استفاده از اَبر گوگل جهت مطالعه بیماری ها
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، دانشمندی در هاروارد از پلتفرم ابری گوگل برای شبیه سازی یک ابر رایانه برای مطالعه بیماری ها استفاده کرد.
به گفته پتروس کوموتساکس، استاد دانشگاه هاروارد، این مطالعه، شیوه ای را شبیه سازی کرد که هدف آن درمان لخته های خون و سلول های تومور در سیستم گردش خون انسان است که به مقدار زیادی قدرت محاسباتی نیاز دارد که به طور معمول میتوان آن را با یک ابرکامپیوتر مهار کرد.
پتروس کوموتساکس گفت:
مشکل بزرگی که ما داشتیم این بود که فقط میتوانستیم ،شبیه سازی را با استفاده از یک ابرکامپیوتر در مقیاس کامل اجرا کنیم و اصلاح ، بهینه سازی و شبیه سازی نیازمند دسترسی بیشتر به ابرکامپیوتر بود.در ایالات متحده، تنها تعداد معدودی ابرکامپیوتر وجود دارد که قادر به اجرای میلیاردها محاسبه برای شبیه سازی دقیق شرایط در تحقیق کوموتساکو هستند.
به گفته کاستاس بکاس، رئیس پلتفرم تحقیقاتی سیتادل سکیوریتی، تعداد کم ابرکامپیوترهایی که قادر به انجام این تحقیق هستند، تنگناهایی را در فرآیند علمی ایجاد کرده است.
برای از بین بردن تنگناها ،محققان و شرکت هایی مانند سیتادل که به حجم عظیمی از منابع محاسباتی نیاز دارند که تنها در ابرکامپیوترها یافت می شود، کم کم به ابر عمومی روی آورده اند.
اما عملیات رایانش ابری برای رسیدگی به خواسته های محققان طراحی نشده است. رایانش ابری برای میلیون ها کار محاسباتی فردی و نسبتاً کوچک طراحی شده اند چیزهایی مانند استریم ویدیو، سرویس دهی به صفحات وب یا دسترسی به پایگاه داده. ابر معمولاً برای قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری ساخته می شود.
بیل ماگرو، متخصص ارشد فناوری محاسبات با عملکرد بالا در ابر گوگل (Google Cloud) گفت :
مردم در حال درک پتانسیل ابر برای حل مشکلات و محاسبات فنی مهندسی هستند تا واقعاً بهره وری را ایجاد کنند و به پاسخ های بهتر، بینش های بهتر و سریع تر برسند.
ماگرو در ادامه افزود:
اصلاح زیرساخت ابری برای اینکه مانند یک ابرکامپیوتر رفتار کند، نیازمند تغییراتی در نرم افزار، شبکه و طراحی فیزیکی سخت افزار است.