ادعای حمله سایبری به کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ براساس این ادعا، امانوئل مکرون «Emmanuel Macron» کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه قربانی حملات سایبری شده است.
طبق گزارش امنیتی شرکتترند میکرو «Trend Micro»، امانوئل مکرون کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه بارها و بارها در هفته اخیر هدف حملات سایبری قرارگرفته و این حملات شباهت زیادی به هک حزب دموکرات ایالاتمتحده، در سال گذشته داشته است.
شرکتترند میکرو یکی از شرکتهای بزرگ ارائهدهنده محصولات نرمافزاری امنیتی و ضدویروس در دنیا است. دفتر مرکزی این شرکت در حال حاضر در شهر توکیو ژاپن قرار دارد و در بعضی از کشورها مانند ایران و استرالیا نام این شرکت و محصولات آن را بنام پی سی سیلین میشناسند.
شرکتترند میکرو، انجام این حملات را کار گروهی به نام پاون استورم (Pawn Storm) دانست و در شرح این گروه گفته که آنها «گروهی از جاسوسان سایبری» هستند که بیش از دوازده کشور دیگر را نیز مورد هدف قرار دادهاند.
آژانس امنیت سایبری کشور فرانسه «ANSSI»، وقوع این حملات را تأیید کرده و گفت: «روش حمله این گروه بسیار کلاسیک و ویژه است.»
به گفته لوئی گیزا (Loïc Guéza)، استراتژیست امنیت سایبری مستقر در پاریس، برخی از کار شناسان امنیت سایبری معتقدند گروه پاون استورم با آژانس امنیت اطلاعات روسیه مرتبط است، اما شرکتترند میکرو هیچ سندی مبنی بر دخالت روسیه در این حملات سایبری، پیدا نکرده است.
مکرون که در انتخابات روز 7 می، در مقابل مارین لو پن (Marine Le Pen) قرار گرفت. به ادعای این گزارش، پیش از آنکه دولت روسیه، دست به انتشار خبرهای جعلی بزند؛ آقای مکرون اعتراض خود را از این رفتارهای ناپسند ابراز داشته است؛ زیرا در ماه گذشته مکرون با یک خبر جعلی از یک سایت جعلی که مشابه سایت روزنامه (Le Soir) بود، روبهرو شد که در آن ادعاشده، مکرون هزینههای انتخاباتی خود را از کشور عربستان سعودی تأمین کرده است.
گیزا گفت: «بین بازه زمانی ماه مارس و آوریل، هکرهای پاون استورم پنج وبسایت جعلی شبیه سایت مکرون طراحی کردند.»
ایمیلهایی توسط این وبسایتهای جعلی به کاربران عضو کمپین مکرون ارسال میشد، با یک فایل پیوست همراه بوده و آن فایل پیوست، حاوی جاسوسافزار است که بهمحض باز شدن سیستم فرد را آلوده میکند.
این جاسوسافزار از روش معروف اسپیرفیشینگ (spearphishing) استفاده کرده که آسیبهای جدی را به همراه دارد، همانند اتفاقی که سال گذشته برای حزب دموکرات آمریکا پیش آمد و در آن حمله ایمیلهای این حزب به سرقت رفت و در فضای مجازی منتشر شد.
اسپیرفیشینگ نوعی از حملات فیشینگ است با این تفاوت که فرد یا گروه خاصی را باهدفی مشخصشده مورد هجمه حملات خود قرار میدهد.
مکرون اظهار کرد که بعید است حملات سایبری به کمپین وی تأثیر داشته باشد، زیرا مسئول کمپین مکرون درباره ایمیلهای این کمپین گفت: «تمامی مکاتبات رمزنگاریشده و هک آنها بسیار دشوار است.»
در مصاحبهای که دریکی از سایتهای خبری فرانسه، از منیره محجوبی (Mounir Mahjoubi) مدیر عملیات دیجیتالی مکرون، منتشر شد، آمده است که این گروه هکری اقدام به جمعآوری نامهای دولتی و نیم دولتی مرتبط با کمپین مکرون کرده است.
در خبرها آمده است که گروه هکری پاون استورم، برخی نهادها و اندیشکدههای مهم در آلمان را نیز در آستانه انتخابات این کشور، هدف حملات سایبری خود قرار داده و با نصب بدافزار در اندیشکدهها سعی بر آلوده کردن، حزب دموکرات مسیحیان آلمان (CDU) و حزب سوسیال دموکراتها (SPD) را داشته است.