افزایش شدید تقاضا برای بیت کوین در آرژانتین و برزیل در پی کاهش ارزش پول
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان به نقل از دیکریپت، هرچند شماری از معاملهگران، رویای استراتژيهای وامدهی تکاملیافته و پروتکلهای نظارتی پیچیده در حوزه دیفای را در سر میپرورانند، اما در برخی از نقاط جهان، بسیاری هنوز چشم امید به بیت کوین دوختهاند تا بتوانند با توسل به قابلیت سانسورناپذیری آن از داراییهای خود دربرابر تورم محافظت کنند.
مطابق با گزارشی تحلیلی که از سوی مؤسسه آرکین ریسریچ (Arcane Research) منتشر شد، طی دو ماه اخیر، بهای بیت کوین در کشورهای آرژانتین، برزیل و ترکیه به ترتیب رشدی ۱۶۹، ۲۰ و ۵ درصدی را برحسب پول ملی این کشورها تجربه کرده است.
بااینحال، این آمار، بیش از آنکه نمایانگر علاقه روزافزون ساکنان این کشورها به بیت کوین باشد، نشاندهنده وخامت اوضاع اقتصادی این کشورها است. بهویژه در مورد برزیل و آرژانتین، میتوان گفت که افزایش چشمگیر حجم معاملات ارزهای دیجیتال در این کشورها میتواند حاکی از آن باشد که معاملهگران از بیت کوین بهعنوان ابزاری برای پوشش ریسک معاملات خود در برابر دیگر داراییها استفاده میکنند.
گفتنی است برزیل و آرژانتین، مدتها پیش از همهگیری ویروس کرونا با بحرانهای پیاپی مالی دستبهگریبان بودهاند و اکنون با شرایط بغرنجتری روبهرو هستند.
هرچند پیشتر رئیسجمهور برزیل با دستکم گرفتن ویروس کرونا آن را تنها یک آنفولانزای زودگذر خوانده بود، اما شرایط آشفته مالی ناشی از همهگیری بیماری کووید-۱۹ باعث شد تا ارزش رئال (واحد پول ملی برزیل) در برابر دلار آمریکا بیش از یکسوم کاهش یابد. نرخ بهره سالانه نیز در این کشور با سقوطی تاریخی به ۲ درصد رسید و باعث شد سیل نقدینگی شهروندان برزیل از داراییهای با درآمد ثابت بهسوی سهام، طلا و حتی ارزهای دیجیتال سرازیر شود.
دادههای منتشرشده از سوی وبسایت یوزفول تولیپس (Useful Tulips) نیز نشان میدهد که طی هفته گذشته، حجم معاملات بیت کوین در برزیل با برجای گذاشتن رکوردی تاریخی به ۷۰۰,۰۰۰ دلار رسیده است.
آمار این وبسایت نشان میدهد که در آرژانتین نیز شرایط مشابهی حاکم است و حجم هفتگی معاملات بیت کوین در این کشور از آستانه یکمیلیون دلار عبور کرده است.
گفتنی است آرژانتین درحالحاضر، یکی از حادترین بحرانهای اقتصادی تاریخ خود را تجربه میکند.
علاوه بر دولتهای چپگرای دودمان کیرشنر (Kirchner)، دولتهای دست راستی ازجمله کارلوس سائول مِنِم و مائوریسیو ماکری نیز نتوانستهاند اقتصاد آرژانتین را احیا کنند. آلبرتو فرناندرز، رئیسجمهور وقت این کشور نیز، میراثدار اقتصاد ویرانهای است که ماکری، رئیسجمهور پیشین آرژانتین برای او باقی گذاشته است. اقتصادی که پس از ونزوئلا، مهر دومین اقتصاد تیرهروز جهان را بر پیشانی دارد.
در کنار این شرایط وخیم، با ممانعت نهادهای قانونی از دسترسی به ارزهای خارجی مثل دلار و یورو، به نظر میرسد بسیاری از آرژانتینیها به بیت کوین روی آوردهاند تا بتوانند از آسیب تورم در امان بمانند.