استفاده از هوش مصنوعی برای گسترش کیفیت و عدالت دادههای شهری
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به گفته محققان، در دسترس بودن پراکنده و متناقض دادههای شهری در حال حاضر تلاشها برای مدیریت منصفانه و مؤثر شهرها را با مشکل مواجه میکند؛ اما این مشکل را میتوان با بهرهبرداری از آخرین پیشرفتها در هوش مصنوعی حل کرد.
کارشناسان براین باورند که شهرها سیستمهای بسیار پیچیدهای هستند. هر روز، آنها میزبان تعداد بیشماری مبادلات به هم پیوسته بین افراد و فرآیندها هستند که به نوبه خود حجم وسیعی از داده را تولید میکنند. محققان شروع به کشف این موضوع کردهاند که چگونه میتوان از این اطلاعات برای بهبود محیطهای شهری استفاده کرد؛ اما به دلیل محدودیتهایی در کیفیت آن، این تلاشها همچنان با چالشهای مهمی روبرو هستند. بیل هاو (Bill Howe) و همکارانش در دانشگاه واشنگتن، از طریق تجزیه و تحلیل دقیق منتشر شده در مجله فیزیکی اروپایی «Special Topics»، نحوه استفاده از هوش مصنوعی (AI) برای گسترش پوشش، دسترسی و عادلانه بودن دادههای جمعآوری شده در شهرها را پیشنهاد کردند.
در حالیکه هوش مصنوعی اکنون به طور فزایندهای برای تجزیه و تحلیل شهرها مورد استفاده قرار میگیرد، استفاده از آن تاکنون به طور گسترده با برنامههای کاربردی سودمحور و بالقوه مضر اجتماعی مانند تشخیص چهره مرتبط بوده است. تیم هاو امیدوار است که این تصویر بتواند از طریق پیشرفتهای جدید در شبکههای عصبی تغییر کند : مدلهای هوش مصنوعی که عملکردهای مغز ما را هنگام یادگیری و پردازش اطلاعات جدید تقلید میکنند.
به طور خاص، آنها پیشنهاد میکنند که شبکهها میتوانند رویکردهای «بالا به پایین» را برای تجزیه و تحلیل شهرها با هدف مدلسازی ویژگیهای نوظهور شهرها در مقیاس بزرگ، با تکنیکهای «پایین به بالا»، که هدف آن بازسازی تعاملات فردی تا حد امکان نزدیکتر است، آشتی دهد. تا کنون، این یکسانسازی به دلیل ناهماهنگی در دسترس بودن و کیفیت دادههای جمعآوری شده در شهرها دشوار بوده است.
برای دستیابی به این اهداف، هاو و همکارانش 4 چالش خاص را شناسایی میکنند که میتوان با هوش مصنوعی به آنها پرداخت؛ این چالشها شامل گسترش منابع دادههای موجود برای در نظر گرفتن پوشش کم و ناسازگار، توسعه منابع جدید مبتنی بر حاکمیت، اقتصاد، تصمیمگیری و مشارکت عمومی، بهرهبرداری از طیف متنوعتری از رویکردها برای تجزیه و تحلیل دادهها و در نهایت، درک مبادلات بالقوه بین دقت، سودمندی و عادلانه بودن دادهها هستند. با این پیشرفتها، تیم امیدوار است که به زودی از هوش مصنوعی برای پاسخگویی به سؤالات کلیدی در زمینه تحرک، عدالت و حکومت در شهرها استفاده شود، که همه شهروندان میتوانند در آن نقش داشته باشند.