ادعای جدید اسرائیل: «بیت کوین، نه ؛ بیت کوئن، آری»
جرائم و جنگ سایبری، دیگر بخشی از زندگی روزمره برای دولتها و شرکتهای سراسر دنیا است. رسانهها به پوشش برخی از اخبار حملات سایبری پرداختند که به افشای اطلاعات شخصی منجر میشود. همچنین گروهی به نام ویکیلیکس در سال 2006 توسط ژولین آسانژ (Julian Assange) ایجاد گشت.
دولتها مشتاق هستند که نهتنها از حمله ویکیلیکس بلکه از دشمنان در منطقه و فراتر از آن جلوگیری کنند. مقامات اسرائیلی بر این باورند برخی دولتها از قبیل چین، کره شمالی و ایران بودجهای را برای ارتقای توانمندیهای جنگ سایبری اختصاص ندادهاند.
ازلحاظ قابلیت جنگندههای تهاجمی، اسرائیل در رتبه دوم قرار دارد و نسبت به امریکا به عنوان بزرگترین متحد خود که در رتبه بالاتر قرار دارد، نگرانی ندارند. شاید بزرگترین عامل نگرانکننده، دشمن اسرائیل، ایران باشد که در رتبه پایینتر جای گرفته است.
نیاز به حفاظت در برابر حملات سایبری هرگز اینچنین حائز اهمیت نبوده و ملتهایی که بیشتر به این گونه تهاجمها حساس هستند، تمایل دارند که بهطور فعال در جرائم اینترنتی دخالت کنند.
در ابتدای سال جاری، شبکه برق اسرائیل مورد یک حمله سایبری قرار گرفت و خسارت چشمگیری را بهجز قطع برق متحمل شد. درحالیکه ممکن است برآورد خسارتهای وارده در طول یک دوره زمانی از قطع برق برای بیمه گران تا حدودی ساده باشد، توانایی ارزیابی اطلاعات ازدسترفته، مسئلهای کاملاً متفاوت است که بیمهگزاران امروز با آن روبرو هستند. سازمان ضد جاسوسی رژیم صهیونیستی، همواره حملات سایبری در سرزمینهای اشغالی را مختل کرده است؛ اما شرکتها در صورت موفقیتآمیز بودن یکی از این حملات، محافظتشده نیستند.
تعداد شرکتهای امنیتی، همانطور که انتظار میرفت در سالهای اخیر افزایشیافت؛ اما، با توجه به هزینههای دولت و شرکتهایی که حمله سایبری را تجربه میکنند، صنعت بیمه سایبری تا حدودی فرسوده است.
بر اساس آمار اعلامشده از شرکت تحقیقاتی «Cybersecurity Ventures» ، هزینه سالانه جرائم اینترنتی از 3 تریلیون دلار در سال گذشته به 6 تریلیون دلار تا سال 2021 افزایش خواهدیافت و انگیزه زیادی برای امنیت و شرکتهای بیمه سایبری برای انجام این اقدام وجود دارد.
ایالاتمتحده و اسرائیل یک کارگروه سایبری ایجاد کردهاند که باید در مناطق اشغالی توسعه یافته و آزمایش شود. به ادعای مقامات رژیم صهیونیستی، آنها حمایت از امنیت سایبری در کشورهای کوچکتر را تأمین میکنند. همچنین مقامات این کشور اذعان داشتهاند که در سال گذشته تنها 6.5 میلیارد دلار درزمینه امنیت سایبری، صادرات داشتند و خود را با بیش از 300 استارتآپ بهعنوان رهبر جهان درزمینه امنیت سایبری میشناسند. سردمداران رژیم اشغالگر قدس بهشدت از شرکتهای امنیت سایبری حمایت میکنند که از این رو برجستهسازی اسرائیل در این بخش، بسیار مشهود است.
رژیمی که خود را بهعنوان یک سردمدار در امنیت سایبری بهحساب میآورد، تعجبی ندارد که بیمه سایبری آن نیز در حال افزایش باشد. به نقل از شرکت بیمه AIG اسرائیل، فروش بیمههای سایبری در سال گذشته 30 درصد افزایشیافته است؛ زیرا فضای بیمه از تهدیدات اخیر استفاده میکند. درحالیکه افزایش تقاضا برای بیمه آشکار است، این شرکت گزارش داد که تعداد اندکی از شرکتهای اسرائیلی، تحت پوشش بیمههای سایبری قرار دارند.
استارتآپ Cyberwrite تلآویو شروع به توسعه یک پلت فرم حراستی برای سیاستهای بیمه سایبری کرده است. همانطور که برآوردهای حق بیمههای سایبری در حال افزایش است، پلت فرم مذکور ممکن است نمونه دیگری از توانایی اسرائیل در پیشبرد دنیای سایبری بهحساب آید. شرکتهایی که از پیشرفتهترین امنیت سایبری برخوردارند طبیعتاً بهره بیشتری از حق بیمهها در مقایسه با شرکتهایی که هنوز از نیاز به سرمایهگذاری اضافی اطمینان ندارند، خواهند برد.
شاید این واقعیت که مدیران شرکتها تمایل بیشتری برای اقدام به حملات سایبری داشته باشند، انگیزه واقعیتر برای شرکتهای سهامی باقیمانده در اسرائیل است ایجاد کند که از این رو نهتنها اقدامات امنیتی مضاعف را انجام میدهند، بلکه سیاستهای بیمه سایبری مناسب را نیز اتخاذ میکنند.
آیا بلاکچین میتواند یک راهحل مناسب باشد؟
از زمان ایجاد بیتکوین، دنیای فناوری، زمان بسیار زیادی را برای درک کامل بلاک چین سپردی کرد. درحالیکه بیتکوین ممکن است سرفصل باشد، بلاکچین میتواند اصل موضوع باشد. اگر اندکی از صنایع، فعالانه در مورد امکان استفاده از فنّاوری بلاکچین و شرکتهای امنیت سایبری کاوش کنند، هیچگونه تفاوتی بین دو مورد مذکور وجود نخواهد داشت.
مقامات اسرائیل ادعا کردند: با توجه به فقدان مقرراتی که ارزهای رمزپایه از آن بهرهمند میشوند، بیتکوین هنوز یک حمله سایبری را تجربه نکرده است. قدرت دفاعی بلاکچین در برابر حملات به بررسی بیشتری نیاز دارد. باوجود این گزارشات بسیاری در سرقت بیتکوین وجود دارد.
ازآنجاییکه قابلیتهای امنیت سایبری پیشرفتهتر میشود و شرکتها به بررسی کاربرد فنّاوری بلاکچین برای محافظت از دادهها و حذف رمزهای شخصی جهت دسترسی به مدارک ذخیرهشده در سرورهای نامناسب محافظت شده پرداخته و شرکتهای بیمه آن را موردتوجه قرار میدهند.
این امر چندان غیرمنطقی نیست که انتظار داشته باشیم رژیم صهیونیستی، شرکتهایی که همواره حملات سایبری سنگینی را متحمل میشوند را مواخذه کند. این رویداد نهتنها برای یک شرکت بسیار سهمگین خواهد بود، بلکه برای یک ملت که ادعای رهبری فضای مجازی میکند، جلوه نامناسبی دارد.
بنا به ادعای نتانیاهو در ماه ژانویه، تردیدی در مورد امنیت سایبری میان مقامات ارشد اسرائیل وجود ندارد. رژیم اشغالگر قدس از حملات سایبری جهانی در ابتدای سال جاری گریخت؛ اما کمتوجهی نسبت به چنین تهدیداتی ازنظر مقامات آن نامعقول بهشمار میرود.