساختهای حیاتی با یکدیگر همکاری کنیم.»