استفاده از آیفون توسط اکثر سیاستمداران هندی
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ به گفته کارشناسان، چندین سیاستمدار هندی در اپوزیسیون علیه دولت مرکزی تحت رهبری بهاراتیا جاناتا (BJP) یک اخطار از اَپل دریافت کردند که به آنها در مورد «حمله دولتی» هشدار داده بود.
رهبران حزب با اشتراکگذاری اسکرینشاتهای این اعلان در آیفونهای خود، ادعا کردند که توسط دولت هک شدهاند، اتهامی که آشوینی وایشناو (Ashwini Vaishnaw)، وزیر فناوری اطلاعات رد شد، اما اطمینان داد که تحقیقات انجام خواهد شد.
رهبرانی که اَپل به آنها هشدار داد عبارتند از : مالیکارجون خارگ (Mallikarjun Kharge)، رئیس کنگره، شاشی تارور (Shashi Tharoor)، همکار حزبی وی و نماینده پارلمان، ماهوا مویترا (Mahua Moitra) از TMC، اسدودین اویسی (Asadudin Owaisi) رئیس AIMIM، راغاو چادا (Raghav Chadha) از AAP، آخیش یاداو (Akhilesh Yadav) رئیس حزب سامجوادی، سیتارام سناچو (Sitaram Yechury) دبیرکل و پریانکا چاتورودی (Priyanka Chaturvedi) نماینده UBT.
چند روزنامهنگار منتقد دولت نیز گفتند که این اعلان را در آیفونهای خود دریافت کردهاند. هشدار اینگونه بود :
«ممکن است مهاجمان دولتی آیفون شما را هدف قرار دهند. اَپل معتقد است که شما هدف حمله مهاجمان دولتی قرار میگیرید که سعی دارند از راه دور آیفون شما را به خطر بیاندازند.»
اهمیت موضوع
اَپل به تیم واکنش اضطراری رایانهای هند (CERT-In) در تحقیق در مورد اتهامات مطرح شده توسط سیاستمداران در 2 نوامبر امسال پیوست. این تیم درواقع یک آژانس ملی برای پاسخگویی به حوادث امنیتی رایانه است.
به گفته کارشناسان، دولت هند اعلام کرد که تحقیقات روی تعیین اینکه آیا محصولات اَپل ایمن هستند و میتوان برای محافظت از حریم خصوصی مصرفکنندگان به آنها اعتماد کرد یا خیر، متمرکز است.
اَپل از سال 2019 شروع به ارسال اعلانهای تهدید برای کاربران آیفون خود کرد. این تصمیم به دنبال افشای گسترده پگاسوس (Pegasus)، جاسوسافزار توسعهیافته سازمان صهیونیستی «NSO» بود.
پگاسوس توسط دولتهای سراسر جهان برای نفوذ به دستگاههای تلفن همراه مخالفان و رقبا مورد استفاده قرار گرفت. سال گذشته، نیویورک تایمز گزارش داد که هند به عنوان عضو NSO اعلام شده است. قابل توجه است که پگاسوس در سال 2017 به عنوان بخشی از بسته دفاعی 2 میلیارد دلاری که هند از رژیم صهیونیستی دریافت کرد، نقش کلیدی داشت.
آیفون، انتخاب مطلوب سیاستمداران
همراه با اینترنت پرسرعت، تلفنهای هوشمند نیز در میان مردم در سراسر جهان گسترش یافت. قدرت همکاری تلفنهای هوشمند مرزها را در سراسر پلتفرمها شکست، به گونهای که قبلاً در تاریخ سابقه نداشت.
از سفارش غذا و باز کردن حسابهای بانکی تا مکالمه با میلیونها نفر و تنظیم برنامه، تلفنهای هوشمند وارد زندگی ما شدهاند و کارهایی را که زمانی خستهکننده بودند، ساده کردهاند. اما در عین حال سهولت اشتراک اطلاعات آن را در برابر هکرها آسیبپذیر کرده است. حریم خصوصی دیجیتال به یک امر لوکس تبدیل شده و فرد مجبور است تقریباً هر روز تصمیم سختی را برای امنیت یا تعامل اتخاذ کند.
کارشناسان معتقدند که دراینجا بحث آیفون به میان میآید، گوشی هوشمندی که بهترین ویژگیهای امنیتی را به کاربران خود نوید میدهد. در مقایسه با تلفنهای هوشمند اندرویدی که ویژگیها و تطبیقپذیری را ارائه میکنند، آیفون در درجه اول برای محافظت از دادهها و حریم خصوصی کاربر طراحی شده است.
به گفته محققان، نمای کلی حریم خصوصی آیفون برای محدود کردن دسترسی به اطلاعات شخصی برای هر کسی غیر از فرد کار میکند؛ علاوه بر این، انعطافپذیری برای تبادل دادههای مشترک و مدیریت محیطهای مشترک وجود دارد. تنظیمات امنیتی داخلی به عنوان محافظتی در برابر دسترسی غیرمجاز به دادههای ذخیره شده در آیفون و حساب «iCloud» عمل و تضمین میکنند که فقط فرد میتواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد.
مایکل گود (Michael Goad)، یک بازاریاب مستقر در ایالات متحده که تجربه عملی در فنآوریهای تلفن همراه دارد، اعلام کرد که اَپل آیفونها را از ابتدا با حفظ حریم خصوصی و امنیت میسازد.
گود در یکی از آخرین مقالات خود نوشت :
«این یک سیستم رمزگذاری داخلی از طریق «Secure Enclave» دارد. این تراشه امنیتی مبتنی بر سختافزار از دادههای حساس کاربر محافظت میکند، حتی اگر پردازنده اصلی دستگاه به خطر بیفتد. اَپل همچنین به شدت App Store خود را کنترل و در دسترس بودن برنامههای مخربی را که میتوانند دادههای کاربر را به خطر بیندازند، محدود میکند.»
او خاطرنشان کرد که در مقایسه با iOS، سیستمعامل اندروید در مجموعهای از دستگاهها قابل دسترسی است و گوگل تأثیر کمتری بر نظارت و انتشار بهروزرسانیها و پچهای امنیتی در اکوسیستم منبع باز خود دارد.
این کارشناس فناوری اعتقاد دارد که این امر باعث ایجاد نگرانی در میان مدیران فناوری اطلاعات شده است، به ویژه زمانی که آنها قصد دارند مدیریت را از طریق مدیریت دستگاه تلفن همراه (MDM) متمرکز کنند، وظیفهای که اغلب به مجوزهای تکمیلی یا استفاده از ابزارهای شخص ثالث نیاز دارد.
به این ترتیب، جای تعجب نیست که سیاستمدارانی که برای اتصال به حلقههای تعامل درونی و بیرونی خود به رسانههای اجتماعی و برنامههای پیامرسان بسیار متکی هستند، آیفونها را انتخاب میکنند. این واقعیت آشکار که گروهی از سیاستمداران هندی مخالف دولت هشدار اَپل را در کشوری دریافت کردند که میلیونها نفر از این تلفنها استفاده میکنند، خود دلیلی برای استفاده آنها از این دستگاه است.