افزایش فناوری و استخدام کارشناسان سایبری در موساد
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وبگاه اسرائیلی اورشلیم پست اعلام کرد که موساد (Mossad) تحت مدیریت کنونی دیوید بارنیا (David Barnea) انقلاب فناوری خود را با درخشش هایی از سبک جدید، حتی در برخی عملیات هایی که او به عنوان معاون مدیریت کرده، افزایش داده است.
مدت کوتاهی پس از به قدرت رسیدن بارنیا، او تعدادی از مقامات ارشد موساد را جایگزین و بخشهای خاصی را سازماندهی کرد تا به طور قابل توجهی روی فناوریهای پیشرفته، چه در عرصه سایبری و چه در جاهای دیگر، تأکید و سرمایهگذاری کند.
به گفته کارشناسان، آخرین نمونه از تلاشهای بارنیا در یدیعوت آحرونوت (Yediot Ahronot) گزارش شد که وبسایت آژانس جاسوسی برای استخدام 54 کارمند جدید در زمینه دفاع سایبری، هوش مصنوعی و کلان داده در مقایسه با تبلیغات بسیار کم اهمیت در عرصههای سنتی جاسوسی و عملیات انسانی آگهی داده است.
در یکی از آگهیها مردان یا زنانی با حداقل 2 سال تجربه در زمینههای فوق با مهارتهای بین فردی فوقالعاده، اعتماد به نفس بالا، طبیعت فعال و انعطافپذیری در شرایط فشار شدید، جستجو میشد.
بارنیا در سخنانی که هفته گذشته به مطبوعات درز کرد، مدعی شد که برای همگام شدن با سرعت انقلاب تکنولوژیک، نیاز به تغییر مسیر منابع حتی بیشتر از برخی شاخههای مشهور و سنتی موساد وجود دارد.
رئیس موساد ادعا کرد :
«تحولات عظیمی در زمینههای ایجاد رشد در سازمان برای افتتاح واحدهای فناوری جدید مورد نیاز است.»
مایر داگان (Meir Dagan)، رئیس سابق موساد، نیرویی بود که در پشت ویروس رایانهای استاکسنت گزارششده اسرائیل و آمریکا بود که بیش از 1000 سانتریفیوژ غنیسازی اورانیوم برنامه هستهای ایران را در سالهای 2009-2010 مختل کرد؛ جانشینان او، تامیر پاردو (Tamir Pardo) و یوسی کوهن (Yossi Cohen)، نیز جهشهای بزرگی در قابلیتهای فناوری آژانس مخفی انجام دادند.
در دوران کوهن، موساد در سال 2017 یک صندوق سرمایهگذاری برای استارتآپهایی تأسیس کرد که در فناوریهای مرتبط با نیازهای آن به عنوان یک آژانس جاسوسی کار میکردند.
این ایده حتی از طرف افرادی مانند دنی یاتوم (Danny Yatom)، رئیس سابق موساد، که معمولاً از بسیاری از سیاستهای دولتهای تحت رهبری بنیامین نتانیاهو انتقاد میکرد، تقریباً به صورت جهانی مورد تحسین قرار گرفت.
یاتوم در آن زمان به اورشلیم پست گفت که صندوق جدید کوهن ایده بسیار خوبی بود و خاطرنشان کرد که سازمان سیا یک سرمایه مشابه بزرگ دارد و برخی از مهمترین فناوریهای سیا از همکاری با غیرنظامیان ناشی میشود.
وی تصریح کرد که ایده همکاری موساد با بخش خصوصی کاملاً جدید نیست و موساد این کار را در گذشته انجام داده است، اما هیچ وقت به طور رسمی صندوقی را به طور خاص برای استارتآپها ایجاد نکرده که با نیازهای موساد هماهنگ شود. .
رئیس سابق موساد ادعا کرد که مفهوم کوهن در دنیای در حال تغییری که در آن تعداد زیادی از فناوریهای کلیدی امروز از استارتآپها میآیند و موساد میخواهد بر این روند تأثیر بگذارد، منطقی است.
یاتوم در پاسخ به این سؤال که آیا گسترش بیشتر در بخش خصوصی خطر بیشتری را برای ادوارد اسنودن به سبک اسرائیلی ایجاد میکند که به تاییدیه فوق محرمانه دست یابد و اسرار موساد را در اختیار عموم قرار دهد، گفت :
«حتی امروز نیز خطر اسنودن وجود دارد. موساد باید هر استارتآپی را بررسی کند همانطور که تشکیلات دفاعی اسرائیل در حال حاضر شرکای مختلف خود مانند رافائل و البیت را بررسی میکند.»
مشخص نیست که آیا ابتکار بارنیا برای استخدام کارکنان داخلی بیشتر، حجم کار موساد با بخش خصوصی را تغییر میدهد یا خیر.