ارائه سه طرح جدید تحقیقاتی امنیت سایبر توسط دانشگاه MIT
در ارتباط با جستجوی راههای جدید مقابله بانفوذ به شبکههای دیجیتال و حملات سایبری، دانشگاه MIT اقدام به انتشار سه برنامه جدید تحقیقاتی خود طی هفته آینده خواهند کرد که این برنامهها در پی یافتن راهکاری برای مقابله با معضلات فنی، قانونی و چالشهای شغلی ایجادشده توسط حملات سایبری خواهد بود.
این سه طرح گسترده توسط مرکز علوم رایانه و آزمایشگاه هوش مصنوعی (MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory: CSAIL) و دانشکده اسلوان (Sloan) این دانشگاه مدیریتشده است و قرار است در تاریخ 12 ماه جاری منتشر شود.
انتشار همزمان این سه طرح توسط یکی از بزرگترین دانشگاههای فناوری در آمریکا، نشان از اهمیت بالای خطرات و تأثیرات حملات سایبری برای مقامات آمریکایی دارد.
استوارت مادنیک (Stuart Madnick) یکی از دانشمندان بخش فناوری اطلاعات این دانشگاه در بخشی از سخنان خود در رابطه با این سه طرح میگوید:"خطر اینگونه حملات هرروز در حال رشد و شتاب گرفتن است. هکرها هرروز پیچیدهتر میشوند. حملاتی نظیر حمله به سونی پیکچرز نشان از این موضوع دارد و بدتر از آن این موضوع است که شما هر روزبه دنبال کشف این موضوع باشید که چه نوع تهدید سایبری در انتظار شما خواهد بود."
دانیلا روس (Daniela Rus)، مدیر آزمایشگاه هوش مصنوعی دانشگاه MIT میگوید:" نقض امنیت سایبری هرروزه در سراسر جهان اتفاق میافتد. تنها در طی دو سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار از یکصد بانک و موسسه مالی در سرتاسر جهان به سرقت رفته است. درمجموع جرائم سایبری سالانه بیش از 400 میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضربه میزند."
اولین برنامه تحقیقاتی این دانشگاه با همکاری متخصصان نرمافزار، سختافزار و رمزنگاری سامانههای رایانهای هدایت خواهد شد تا درزمینه پیشگیری حملات سایبری بر پایه وب و درگیری با هکرها، طرحها و برنامههای جدید خود را ارائه کنند. مادنیک در ارتباط با این طرح میگوید:" این برنامه بر این موضوع تأکید میکند که باید کیفیت سختافزارها و نرمافزارهای تولیدی را بالا برد تا بیشترین میزان امنیت را در برابر حملات سایبری داشته باشند."
دومین برنامه تولیدی توسط این دانشگاه، یک برنامه یکپارچه و منسجمی است که اعتباری در حدود 15 میلیون دلار از صندوق سرمایهگذاری هولت (Hewlett) دریافت کرده است. اساس این پروژه تحقیقاتی، اصلاح ساختار سیاستگذاری در زمینه امنیت سایبری خواهد بود. این برنامه، به تدوین چهارچوب و الگویی جدید در تدوین سیاستهای امنیت سایبری کمک خواهد کرد.
آخرین برنامه توسط گروهی از شرکتها و مجموعههای تحقیقاتی به جهت ارتقاء امنیت سایبری زیرساختهای حیاتی تولیدشده است. این برنامه توسط ماد نیک رهبری شده و با موضوع ارتقاء امنیت سایبری زیرساختهای حیاتی معرفی گردیده است.
تحقیقات این گروه بر جنبههایی تأکید میکند که تابهحال کمتر دیدهشده است. این تحقیقات بیشتر بر جنبههای مدیریتی، ساختاری و راهبردی امنیت سایبری تأکید میکند. ماد نیک میگوید: "این خط تحقیقاتی، با تمام خطوطی که تا الآن دنبال شدهاند، متفاوت هستند. این تحقیقات بر جنبههای جدیدی از امنیت سایبری تأکید میکند و وجوه تازه حملات سایبری را مورد بررسی قرار خواهد داد."
مدیر بخش آزمایشگاه هوش مصنوعی این دانشگاه نیز در سخنانی بر این نکته میکند که:" ما امیدواریم باوجوداین طرحهای خلاقانه و جدید ارتباط بهتری با صنعت برقرار کنیم و از این طریق آسیبپذیریهای موجود را برطرف کنیم. ما خواهان سیاستهای بهتر در عرصه فناوری اطلاعات هستیم."
دانشگاه MIT، در تاریخ 12 ماه جاری میزبان همایشی در رابطه با امنیت سایبری خواهد بود و قرار است تا این سه پروژه تحقیقاتی نیز در همین همایش رونمایی شود.