اروپا، در انتظار اولین موج حملات الکترونیکی فعال آمریکا
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ قابلیتهای جدید جنگ الکترونیک ارتش ایالاتمتحده که توسط اداره توانمندیهای سریع (Rapid Capabilities Office) ارائه شده است، در مانور نظامی اخير این نهاد نظامی در اروپای شرقی، این منطقه را با برخی چالشهای امنیتی جدی مواجه کرده است.
ناوگان سواره نظام دوم ایالات متحده، برای اولین بار پس از جنگ سرد، طی مانور نظامی سیبر استرایک (Saber Strike)، یک حمله الکترونیکی فعال را در کشورهای لتونی، لیتوانی، استونی و لهستان، به اجرا گذاشته است. بسیاری از متخصصان این رویداد را گواهی بر توسعه پایدار توانمندیهای جنگ الکترونیک در ارتش آمریکا میدانند.
سیستم جنگ الکترونیک تازه ایالاتمتحده، تابستان سال گذشته، در پایگاه نظامی فورت بلیس (Fort Bliss)، واقع در ایالت تگزاس، مورد آزمایش قرار گرفت.
اداره توانمندیهای سریع نیروی زمینی که بهصورت رسمی در ماه اوت 2016، افتتاح شد، برای تمرکز بر الزامات حیاتی خدمات و ارائه قابلیتهای نوین در یک بازه زمانی 1 تا 5 ساله، در نظر گرفته شده است.
بسیاری از کارشناسان سایبری، هنگامیکه سخن از بهرهگیری از جنگ اطلاعات در توسعه توانمندیهای فرماندهی، حملونقل و عملیاتی، به میان میآید، نسخه آزمایششده در رزمایش سیبر استرایک را تنها یک نمونه آزمایشی از نسل جدید تسلیحات الکترونیک آمریکا معرفی میکنند.
مدیر فرماندهی توانمندیهای جنگ الکترونیک مرکز عالی سایبری ایالاتمتحده آمریکا، در این مورد گفت:
دولت برای بهسازی روند جذب نیروهای متخصص، اصلاح تاکتیکها، تکنیکها و روشهای مورداستفاده در عملیات خود، در تلاش است.
شان لینچ (Sean Lynch)، یکی از افسران ارشد جنگ الکترونیک آمریکا، معتقد است مهمترین نکته بهرهگیری نیروی زمینی از جنگ الکترونیک در رزمایش یادشده نیاز ارتش این کشور به قرار گرفتن در چالش مبارزه در طیفهای مختلف الکترومغناطیس است.