اصرار آمریکاییها برای ورود تسلیحات نظامی به فضای سایبری
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ با وجود گذشت چندین ماه از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هنوز تنشهای پیشآمده در اثر اتهامات وارد شده به روسیه، فروکش نکرده و روزانه ابعاد تازهتری نسبت به گذشته پیدا میکند. روسیه همچنان از پذیرش اتهامات خودداری میکند و آمریکا در سوی دیگر، روسیه را به تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم مینماید.
سؤالی که بسیاری از کارشناسان مطرح کردند، این است که با وجود تمام جوسازیهای صورت گرفته در این زمینه، آیا واقعاً حملاتی از جانب روسیه صورت پذیرفته است یا خیر؟ درصورتیکه پاسخ به این سؤال مثبت باشد، این نکته را باید در نظر گرفت که آیا حملات مذکور، توانسته مؤثر واقع شود و تأثیر قابلتوجهی بر نتیجه انتخابات در آمریکا بگذارد یا مقامات آمریکایی، این حملات اتهامی را بهانهای برای افزایش فشار بر دولت روسیه قرار دادهاند؟
به اعتقاد کارشناسان امنیتی، چنانچه یک فرد روسی در یک پایگاه نظامی آمریکایی در حال انجام اقدامات خرابکارانه مشاهده شود، قطعاً با واکنش نیروهای نظامی و امنیتی روبرو خواهد شد و علاوه بر در نظر گرفتن این اقدام بهعنوان یک عمل جنگی، آمریکا از تمام توان نظامی و دیپلماتیک خود برای مقابله با این اقدام، بهرهبرداری خواهد کرد. همچنین این کارشناسان، بر این موضوع تأکید دارند که هیچچیز، همانند زیرساختهای نظامی امن و بدون آسیبپذیری، دارای اهمیت نیستند و حتی زیرساختهای انتخاباتی هم که جزو زیرساختهای حیاتی دستهبندی میشوند، دارای اهمیت کمتری نسبت به این موضوع هستند. این کارشناسان، مدعیاند در حالتی که یک سامانه ضد موشک، مورد تجاوز هکرها قرار بگیرد، میتواند خسارات جبرانناپذیری به کشور وارد کند و این موضوع، یک حفره امنیتی بسیار خطرناک است.
با تمام این اوصاف، منتقدین دولت آمریکا و سیاستهای سایبری این کشور، تأکید میکنند که هرگونه حمله به زیرساختهای نظامی و غیرنظامی در آمریکا، باید در دسته اقدامات جنگی قرار بگیرند و با آنها برخورد متقابل صورت بپذیرد؛ چرا که تا زمانی که با این حملات سایبری و نفوذهای اینترنتی، برخورد صورت نپذیرد، مهاجمان به فعالیتهای مخرب خود ادامه خواهند داد.
بسیاری از جمهوری خواهان آمریکایی، با انتقاد از سیاستهای سایبری دولت قبلی آمریکا، بر این موضوع تأکید دارند که اوباما، رفتار مناسبی در مقابل مهاجمان سایبری نداشت و همین موضوع، سبب شد تا این کشور در زمان دولت قبلی، خسارتهای بسیاری را در فضای سایبری تحمل نماید. البته، روی این انتقادات، به سمت دولت ترامپ نیز هست و برخی، بر این موضوع باور دارند که ترامپ، دید روشنی نسبت به فضای سایبری ندارد و با وجود وعدهای که برای سازماندهی این فضا داده است، هنوز نتوانسته اقدام مناسبی برای مقابله با جرائم رو به رشد بینالمللی در این عرصه انجام دهد. این دسته از سیاستمداران آمریکایی، معتقدند یکی از راههای ایجاد بازدارندگی در برابر مهاجمان سایبری، استفاده از حملات سایبری پیشدستانه قبل و بعد از انجام یک حمله و بهرهبرداری از تسلیحات نظامی در پاسخ به حملات سایبری است.
البته در پاسخ به این گروه از منتقدان، ادله محکمی وجود دارد که نشان میدهد نقدهای وارد شده به دولت اوباما، کارشناسی نشده است و با دیدی جناحی بیان میشود. دولت باراک اوباما، رئیسجمهور دموکرات آمریکا، سابقه انجام شدیدترین برخوردها با افرادی را دارد که متهم به انجام حملات سایبری به آمریکا هستند.
ازایندست اقدامات انجام شده، میتوان به کیفرخواست صادر شده علیه 7 شهروند ایرانی به اتهام انجام حملات سایبری علیه آمریکا، وضع تحریم علیه کره شمالی به اتهام انجام حمله سایبری، اخراج 35 دیپلمات روسی به بهانه دخالت در انتخابات آمریکا و چندین نمونه دیگر اشاره کرد که در دولت قبلی آمریکا صورت پذیرفته است.