ارتش جاسوسان پنتاگون
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پایگاه خبری نیوز ویک NewsWeek در گزارشی جدید از یک ارتش مخفی 60 هزارنفره در پنتاگون پرده برداشت. پنتاگون 60 هزار نیروی مخفی با هویت ناشناس دارد که در سراسر دنیا عملیات انجام میدهند و در روشهای جاسوسی پیشرفته مانند انکار هویت signature reduction متخصص هستند و بودجه این ارتش 900 میلیون دلار است. در روش انکار هویت جاسوسان هویت و ظاهر خود را تغییر میدهند تا مراحل شناسایی هویت را دور بزنند.
بزرگترین ارتش مخفی که جهان تاکنون شناخته است، گروهی است که پنتاگون طی یک دهه گذشته ایجاد کرده است تا قدرت آمریکا را افزایش دهد. در حال حاضر این ارتش مخفی حدود 60 هزار عضو دارد که بسیاری از آنها با هویت نقابدار و با مشخصات کم به فعالیت خود ادامه میدهند. همه این نیروها بخشی از یک برنامه گسترده به نام انکار هویت هستند. این ارتش، بیش از ده برابر عناصر مخفی سازمان سیا (آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا)، عملیات داخلی و خارجی انجام میدهند، چه با لباس نظامی و چه تحت پوشش غیرنظامی، چه در زندگی حقیقی و چه در فضای مجازی و گاهی اوقات هم تحت عنوان شرکتهای خصوصی و مشاورهای و داخلی.
این تغییر روش بیسابقه تعداد سربازان، غیرنظامیان و پیمانکارانی که تحت هویتهای دروغین کار میکنند را افزایش داده است. افزایشی که بخشی از آن نتیجه طبیعی رشد نیروهای ویژه مخفی است اما همچنین این تغییر بهعنوان یک واکنش عمدی به چالشهایی نظیر سفر کردن و ورود به یک جهان شفافتر است. بهعلاوه این افزایش شدید در تعداد جنگجویان سایبری پنتاگون منجر به ایجاد هزاران جاسوس شده که کارهای روزمره خود را در شخصیتهای مختلف ساختگی انجام میدهند. همان عملیات شرورانهای که آمریکا مدعی است جاسوسان چینی و روسی از آن استفاده میکنند.
گزارش اختصاصی نیوز ویک در مورد این دنیای مخفی نتیجه یک تحقیق دوساله است که شامل بررسی بیش از 600 رزومه و هزار آگهی استخدام، دهها درخواست قانون آزادی اطلاعات و تعداد زیادی مصاحبه با شرکتکنندگان و تصمیمگیرندگان دفاعی است. آنچه پدیدار میشود دریچهای است نهتنها برای بخش کمتر شناختهشده ارتش آمریکا بلکه برای یکرویه كاملاً غیرقانونی. هیچکس از حجم کامل برنامه انکار هویت خبر ندارد و هیچگاه روند افزایشی این برنامه به دلیل تأثیر آن بر فرهنگ و سیاستهای نظامی بررسی نشده است. کنگره هرگز جلسهای در این زمینه برگزار نکرده است. ارتش آمریکا همچنان با توسعه این نیروی مخفی غولپیکر قوانین ایالاتمتحده، کنوانسیونهای ژنو، آییننامه رفتار نظامی و پاسخگویی اساسی را به چالش میکشد.
این ارتش از مأموران آژانس امنیت ملی، کارشناسان امنیت سایبری و نیروهای ویژهای تشکیلشده که در مناطقی مانند کره شمالی و ایران فعالیت میکنند و حدود 130 شرکت خصوصی را درگیر مدیریت این دنیای مخفی جدید کرده است. دهها سازمان دولتی کمتر شناختهشده و مخفی از این برنامه پشتیبانی میکنند، قراردادهای طبقهبندیشده منعقد میکنند و بر عملیات غیرقابلقبول عمومی نظارت میکنند. درمجموع این شرکتها سالانه بیش از 900 میلیون دلار برای خدماترسانی به نیروهای مخفی بودجه دریافت میکنند. این نیروها از هیچ کاری دریغ نکردند از ایجاد اسناد جعلی و پرداخت قبض و مالیات افرادی که تحت نامهای فرضی کار میکنند گرفته تا تولید لباس مبدل و سایر دستگاهها برای جلوگیری از شناسایی، ساختوساز دستگاههای نامرئی برای عکسبرداری و گوش دادن به فعالیت دورترین کشورهای غرب آسیا و کشورهای آفریقایی.
به گفته یکی از افسران ارشد اطلاعات آمریکا، این ارتش در یک حوزه جنگی جدید و ناشناخته تحت عنوان انکار هویت فعالیت میکند که روشی است بین روشهای پنهان و مخفی.
یکی از مقامات سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به پایگاه خبری نیوز ویک گفت:
اصطلاح انکار هویت یک عبارت رسمی نیست بلکه برای توصیف اقدامات انجامشده برای محافظت از عملیاتها استفاده میشود.
این آژانس اطلاعات دفاعی میگوید انکار هویت را میتوان اقدامات امنیتی عملیاتی برای انواع فعالیتها و عملیاتها توصیف کرد.
نیوز ویک گفت تعداد انگشتشماری گزارش وجود داشته که عوامل این دنیای تیره شناساییشده باشند. یکی از این موارد در سال 2013 بود که دیپلمات آمریکایی Ryan C. Fogle درحالیکه ادعا میشد قصد داشت یک مأمور مضاعف را به خدمت بگیرد، در روسیه دستگیر شد. وی با خود دو کلاهگیس یکی بور و دیگری تیره، چهار عینک آفتابی، یک نقشه مسکو، گوشی ساده نوکیا و یک قطبنما داشت و شبیه جاسوسان 1960 به نظر میرسید. بااینحال، یک متخصص اطلاعاتی که با عملیات انکار هویت آشنا است، میگوید لوازم ظاهراً غیرحرفهای مانند تلفن ساده نوکیا میتوانست ارتباطات پنهانی را پنهان کند.