اسکایپ نسخه هند را پیچید
اسکایپ در حال حاضر به عنوان یک نرمافزار پیامرسان در حوزه ارتباطات اینترنتی به دلیل رایگان بودن خدماتی نظیر تماس تلفنی، ارسال و دریافت پیامهای صوتی و تصویری در سراسر جهان طرفداران زیادی پیداکرده است و اکنون از جایگاه بالایی در میان پیامرسانان برخوردار است.
هند را میتوان پس از چین دومین کشور پرجمعیت دنیا برشمرد و این حجم از جمعیت خود عاملی شده که اکثر برنامههای پیامرسان امروزه به دنبال ارائه خدمات بهتر در این کشور باشند؛ ازاینرو شرکت اسکایپ به عنوان نماینده از شرکت ماکروسافت در بخش نرمافزارهای پیامرسان تصمیم گرفته با ارسال یک گروه از سوی خود به این کشور وارد شود و با ارائه یک نسخه خاص برای کاربران هندی بتواند سیل مردمانی که اکنون در هند کاربر شبکههایی نظیر وایبر (Viber) و واتس اپ (Whatsapp) هستند را به خود جلب کند، این تصمیم زمانی به وهله عمل رسید که گروه اسکایپ در هند دریافتند نرمافزارهایی نظیر وایبر و واتس اپ اکنون بر روی شبکههای 2G و 3G عملکرد مناسبی ندارند، بنابراین به سرعت گروه متخصصی را موظف کرد تا نسخهای مهندسی شده و برمبنای وضعیت دو نسل 2G و 3G تولید کنند که این نسخه اکنون در دسترس کاربران هندی قرار نگرفته ولی قرار است در 2 ماه آینده تولید و عرضه شود.
به گفته کارشناسان انتظار میرود در این نسخه شاهد سرعت بالا در عین کمحجم بودن نرمافزار باشیم و نسبت به نمونههای قبلی بسیار کممصرفتر باشد و بر روی تمامی سیستمعاملها قابلیت نصب دارد.
ماکروسافت همچنین در اخباری که منتشر کرد علاوه بر تولید نسخه جدید برای کاربران هندی، قصد دارد برای تأمین امنیت سایبری این کشور و حل مشکلات هند در عرصه سایبری اقداماتی را بهطور مشترک با دولت هند انجام دهد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند در پس این اقدام اسکایپ اهدافی نهفته است که میبایست دولت هند بدان توجه جدی نماید، زیرا چندی پیش ادوارد اسنودن (کارمند سابق اناسای) در افشاگریهایش بهطور خاص از نرمافزار اسکایپ نامبرده و گفته بود ماکروسافت توسط این پیامرسان خود اطلاعات ویدیوئی و صوتی تمام مردم جهان را در اختیار اناسای (NSA) قرار میدهد و پیش از این چین کشوری بود که مدتها توسط این نرمافزار مورد جاسوسی قرار میگرفت و اسکایپ را میتوان بزرگترین دشمن در حریم خصوصی دانست. همکاری هند با این شرکت آن هم در حوزه امنیت سایبری را میتوان بهطور خلاصه ارائه اطلاعات یک کشور بهطور غیرمستقیم به سازمان اطلاعاتی، امنیتی و جاسوسی اناسای برشمرد.
چندی است شرکتهایی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت گستردهای دارند و سابقه مشخص نیز در حوزه عدم رعایت حریم خصوصی دارند و مرکز این شرکتها اغلب در آمریکا است پس از عدم موفقیت در چین آن هم به دلیل مناقشات سیاسی و امنیتی به سراغ دومین کشور پرجمعیت دنیا رفتهاند تا اهدافی که به دنبال آن هستند را در این کشور محقق سازند.