افزایش امنیت بلاکچین و هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از «theregister»؛ در زمان برگزاری نشست امنیتی سایبر ویک (Cyber Week) در اسرائیل، شرکت اینتل در مورد نحوه ی کاهش تهدیدات فناوری های پیشرفته ای مانند هوش مصنوعی و بلاکچین صحبت کرد. به طور خلاصه این راهبرد شامل تشویق شرکت های دیگر به حضور در برنامه ی «گسترش گارد نرم افزاری اینتل» (Software Guard Extensions) است. این طرح مجموعه ای از دستورالعمل های پردازنده ی مرکزی است که به کدهای کاربران اجازه می دهد بخشی از حافظه را به خود اختصاص دهند. در نتیجه از آنها در برابر پردازش های سطوح دیگر محافظت خواهد شد. از این ویژگی می توان برای افزایش امنیت محاسبات راه دور، وبگردی و مدیریت حقوق دیجیتال (DRM) استفاده کرد.
ریک ایکووریا (Rick Echevarria)، معاون مدیر گروه نرم افزاری و خدمات اینتل و مدیر بخش بستر امنیتی این شرکت، اعلام کرد، محاسبات امن و قابل اعتماد، بستگی به توانایی شرکت ها در زمینه ی همکاری با یکدیگر دارد.
ایکووریا ادامه داد:
فناوری های اینتل قابلیت های منحصر به فردی را ارائه می دهند که به بهبود حریم خصوصی، امنیت و مقیاس پذیری بسترهای محاسباتی داده محوری مانند هوش مصنوعی و بلاکچین کمک می کند.
شرکت AMD نیز در کنار اینتل، به منظور تامین امنیت سخت افزار از فناوری های مشابهی با نام های «SME1» و «2SEV» استفاده می کند. همچنین ARM نیز دارای دستاورد مشابه به نام «TrustZone» است.
شرکای اینتل از دستاور این شرکت به منظور تقویت امنیت هوش مصنوعی استفاده می کنند. الگوریتم هایی که عده ای معتقدند از شفافیت کافی بهره نمی برند.
الگوریتم ها:
در زمان برگزاری اجلاس RSA در آوریل سال 2018، اینتل از فناوری شناسایی تهدیدی سخن به میان آورد که توسط مایکروسافت و سیسکو پشتیبانی می شود. این شرکت در حال حاضر با همکاری شرکای خود از داده های و الگوریتم ها محافاظت می کند.
معاون مدیر گروه نرم افزاری و خدمات اینتل افزود، شرکت های «Chipzilla» و «Doker» به منظور تقویت امنیت هوش مصنوعی و افزایش انعطاف پذیری آن بایکدیگر همکاری می کنند. ترکیب راه کارهای نرم افزار با فناوری امنیت سیلیکونی اینتل است.
اینتل همچنین به منظور پشتیبانی از رمزنگاری همریختی (homomorphic encryption) در سخت افزارهای خود با «Duality» همکاری می کند. این ویژگی باعث میش ود تا بتوان بدون رمزگشایی کردن داده ها از آنها برای انجام محاسبات استفاده کرد.
به علاوه می توان به شرکت «Fortanix» اشاره کرد. این شرکت بر پایه طرح اینتل، یک بستر رمزنگاری ران تایم (Runtime Encryption Platform) ارائه می دهد. این بستر به منظور پشتیبانی از نرم افزاری تولید شده در زبان های پایتون و R بهینه سازی شده است. این دو زبان به صورت گسترده ای در ایجاد الگوریتم های یادگیری ماشینی کاربرد دارند. به همین دلیل ران تایم یاد شده قابلیت امن سازی الگوریتم های هوش مصنوعی و علوم داده را خواهد داشت.
چالش ها:
با فراتر رفتن هوش مصنوعی که احتمالا انسان ها را به چالش می کشد، اینتل افزودن لایه های حفاظیتی به بلاکچین را ارزشمند می داند. این در حالی است که گزارش ها نشان می دهند، تقریبا هیچ شرکت یا سازمانی به صورت واقعی از آن استفاده نمی کنند.
مدیر بخش بستر امنیتی اینتل ادعا می کند فناوری تراشه ای اینتل می تواند باعث بهبود حریم خصوصی و توان عملیاتی برنامه های بلاکچین بشود.
شرکت اسراییلی «Enigma»، در جریان برگزار اجلاس مذکور اعلام کرد بر پایه ی فناوری یاد شده از اینتل، بلاکچینی عمومی را توسعه داده است که از قراردادهای مخفی حفظ حریم خصوصی پشتیبانی می کند. این دستاورد تا اواخر سال میلادی جاری در دسترس قرار نخواهد گرفت.
وی اشاره کرد اینتل به تازگی تصمیم گرفته است به «کنسرسیوم بلاکچین SAP» (SAP's blockchain consortium) ملحق شود. البته این مسئله در ماه می به واسطه فعالیت شرکت های «Accenture»، «The Floor» و «Tel Aviv Stock Exchange» فاش شد. این شرکت ها از دستاورد اینتل برای امن سازی بلاکچین استفاده می کردند.
- Secure Memory Encryption
- Secure Encrypted Virtualization