اشتراک زیرساخت های مخابرات
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ چندی پیش در راستای اجرای مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره مقررات حاکم بر ارائه خدمات عمدهفروشی بیتاستریم، رگولاتور ارتباطی اعلام کرد که با هماهنگی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت مخابرات ایران زیرساخت های لازم را ایجاد کرده و برای عقد قرارداد با شرکت های ارتباطات ثابت (FCP) و خدمات ارتباطی ثابت (Servco) آمادگی دارد.
در خدمت دسترسی بیتاستریم، لینک دسترسی سرعت بالا از قبیل ADSL و VDSL که از سوی اپراتور شبکه در شبکه دسترسی محلی نصب و تجهیز میشود و در قالب عمدهفروشی و براساس یکی از سه روش؛
1. در سطح DSLAM
2.در سطح انتقال
3. در سطح BRAS؛ در اختیار ارائهکنندگان خدمت قرار میگیرد.
به عبارتی دیگر در این نوع از دسترسی، اپراتور شبکه نسبت به تجهیز و آماده کردن لینک دسترسی و اجرای DSLAM در شبکه خود اقدام میکند و امکان دسترسی به کاربر نهایی را برای ارائهکنندگان خدمت فراهم میآورد.
در واقع این موضوع که مرداد ماه سال جاری به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رسید، به منظور رقابتی شدن هرچه بیشتر بازار، تسهیل در ارائه خدمات حوزه ارتباطات ثابت سیمی - کابلی و ایجاد فرصت برای استفاده حداکثری از منابع و امکانات موجود در اختیار دارندگان پروانه شبکه از طریق اشتراک در بخش دسترسی و جلوگیری از هدر رفتن منافع و امکان توزیع و گسترش شبکه با سرعت بیشتر در تمام نقاط کشور بود.
عملا با اجرای این مصوبه زیرساختهای فیبرنوری در بخش دسترسی شرکت مخابرات ایران با شرکتهای FCP و Servco به اشتراک گذاشته شده و با رفع انحصار مخابرات در این بخش، کیفیت خدمات افزایش یافته و امکان انتخاب برای مشترکان فراهم میشود.
با تغییر مدیریت شرکت مخابرات ایران، اجرای این مصوبه در دستور کار گذاشته شد و حسین فلاح جوشقانی؛ معاون وزیر و رگولاتور ارتباطی چندی پیش با قدردانی از شرکت مخابرات ایران برای شروع این خدمات اظهار کرد: تمامی شرکتهای FCP و Servco میتوانند قراردادهای خود را در قالب قراردادهای عمدهفروشی با شرکت مخابرات ایران منعقد کرده و به مشتریان خود خدمات ارائه کنند.
بیتاستریم در راستای عدالت ارتباطی
سید مجید صدری؛ مدیر عامل شرکت مخابرات ایران نیز خبر از انعقاد قرارداد با شرکتهای شاتل و هایوب در راستای اجرای این مصوبه داد و اظهار کرد: در راستای تعامل بیشتر، آماده انعقاد قرارداد همکاری با سایر شرکتهای FCP نیز هستیم.
وی با بیان اینکه شرکت مخابرات ایران امکانات زیرساختی را با بازیگران حوزه ارتباطات به اشتراک گذاشته است، افزود: به منظور تحقق مشتریمداری و رعایت عدالت ارتباطی، شرکت مخابرات ایران در حال مذاکره در چارچوب مصوبات سازمان تنظیم مقررات با تمام شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت پرسرعت بوده و تاکنون با برخی شرکتها به توافقاتی نیز دست یافته است.
صدری با اشاره به آمادگی این شرکت برای استفاده تمام اپراتورهای FCP از امکانات زیرساختی مخابرات گفت: در چارچوب مقررات رگولاتوری و اجرای مصوبه 260 کمیسیون تنظیم مقررات، دارندگان پروانههای FCP میتوانند در تمام بخشهای ارتباطات ثابت سیمی و کابلی به ارائه خدمات بپردازند.