ادعای خنثیسازی حمله سایبری روی سد نیل
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ مقامات اتیوپی ادعا کردند که تلاشهای سایبری بینالمللی را که سد عظیم رنسانس بزرگ اتیوپی (GERD) و مؤسسات مالی بزرگ این کشور را هدف قرار داده بود، متوقف کردهاند.
شومیت گیزاو (Shumete Gizaw)، مدیر کل آژانس امنیت شبکه اطلاعات اتیوپی (INSA) در گفتگو با رسانههای محلی اعلام کرد :
«حملات سایبری ناموفق شامل تلاشهایی برای ممانعت از عملکرد GERD با هدف قرار دادن 37 هزار رایانه به هم پیوسته مورد استفاده مؤسسات مالی بودند.»
شومیت ادعا کرد که سازمانی تحت حمایت کشورهایی که به تلاشهای صلح و توسعه اتیوپی حسادت میورزند، با شعار «جنگ هرم سیاه» علیه آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، اعلام جنگ سایبری کرده است.
با این حال، او کشورهای حامی یا سازمان و محل استقرار آن را فاش نکرد.
پیش از این، آدیس آبابا هکرهای مستقر در مصر را به تلاش برای هک کردن سیستم های کامپیوتری در اتیوپی متهم کرده بود. مصر با این استدلال که نیاز به توافق در مورد چگونگی پر کردن و بهرهبرداری از سازه ساخته شده روی منبع اصلی آب قاهره وجود دارد، مخالفت کرد. اما اتیوپی اصرار داشت که آب ابتدا یک پروژه مستقل است و به کشورهای پایین دست سودان و مصر آسیبی نخواهد زد.
وی افزود که مجموعهای از حملات سایبری با هدف خرابکاری در ساخت موفقیتآمیز پروژه سد بزرگ وجود دارند.
او هشدار داد که حملات سایبری علیه سد عظیم رنسانس بزرگ اتیوپی ممکن است در آینده افزایش یابد و امنیت سایبری هماهنگ برای محافظت از ساخت و ساز و مدیریت کارهای این سد بزرگ اجرا میشود.
شومیت توضیح داد :
«حملات سایبری که مؤسسات مالی را هدف قرار میدهند، در صورت موفقیتآمیز بودن، تأثیرات مخربی را به همراه خواهند داشت.»
هنوز مشخص نیست که کدام مؤسسات مالی اتیوپی در جریان حملات سایبری هدف قرار گرفتهاند؛ با این حال، شومیت به همه مؤسسات مالی توصیه کرد که اقدامات دفاعی کاملی را برای محافظت از دادههای حساس در برابر حملات سایبری انجام دهند.
آژانس امنیت شبکه اطلاعات اتیوپی، آژانس اطلاعاتی اصلی کشور، ادعا کرد که در 6 ماه گذشته بیش از 3400 حمله سایبری را خنثی کرده است. آژانس همچنین در سال 2020 مدعی شد که حملات سایبری را که از مصر سرچشمه میگرفته، با موفقیت خنثی کرده است.
بنابر ادعای آژانس اطلاعات اتیوپی، هکرهای مستقر در مصر، گروه «Cyber_Horus»، «AnuBis.Hacker» و «Security By Passed»، حملات سایبری خنثی شده را ترتیب دادند.
آژانس امنیت شبکه اطلاعات اتیوپی در بیانیهای در سال 2020 گفت :
«این گروهها مسئولیت این حملات را بر عهده گرفتهاند و قصد دارند همه فشارها را بر اتیوپی در مورد سد بزرگ رنسانس اتیوپی (GERD)، بهویژه برای توقف پر کردن سد، ایجاد کنند.»
با افزایش حملات سایبری علیه اتیوپی، کشور شاخ آفریقا ماه گذشته میزبان نشستی از سازمان های اطلاعات نظامی شرق آفریقا بود.
نشست آدیس آبابا اواسط آوریل سال جاری با حضور اتیوپی، جیبوتی، سودان، سودان جنوبی، سومالی، تانزانیا و اوگاندا برگزار شد؛ در این دیدار، سازمانهای اطلاعاتی نظامی توافق کردند که به طور مشترک برای تقویت امنیت در منطقه و جلوگیری از حملات از جمله حملات سایبری همکاری کنند.