ادغام هوشهای بیولوژیکی و مصنوعی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ ایلان ماسک، مدیرعامل شرکتهای تسلا، اسپیس اکس (SpaceX) و اپن اِی.آی (Open AI)، فعالیتهای بسیاری را در زمینهی فناوریهای مختلف انجام داده است. به عنوان مثال وی هماکنون تحقیقات گستردهای روی خودروهای بی راننده انجام داده و از طرفی قصد دارد انسانها را برای زندگی به مریخ بفرستد و به سطح این سیاره نیز اینترنت ارائه بدهد. همچنین ماسک یکی از اصلیترین مخالفان توسعهی بدون نظارت هوش مصنوعی است؛ زیرا اعتقاد دارد این کار باعث انقراض انسانها خواهد شد و ادعا میکند به همین دلیل شرکت اپن اِی.آی را با هدف توسعهی فناوری یاد شده در جهت بهبود زندگی مردم تأسیس کرده است.
مدیرعامل شرکت تسلا، در زمان برگزاری اجلاس جهانی دولت 12017 (World Government Summit)، در اویل همین سال، در دبی، پیشبینی کرد گام منطقی بعدی زنجیرهی تکامل انسانها، ادغام بیشتر آنها با ماشینها است. ماسک معتقد است برای دستیابی به این هدف باید یک رابط با پهنای باند بسیار بالا وجود داشته باشد تا به کمک آن بتوان مغز را به صورت مستقیم به ماشینها متصل کرد تا مشکل کنترل هوش مصنوعی برطرف گردد.
ماسک در آن زمان گفته بود: «من فکر میکنم با گذشت زمان خواهیم دید که هوشهای بیولوژیکی و دیجیتالی هر چه بیشتر به هم نزدیک شده و شروع به ادغام با یکدیگر میکنند. این موضوع بیشتر مربوط به پهنای باند و سرعت ارتباطات بین مغز دیجیتالی و بیولوژیکی و خروجی آن میشود.»
وی اشاره کرد اگر انسانها نتوانند خود را به گونهای تکامل بدهند که بهتر از گذشته با ماشینها ارتباط برقرار کنند، به سرعت توسط روباتها جایگزین خواهند شد.
وی افزود: «اگر نمیتوانید یک ماشین را شکست بدهید، بهترین کار این است که یکی از آنها تبدیل شوید.»
به علاوه مدیرعامل شرکت اپن اِی.آی در گذشته دربارهی فناوری توری عصبی (neural lace) صحبت کرده بود. این فناوری مطرح میکند، میتوان ایمپلنتی را که مجهز به هوش مصنوعی است در مغز قرار داد تا با آن ترکیب شده و توانایی انسان را افزایش بدهد. به عنوان مثال به کمک تراشهی مذکور، انسانها خواهند توانست تنها با فکر کردن به یکدیگر به ارسال و دریافت پیام برای هم بپردازند یا حتی به اینترنت متصل بشوند.
حال به تازگی گزارشی منتشر شده است که نشان میدهد ایلان ماسک قصد دارد صحبتهای گذشتهی خود در مورد سایبورگ کردن انسانها را عملی کند. بر اساس این گزارش ماسک شرکتی تحقیقاتی پزشکی با نام نیورالینک (Neuralink) را در کالیفرنیا به ثبت رسانده است که هدف آن دستیابی به روشی برای ادغام ارتباطات رایانهای و مغز انسان است. البته جزئیات بسیار کمی در مورد نوع فعالیت نیورالینک وجود دارد و قرار است در طول هفتهی آینده اطلاعات بیشتری از آن ارائه بشود.
شرکتهای گوگل، سامسونگ و سونی هماکنون در حال ایجاد عدسیهای هوشمندی هستند که با قرار گرفتن روی چشم، امکان عکاسی و استفاده از واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را فراهم میکند. با وجود این که از قابلیتهای احتمالی تراشهی در حال ساخت شرکت نیورالینک اطلاعاتی وجود ندارد؛ اما به نظر میرسد امکان بهره گرفتن از فناوریهای یاد شده را نیز داشته باشد.
ایمپلنتی که توانایی اتصال به اینترنت را داشته و ذهنهای بیولوژیکی و مصنوعی را با یکدیگر ترکیب میکند باید کاملاً غیرقابل هک باشد؛ زیرا در صورت رخدادن چنین اتفاقی، خسارتهای جبرانناپذیری برای کاربران ایجاد خواهد شد؛ زیرا هماکنون نیز روشهایی برای هک شدن ایمپلنتهای مغز امروزی به وجود آمده است، هر چند برای این کار هکر باید در فاصلهای بسیار نزدیک از بیمار قرار بگیرد. همچنین اگر نتوان امنیت این فناوری را تأمین کرد، فرد مهاجم احتمالاً خواهد توانست به افکار مصرفکنندگان نفوذ کرده و از دادههای به دست آمده برای باجخواهی بهره بگیرد.
______________________________
1- اجلاس جهانی دولت، بستری است که به دولتها اجازه میدهد در مورد عملکرد، سیاستها و ایجاد خدمات بهتر گفتگو کنند. یکی از اهداف اصلی آن توانمندسازی دولتها برای آینده و ایجاد راهکارهایی برای بهبود زندگی مردم سراسر زمین است.