افزایش حملات سایبری روسیه علیه آلمان
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ طبق اعلام وزیر امور خارجه استونی، اسون میکسر (Sven Mikser)، پس از آغاز حملات سایبری در جریان انتخابات امریکا، دور از انتظار نیست که کمپین جنگ روانی و انتشار اطلاعات دروغ از سوی روسیه ادامه یابد. سازمان اطلاعات داخلی آلمان به تازگی گزارش داده که کمپینهای انتشار اطلاعات دروغ و تبلیغات سیاسی از سوی روسیه، افزایش فراوانی داشته است. هدف این کمپینها، ناآرام کردن جامعه آلمان و انجام حملات سایبری بر ضد احزاب سیاسی این کشور است.
هانس گئورگ ماسن (Hans-Georg Maassen)، رئیس سازمان جاسوسی اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی میگوید: «شاهد جاسوسی سایبری و عملیات سایبری تهاجمی و فرایندهای هستیم که به طور بالقوه میتواند مقامات رسمی دولت آلمان، اعضای پارلمان و کارمندان احزاب دموکراتیک را در معرض خطر قرار دهد». ماسن با ابراز نگرانیهای مشابه در خصوص اقدامات مداخله آمیز روسیه در انتخابات آلمان، به شواهد فزاینده در این زمینه اشاره کرد و هشدار داد که حملات سایبری بیشتری در راه است.
سازمان حفاظت از قانون اساسی آلمان خبر داده که طیف وسیعی از ابزارهای تبلیغات سیاسی روسی با بهرهگیری از منابع عظیم مالی، به اجرای کمپینهای انتشار اطلاعات دروغ پرداخته و جامعه روسیزبان آلمان، جنبشهای سیاسی، احزاب و سایر تصمیم گیران را هدف قرار داده است. هدف این کمپینها، ابهام پراکنی، تقویت گروهها و احزاب افراطی، پیچیده کردن کار دولت فدرال و تضعیف یا بیثبات کردن جمهوری فدرال آلمان است. سازمان اعلام کرده که حملات اسپر فیشینگ به شدت افزایش یافته است؛ حملاتی که آنها را به گروه هکری روسی تهدید پیشرفته مستمر1 (APT) 28، موسوم به فنسی بر (Fancy Bear) یا استرونتریوم (Strontrium) نسبت میدهند. این همان گروهی است که هک کمیته ملی دموکرات امریکا در سال 2016 و حمله سایبری به پارلمان آلمان در سال 2015 را متوجه آن میدانند.
بنا بر اعلام سازمان، حملات به سمت احزاب و قانونگذاران آلمان هدایت میشود و مهاجمان، مجموعههای دولتی هستند که خود را هکتیویست جا میزنند. مقامات آلمان، مسکو را متهم میکنند که در تلاش است با سوءاستفاده از رسانههای آلمانی، به حمایت از احساس وحشت و نگرانی رایج در خصوص مسائلی از قبیل بحران مهاجران بپردازد؛ اعتماد رأیدهندگان را تضعیف نماید و موجب بروز دودستگی و اختلاف در اتحادیه اروپا شود؛ به گونهای که اتحادیه اروپا تحریمها بر ضد مسکو را لغو نماید.
مقامات اطلاعاتی آلمان اخیرا با افزودن بر حجم اخطارها، نسبت به افزایش تعداد حملات هشدار دادهاند. در ماه نوامبر، صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل اظهار داشت که دخالت روسیه از طریق حملات اینترنتی و کمپینهای انتشار اطلاعات نادرست در انتخابات 2017 آلمان را نامحتمل نمیداند.
وزیر امور خارجه استونی، اسون میکسر که پیشبینی کرده کمپین جنگ روانی و انتشار اطلاعات دروغ از سوی روسیه ادامه یابد، در نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا گفت: «مسلم است که روسیه تلاش میکند این کار را دوباره انجام دهد. آنها سعی میکنند ما را غافلگیر کنند. ما باید به دقت این مسئله را زیر نظر داشته باشیم و برای محافظت از خود تلاش کنیم.» پس از حملات 2007 که موجب قطع شدن سایتهای دولتی و خصوصی استونی شد، این کشور برای تقویت امنیت سایبری خود اقدام کرده است. استونی، روسیه را عامل حملات مذکور میداند. کرملین، دخالت در این حملات را رد میکند. مقامات رسمی روسیه همه اتهامات مبنی بر سوءاستفاده و دخالت که با هدف تضعیف اتحادیه اروپا یا اثرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری امریکا انجام میشود را رد کردهاند.
مقامات اطلاعاتی امریکا، پیش از انتخابات هشتم نوامبر، در خصوص تلاش برای کاستن از اعتبار رأیگیری هشدار داده بودند و اعتقاد داشتند این اقدامات با حمایت روسیه انجام میشود.
-----------------------------------------------------------------------------
1. تهدید پیشرفته مستمر، یک حمله شبکهای است که در آن مهاجم به طور غیرمجاز به شبکه نفوذ میکند و بدون آن که شناسایی شود، برای مدت زمانی طولانی آنجا میماند. هدف این حملات، بیشتر سرقت اطلاعات است تا آسیب رساندن به شبکه یا سازمان.