اظهارات پاتروشف در مورد همکاری کشورهای همسود در حوزه امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دبیر شورای امنیت روسیه نیکلای پاتروشف با اشاره به رشد فزاینده تهدیدات امنیت سایبری در دنیای امروز افزایش بهرهوری همکاریها در این زمینه با کشورهای مستقل همسود را ضروری دانست.
این مقام دولتی اظهار داشت:
امروزه، ما شاهد رشد سریع تهدیدات امنیت ملی در ارتباط با استفاده مجرمانه از فناوریهای اطلاعات و ارتباطات هستیم. شمار جرائم مربوط به دسترسی غیرمجاز به اطلاعات و حسابهای بانکی، انتشار ویروسهای مخرب و اطلاعات غیرقانونی رو به افزایش است.
به گفته وی، تلاش برای مداخله در فعالیت سیستمهای دولتی و مالی تحت کنترل فناوریهای رایانهای افزایشیافته و ماهیت فرامرزی این تهدیدات و امکان انجام حملات رایانهای از قلمرو کشورهای ثالث، بر لزوم افزایش بهرهوری همکاریها در این زمینه تأکید میکند، اگرچه روابط راهبردی کشورهای مستقل همسود از نظر استحکام و پایداری امتحان خود را پس داده است.
دبیر شورای امنیت روسیه در مورد جلوگیری از اقدامات غیرقانونی در فضای سایبری گفت:
مرکز ملی هماهنگی واکنش به رخدادهای رایانهای، همراه با نهادهای ذیربط شرکای مشترکالمنافع، بهطور مستمر اقدام به هشدار زودهنگام حملات هدفمند، جلوگیری از انتشار نرمافزارهای مخرب و مقابله با انواع دیگر حملات به منابع اطلاعاتی میکند. اینگونه فعالیتها در چارچوب مرکز هماهنگی مشاوره سازمان پیمان امنیت جمعی نیز انجام میگیرد.
بنا به اظهارات پاتروشف، تروریستها و مجرمان سایبری اقدام به استفاده گسترده از فناوریهای اینترنتی و راهاندازی واحدهای سایبری نمودهاند. گسترش گروههای هکری نیز ریسک انجام حملات رایانهای به بخشهای زیربنایی حساس را افزایش داده است.
در چنین شرایطی، به اعتقاد این مقام دولتی، پیچیدگی شناسایی بهموقع منبع اصلی حمله بسیار خطرآفرین است و میتواند منجر به مناقشات تند بینالمللی و درگیریهای نظامی شود.
پاتروشف با در نظرگرفتن توسعه قابلیتهای اطلاعاتی تهاجمی کشورهای ناتو منجمله توسعه فناوریهای هوش مصنوعی، دفاع فعال سایبری و ایجاد ائتلافهایی برای انجام عملیات سایبری تهاجمی، توجه مداوم و پاسخ بهموقع و متناسب از سوی کشورهای مستقل همسود در برابر این اقدامات را لازم و ضروری میداند.
دبیر شورای امنیت روسیه از همتایان خود در کشورهای مستقل همسود خواسته تا رایزنیهای دوجانبه در زمینه امنیت اطلاعات را گسترش دهند، چارچوب نظارتی همکاری در این حوزه با کشورهایی که هنوز توافقنامههایی با آنها امضاء نشده، توسعه دهند.
این مقام دولتی معتقد است کشورهای مستقل همسود بایستی رویکردهای یکپارچهای در طبقهبندی تهدیدات امنیت اطلاعات بینالملل داشته و تدابیر مشترک برای مقابله با آنها اتخاذ کنند و درنهایت یک نظام همکاری کارآمد در زمینه جلوگیری از تهدیدات امنیتی منابع اطلاعاتی مهم دولتی ایجاد نمایند.