ادعای حمله سایبری به تاسیسات برق پایگاه غنیسازی نطنز
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبریان؛ بنابر ادعای 2 مقام اطلاعاتی در گفتگو با نیویورک تایمز، مواد منفجره به طور کامل باعث از بین رفتن سیستم قدرت داخلی تسهیلات غنی سازی اورانیوم ایران در عملیات به ظاهر تخصیص شده به رژیم صهیونیستی شد؛ به گفته این مقامات، انفجار موجب آسیب شدید به سایت و بازگرداندن به حداقل 9 ماه قبل برای تولید در نطنز شد.
در حالیکه رسانههای اسرائیلی ابتدا ادعا کردند که این یک حمله سایبری از سوی آنها بوده، اما بعداً گزارش دادند که حمله ناشی از یک دستگاه انفجاری قرار داده شده در سایت بوده است.
دنی یاتوم (Danny Yatom)، رئیس سابق موساد، با ابراز نگرانی در مورد اطلاعات منتشر شده در تایمز مبنی بر دخالت اسرائیل، در مصاحبه با «Army Radio» هشدار داد که این امر میتواند بر توانایی عملیاتی اسرائیل تأثیر بگذارد.
یاتوم گفت :
«اگر در واقع این نتیجه عملیات اسرائیل باشد، بسیار جدی است. این امر مغایر با منافع اسرائیل و مبارزه با تلاشهای ایران برای دستیابی به سلاحهای هستهای خواهد بود. برخی اقدامات باید مخفی بمانند. وقتی مقامات اسرائیلی نقل قول میکنند، ایران را مجبور به انتقام میکنند. اگر ایرانیان با شروع تحقیقات به این نتیجه برسند که افراد پشت حمله اسرائیلی یا آمریکایی هستند، هرگز عقب نمینشینند و این بر توان عملیاتی ما تأثیر دارد.»
این حمله در ابتدا از سوی بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به صورت یک حادثه در شبکه توزیع برق تأسیسات هستهای گزارش شد، اما علی اکبر صالحی، رئیس هستهای کشور، بعداً در سایه هایی از ابهام تأیید کرد که این حادثه حمله سایبری بوده است.
به گفته رسانههای ملی ایران، در حالیکه کمالوندی در ساعات ابتدایی اعلام کرد این انفجار هیچ آسیبی برجای نگذاشته، اما مچ پا و سر وی پس از بازدید از سایت بعد از حادثه آسیب دیده بود.
به گفته کارشناسان غربی، اکثر مقامات ایرانی از سرزنش یک گروه یا کشور خاص برای حمله خودداری کردند، اما علی حداد، نماینده مجلس ایران، این حادثه را به اسرائیل نسبت داد.
حداد در توییتر اظهار داشت :
«دیروز ترور یک دانشمند هستهای و امروز حمله به کشتی ایران ساویز (Saviz) و خرابکاری در تأسیسات هستهای نطنز.»
وی با درخواست بازدارندگی و نه محدودیت گفت :
«هنگامی که تعهد به عنوان محدودیت ترجمه میشود، دشمن صهیونیست جرأت میکند تا حملات بیشتری انجام دهد.»
این دومین حمله به نطنز است که رسانههای خارجی در سال گذشته به اسرائیل نسبت دادهاند، حمله قبلی با انفجار و آتشسوزی تأسیسات در ماه ژوئیه گزارش شد که بر برنامه هستهای ایران تأثیر گذاشت.
اورشلیم پست مدعی شد که ایران هنوز هم نتوانسته به جایگاه خود پیش از انفجار در ماه ژوئیه سال 2020 از لحاظ ظرفیت برای مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته بازگردد.
حمله اخیر به نطنز روزی رخ داد که ایران شروع به تزریق گاز هگزافلورید اورانیوم به سانتریفیوژهای پیشرفته «IR-6» و «IR-5» در نطنز کرد که همزمان با بازدید لوید آستین (Lloyd Austin)، وزیر دفاع ایالات متحده، از اراضی اشغالی شد.
کارشناسان معتقدند که تنشها بین رژیم صهیونیستی و ایران در میان حملات روی کشتیهای دریایی ایرانی و اسرائیلی افزایش مییابد؛ آنها در گزارشهای خود ادعا کردهاند که اسرائیل در سالهای اخیر به دهها کشتی ایرانی ضربه زده است؛ این گزارش همچنین زمان ملاقات ایران با مقامات اروپایی و آمریکایی و بحث در مورد بازگشت احتمالی به برجام، نام توافق هستهای امضا شده در سال 2015 بین جمهوری اسلامی و قدرتهای جهانی، مطرح شد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، چندین بار در هفته گذشته عنوان کرد که اسرائیل از خود در برابر تهدیدات ایران دفاع میکند و مدعی شد که اورشلیم تمام تلاش خود را برای مقابله با جاهطلبیهای هستهای تهران خواهد کرد.
وی با احضار وزیر امنیت کابینه خود در 2 ماه از وی خواست تا در مورد افزایش تنشها با تهران بحث کنند. نتانیاهو، در رویداد «روز استقلال» در دیدار با سران شاخههای امنیتی ادعا کرد :
«مبارزه با ایران، پروکسیهای آن و تلاشهای جنگجویانه ایران، یک مأموریت بزرگ است.»
وی با اشاره به عملیات گزارش شده موساد در خصوص از کار انداختن دستگاههای غنیسازی اورانیوم تنها چند ساعت پس از راهاندازی گفت :
«وضعیتی که امروز وجود دارد، لزوماً وضعیتی نیست که فردا وجود خواهد داشت.»