استفاده از ابررایانه هوش مصنوعی در دانشگاه دولتی مسکو
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دانشگاه دولتی مسکو (MSU) در روسیه ابررایانه جدیدی به نام «MSU-270» نصب کرده است که به هوش مصنوعی (AI) اختصاص دارد.
به گفته این دانشگاه روسی، سیستم جدید دارای 400 پتافلاپ هوش مصنوعی قدرت محاسباتی است و با ابررایانه «Lomonsov-2» موجود در دانشگاه برای یک خوشه محاسباتی با کارایی بالا (HPC) ترکیب میشود.
جزئیات به اشتراک گذاشته شده از سوی دانشگاه دولتی مسکو در مورد این ابررایانه بسیار اندک است، اگرچه دانشگاه عنوان کرد که ظرفیت شبکه 200 گیگابیت بر ثانیه است و شبکه ذخیرهسازی عملکرد مشابه دارد. دانشگاه دولتی مسکو همچنین اظهار داشت که مجموعه ابر محاسباتی شامل یک منبع تغذیه، خنک کننده و سیستم ارتباطی جدید است.
دانشگاه دولتی مسکو همچنین بیان کرد که معماری جدید مبتنی بر «استفاده فعال از پردازندههای گرافیکی» خواهد بود و از نمونههای پیشرفته پروژههای ابررایانهای اجرا شده در بهترین دانشگاههای سراسر جهان الهام گرفته شده است.
ویکتور سادوونیچی (Viktor Sadovnichy)، رئیس دانشگاه دولتی مسکو گفت :
«ما اجرای این پروژه را آغاز کردهایم. ما معتقدیم که از این لحظه به بعد، ابرکامپیوتر MSU-270 عملیاتی است.»
این ابررایانه به عنوان بخشی از برنامه علمی دانشگاه برای تحقیق در مورد هوش مصنوعی و کلان داده، توسعه روشها و ابزارهای جدید هوش مصنوعی، حل مشکلات امنیت اطلاعات و ایجاد نرمافزار جدید برای سیستمهای هوش مصنوعی استفاده خواهد شد. این سیستم بهوسیله بخشهای دانشگاه از جمله مرکز محاسبات تحقیقاتی، دانشکده مکانیک و ریاضیات و دانشکده ریاضیات محاسباتی و سایبرنتیک در میان سایرین قابل دسترسی خواهد بود.
ابرکامپیوتر به عنوان بخشی از برنامه توسعه دانشگاه دولتی مسکو، ابتکاری که تا سال 2030 اجرا و بهوسیله دولت روسیه تأمین میشود، فعال شد.
به گفته سادوونیچی، دانشگاه دولتی مسکو اولین دانشگاه روسیه بود که مرکز کامپیوتر خود را داشت که در دهه 1950 راهاندازی شد.
وی اظهار داشت :
«بهترین ذهنها در زمینه فناوری اطلاعات داخل دیوارهای دانشگاه دولتی مسکو متمرکز شدهاند و بسیاری از آنها فارغالتحصیلان ما هستند. رایانههای پیشرفته در اینجا توسعه و پیادهسازی شدند. دانشگاه مسکو امروز رهبر داخلی فناوریهای محاسباتی مدرن باقی مانده است. معرفی یک ابررایانه جدید به ما امکان رقابت با رهبران جهانی را میدهد و انگیزه جدیدی برای حل مشکلات در توسعه نرمافزارهای داخلی، آموزش پرسنل بسیار ماهر در زمینه فنآوریهای ابر رایانه و انجام تحقیقات علمی در زمینه هوش مصنوعی ایجاد میکند.»