افزایش جرایم سایبری در ایالت اودیشا در هند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ اگرچه حدود 6000 روستا در ایالت اودیشا (Odisha) در هند اتصال تلفن همراه ندارند، اما جرایم سایبری هر ساله در این ایالت افزایش مییابد.
براساس اطلاعات رسمی، 1475 مورد جرایم سایبری در سال 2019 به ثبت رسیده که این رقم در سال 2020 به 1931 مورد و در سال گذشته به 2037 مورد افزایش یافته است.
بدین ترتیب، میزان کلاهبرداری نیز طی 3 سال گذشته افزایش یافته است. مجرمان سایبری در سال 2019 حدود 16.18 میلیون از مردم اودیشا کلاهبرداری کردند. این رقم در سال 2020 به 35.07 میلیون و در سال 2021 به 40.39 میلیون روپیه افزایش یافت.
این بدان معنا است که میزان مبلغ دزدیده شده از سوی کلاهبرداران سایبری در یک بازه زمانی 3 ساله تقریباً 150 درصد افزایش یافته است.
در مجموع، در 3 سال گذشته، 5443 پرونده جرایم سایبری و 91.65 میلیون روپیه تقلب از قربانیان سایبری در اودیشا ثبت شده است.
با این حال، کارشناسان براین باورند که بازیابی ضعیفی باقی مانده است، زیرا پلیس اودیشا موفق شد تنها 1.37 میلیون روپیه در مقابل مبلغ تقلب شده 91.65 روپیه بازیابی کند.
این ایالت در سالهای اخیر مکرراً شاهد جرایم سایبری بوده است. همچنین در 2 سال گذشته چنین کلاهبرداریهایی در پایتخت ایالت بوبانشوار افزایش یافته است. در سال 2021 حدود 146 جرایم سایبری از ناحیه پلیس شهری «Bhubaneswar» گزارش شده، در حالیکه این میزان در سال 2020 108 مورد بوده است.
در بیشترین موارد، کلاهبرداران سایبری ناشناس با ارائه بازدهی بالا از طریق طرحهای مختلف، تماسهای ویدیویی نامناسب، در حین تجارت آنلاین، نصب دکلهای موبایل و تراکنشهای «UPI»، از قربانیان پول گرفتند؛ در برخی موارد، قربانیان پس از کلیک روی لینکهای مخربی که مجرمان سایبری به تلفنهایشان ارسال میکردند، پول خود را از دست دادند.
در ماه مارس سال جاری، پروندهای در پلیس سایبری ثبت شد که کلاهبرداران ظاهراً یک تاجر را برای پرداخت مبلغ 2.35 میلیون روپیه و با وعده بازدهی بالا برای بیمهنامه عمری که خریداری کرده بود، فریب دادند.
در یک مورد دیگر، یک مدیر بانک از منطقه سوبارناپور ظاهراً پس از باجگیری بهوسیله یک باند سایبری از راجستان خودکشی کرد.
یک کارشناس سایبری گفت :
«یک ساعت از زمان کسر پول تا کلاهبرداری اینترنتی به عنوان ساعت طلایی تلقی میشود که در این مدت قربانی باید مراتب را برای پس گرفتن پول از دست رفته به مقامات اطلاع دهد.»
برای جلوگیری از افزایش جرایم سایبری، یک واحد جرایم سایبری در دفتر ناظران پلیس و کلانتریهای سایبری در 14 نقطه افتتاح شده است.
توشارکانتی بهرا (Tusharkanti Behera) در پاسخ اخیر خود در مجمع اودیشا اظهار داشت که آموزش به افسران پلیسی که در حال بررسی جرایم سایبری هستند داده میشود. وی گفت که رویههای عملیاتی استاندارد (SOP) برای بررسی فیلمهای تصویری ویروسی اعتراضانگیز در رسانههای اجتماعی و توقیف دستگاههای دیجیتال برای نیروهای امنیتی صادر شده است.