افزایش محدوده دید در سامانه های تصویربرداری
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ارتش کشورهای مختلف در زمینههای مختلفی مانند اطلاعات، نظارت و شناسایی (ISR)، آگاهی موقعیتی و خط دید سلاح، به سامانههای تصویربرداری پیشرفته وابسته هستند. این سیستمها به نیروهای دفاعی اجازه میدهند دادههای بصری را جمعآوری و تجزیهوتحلیل کنند تا بینشی کلیدی از میدان نبرد به دست آورند؛ اما در حال حاضر تقریباً همهی سامانههای تصویری برداری به مجموعهای از آرایهی حسگرها مجهز هستند که بر پایه فرآیندهای توسعه مدارهای الکتریکی یکپارچه سیلیکونهای مسطح ایجاد شدهاند.
با وجود پیشرفتهای حاصل شده در زمینه فناوری مذکور برای میدان دید باریک (FOV)، انحراف نور میتواند عملکرد سیستمها را محدود کند. اصلاح این موضوع نیز به حجم بالایی از اصلاح نور نیاز دارد که بسیار پرهزینه پیچیده و زمانبر است. ابزارهای موجود در بازار امروزی چالش مطرح شده را به واسطه استفاده از لنزهای بزرگ و سنگین که برای مثال سیگنالهای نوری را کاهش میدهند؛ اما این مسئله نیز امکان بهرهمندی از آنها را در قابلیتهای جدید و نوظهور میگیرد.
وایتنی ماسون (Whitney Mason)، مدیر برنامه دفتر فناوری میکرو سیستمهای دارپا گفت:
پیشرفتههای صورت گرفته در طول 20 سال گذشته باعث شد برای سامانههای تصویری برداری، به حسگرهای مادونقرمز چندمگاپیکسلی (IR) آرایههای مسطح کانونی (FPA) دست پیدا کنیم. این دستاورد مقرونبهصرفه بود و در اختیار وزارت دفاع قرار گرفت؛ اما فناوری یاد شده در زمینه کارایی و ابعاد دارای محدودیت است. پیشرفتهای فعلی این حوزه در بخش تجاری، امکان کوچکسازی و ساخت آرایههای خمیده را در دوربینها به نمایش میگذارد. در حالی که این نوآوریها دارای مزایای مختلفی هستند، باید به منظور استفاده در کاربردهای نظامی نوظهور، عملکرد و ابعادشان بهبود پیدا کنند.
سازمان دارپا به منظور گسترش روند موجود در بخش تجاری برای آرایه از طریق بهبود تواناییهای تجهیزات مادونقرمز متوسط و بزرگ (MWIR) و برد بالای آن (LWIR)، پروژهی «فوک 2» (FOCII) را راهاندازی کرد. هدف این برنامه توسعه ابزارهایی است که علاوه بر افزایش میزان عملکرد آن به بالاترین سطح ممکن، ابعاد سیستم را نیز تا حد امکان کوچک میسازد.