استفاده از باطری خورشیدی در لباس سربازان
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ زمانهایی وجود دارد که شارژ باطری تلفن همراه یک نفر تمام میشود و هیچ راهی جز رسیدن به خانه برای شارژ دوباره آن وجود ندارد. مطمئناً کسی دوست ندارد در هنگام کار با ابزار هوشمند خود باطری آن تمام شده و او را در شرایط نامطلوبی قرار دهد. این مشکل برای سربازان امروزی که از تجهیزات هوشمند استفاده میکنند میتواند به معنای مرگ یا زندگی آن سرباز باشد. البته ممکن است این مشکل برای یک سرباز با تجربه پیش نیاید؛ اما در هر صورت برای جلوگیری از این اتفاق نیاز به حمل باطریهای جایگزینی هستند که وزن وسایل آنها را بهشدت افزایش میدهد.
از تجهیزاتی که در جنگها استفاده میشود و تعیینکنندهی پیروزی یا شکست یک مأموریت هستند میتوان به عینکهای دید در شب گوگل، GPS ها، تجهیزات ارتباطی، رادیوها، حسگرها و لپتاپها اشاره کرد.
از آنجایی که هرکدام از تجهیزات ذکرشده از یک نوع باطری متفاوت با وسایل دیگر استفاده میکنند، هر سرباز استرالیایی مجبور است باطریهای جایگزین مختلفی را با خود حمل کند که درمجموع وزنی معادل 10 تا 20 کیلوگرم دارند.
ارتش استرالیا راهحلی برای رفع این مشکل پیدا کرده است؛ فناوری "SIPS" یا "Soldier Integrated Power System" (سامانه قدرت یکپارچهی سربازان) یک فناوری هوشمند است که یک منبع انرژی پایدار برای سربازان فراهم میکند. این فناوری با همکاری دانشگاه ملی استرالیا (ANU) و سازمان پژوهشهای علمی وابسته به دولت استرالیا (CSIRO) با همکاری شرکت استرالیایی تکتونیکا (Techtonica) ساخته شده است.
محققان دانشگاه ملی استرالیا موفق به ساخت باطریهای خورشیدی سبک و انعطافپذیری شدهاند که به سربازان کمک میکند تا نیروی موردنیاز تجهیزات خود را تامین کنند و در عین حال سرعت عمل آنها کاهش پیدا نکند. ترکیب این باطریهای خورشیدی با فناوری سازمان CSIRO که "e-textiles" نام دارد، به سربازان کمک میکند تا نیروی موردنیاز خود را بهراحتی تأمین کنند و نیروی بهدستآمده را از طریق کابلهای دوطرفه از باطریهای خورشیدی به تجهیزاتشان هدایت کنند.
منبع تأمین انرژی این فناوری در جیبهای سربازان قرار دارد و به آنها اجازه میدهد تا دسترسی راحتی به آن داشته باشند. این فناوری همچنین به آنها کمک میکند تا بهراحتی بتوانند نیروی بهدستآمده را بین تجهیزاتی که به آنها نیاز دارند تقسیم کنند.