about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

افزایش بی‌سابقه حملات سایبری به ایران

به گزارش تیم رصد پادویش، در روزهای گذشته شبکه‌های شرکت‌ها و سازمان‌های سراسر کشور، شاهد حجم بسیار بالا و بی‌سابقه‌ای از حملات باج‌افزاری و تحرکات هک و نفوذ بوده‌اند.

 

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ اغلب این حملات از طریق سرویس ریموت و بعضاً حتی VPNها و ابزارهای ریموت انجام‌گرفته‌اند.

از این جهت پادویش با اعلام هشدار جدی وضعیت زرد امنیتی، توجه عموم کاربران بخصوص مدیران محترم شبکه‌ها و مسئولین فاوا را به نکات ایمنی و امنیتی زیر معطوف می‌دارد. امید است با جدیت در پیگیری و توجه به رعایت مسائل امنیتی، آمادگی بیشتری برای مقابله با این حملات در شبکه‌ها به وجود آمده و از این حملات در امان بمانند.

در ادامه نکات مهم برای یادآوری بیان شده است:

۱. تهیه پشتیبان به‌روز از اطلاعات حیاتی

وجود یک پشتیبان به روز، که به صورت آفلاین نگهداری شود شرط اول موفقیت در بازگرداندن سیستم‌ها به وضعیت عادی پس از حمله است. بنابراین توصیه می‌شود که یک‌بار دیگر کل سیستم‌های حیاتی خود را مرور کرده و از اطلاعات آن‌ها پشتیبان گیری کرده و پشتیبان‌ها را به صورت آفلاین نگهداری نمایید. دقت کنید که حتماً علاوه بر گرفتن پشتیبان، امکان بازیابی پشتیبان‌ها را تست نمایید تا بعداً به مشکل برنخورید.

علاوه بر سیستم‌های اطلاعاتی و عملیاتی، گرفتن پشتیبان از تجهیزات شبکه شامل روترها، سوییچ‌ها، فایروال، و سایر سیستم‌های مهم مانند اکتیو دایرکتوری نیز فراموش نشود.

۲. غیرفعال کردن فوری و سریع راه‌های ارتباطی ریموت و کاهش درجه خطر تا حد ممکن

تقریباً در تمامی حملات اخیر نفوذگران از سرویس ریموت دسکتاپ (Remote Desktop) ویندوز جهت نفوذ اولیه خود به سیستم استفاده کرده‌اند. همچنین نفوذ از طریق VPN یا ابزارهای ریموت کلاینتی (مانند AnyDesk و ابزارهای مشابه) نیز محتمل است. بنابراین بهتر است به طور موقت این راه‌ها را غیرفعال کنید یا حداقل آن‌ها را با پسوردها و پالیسی‌های سختگیرانه‌تر (مانند محدودیت آی‌پی) محدود نمایید.

همچنین ابزارهای ریموت کلاینتی مانند AnyDesk و نمونه‌های مشابه را که ممکن است روی یک سرور یا کلاینت باز مانده باشند را نیز در نظر داشته باشید.

۳.  بررسی سیاست‌های شبکه و محدودسازی تا حد امکان

در وضعیت زرد لازم است که یک‌بار دیگر سیاست‌های امنیت شبکه را مرور نمایید و از اینکه این سیاست‌ها از اصل حداقل دسترسی پیروی می‌کنند اطمینان حاصل کنید. پورت‌های باز اضافی و غیرضروری را ببندید. تا حد امکان سرویس‌های غیرضروری را نیز غیرفعال نمایید.
 در مقابله با باج‌افزار، فراموش نکنید که فولدرهای اشتراکی را ببندید یا دسترسی کاربران را به حالت فقط خواندنی محدود نمایید.

۴. فعال کردن سیستم‌های جمع‌آوری لاگ و Auditing

اگر خدای نکرده حمله‌ای رخ دهد، برای بررسی منشأ حمله (جهت کشف نقاط نفوذ و جلوگیری از وقوع مجدد) و میزان تخریب و پیشروی حمله (جهت بازگرداندن سرویس‌ها و حذف درب‌های پشتی) به انواع لاگ‌های Audit نیاز خواهید داشت.

بنابراین از فعال بودن لاگ‌های Audit در تجهیزات شبکه و نیز سیستم‌عامل‌های خود اطمینان حاصل کنید. در ویندوز لازم است لاگ‌های Security و System فعال باشند. توصیه می‌کنیم لاگ Audit Process Creation را نیز روی Group Policy فعال نمایید. همچنین میزان فضای هارد دیسک را برای ذخیره این لاگ‌ها در نظر بگیرید.

۵. به‌روز کردن سیستم‌عامل و نرم‌افزارها

کمترین کاری که برای امن کردن سیستم انجام می‌شود به‌روزرسانی سیستم‌عامل، به‌روزرسانی نرم‌افزارهای سرویس‌دهنده (وب، ایمیل، اشتراک فایل ...) و نرم‌افزارهای امنیتی مانند ضدویروس و … است. در وضعیت زرد لازم است دقت و وسواس بیشتری در این مورد داشته باشید تا از آسیب‌پذیری‌های شناخته‌شده عمومی در امان بمانید و سطح آسیب‌پذیری را کاهش دهید.

۶. اطمینان از عملکرد سیستم‌های امنیتی، مانیتورینگ و هشدار دهی آن‌ها

آخرین توصیه، لاگ‌های سیستم‌های خود را مرور کنید و گوش‌به‌زنگ رویدادهای نامتعارف (ریموت‌های خارج ساعت کاری یا از کشورهای خارجی و ...) باشید.

طبعاً لازم است مجدداً از عملکرد سانسورهای امنیتی مانند IDS, WAF و ضدویروس‌ها و نیز نرم‌افزارهای مانیتورینگ اطمینان حاصل کنید تا به محض رخداد اتفاق امنیتی از آن مطلع شوید. بد نیست سیستم هشدار این نرم‌افزارها را نیز تست کنید تا از عملکرد صحیح آن‌ها مطمئن شوید.

در پایان، لازم به تأکید است که این هشدار وضعیت زرد در پاسخ به حملات گسترده و رویدادهای واقعی اخیر اعلام‌شده که در کمین همه شبکه‌های کشور است. آمادگی برای این نوع حملات قطعاً در پیشگیری یا کاهش ریسک آن‌ها مؤثر خواهد بود.
 

خبر سونامی حملات از طریق پروتکل RDP قبلاً توسط تیم پادویش اطلاع‌رسانی شده بود، با توجه لزوم حفظ امنیت اطلاعات کاربران، اخبار پادویش را روزانه پیگیری کنید.

امن باشید
 

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.