اردوغان: مخالفت من با اینترنت روز به روز بیشتر میشود
ترکیه در سال گذشته در دو مورد در ارتباط با آزادی رسانههای آنلاین خبرساز شد. در یک مورد دولت این کشور توییتر را فیلتر کرد و در مورد دوم، فیلتر وبسایت یوتیوب در این کشور برای چند روز خبرساز شد. در هر دو مورد هم علت فیلتر شدن شبکه اجتماعی توییتر و رسانه اجتماعی یوتویب توسط دولت ترکیه، انتشار اخبار و مطالبی بود که مطلوب دولت این کشور نبود چرا که خبرهایی از حزب حاکم را منتشر میکرد که قرار بود محرمانه بوده و از دید مردم مخفی بماند.
اردوغان در ملاقاتی با نمایندگان کمیته حمایت از روزنامه نگاران و موسسه بینالمللی مطبوعات در استانبول و در جریان نشستی که با حمایت سازمان ملل برگزار شد به صراحت اعلام داشت که مخالفتش با اینترنت روز به روز بیشتر از قبل میشود.
در ماه مارس وقتی تظاهرکنندگان میدان گزی یا استقلال ترکیه از توییتر برای هماهنگی تظاهرات و انتشار دیدگاههای خوداستفاده کردند، دولت دستور فیلتر کردن این شبکه را داد. البته دادگاه بعدا این حکم را شکست هرچند دولت ترکیه تا جایی که توانست در برابر اجرای آن و رفع فیلتر توییتر مقاومت کرد.
نکته قابل توجه اینست که مردم ترکیه پس از انگلستان دومین کشور اروپایی هستند که بیشترین زمان را در اینترنت سپری میکنند و ٩٠ درصد از آنها حساب فیسبوک و ٧٠ درصد هم حساب توییتر دارند.
همه این تحرکات در حالی است که اردوغان و حزب او از اینترنت برای پیشبرد برنامهها و تبلیغات سیاسی خود استفاده میکنند و برای نمونه در جریان تظاهرات سال گذشته در میدان گزی، اعلام کردند که در نظر دارند ٦٠٠٠ کاربر اینترنت را برای انجام تبلیغات سیاسی به نفع این حزب در توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام و یوتیوب استخدام کنند.