about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

شرکت سیمنتک با اتهامی تکراری، مقامات ایران را به جاسوسی سایبری از شهروندان این کشور متهم کرد.


به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ بنابر ادعای شرکت امنیت سایبری سیمنتک دو گروه هکری وابسته به دولت ایران اقدام به طراحی جاسوس‌افزار کرده‌اند.

شرکت سیمنتک بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده نرم‌افزارهای امنیتی برای رایانه‌های شخصی در دنیا است. این شرکت در سال ۱۹۸۲ توسط گری هندریکس با کمک بنیاد ملی علوم آمریکا تأسیس شد. 

طبق تحقیقات سیمنتک دو گروه هکری به نام های «Cadelle» و «Chafer» که وابسته به دولت ایران اقدام به طراحی جاسوس‌افزار کرده‌اند. این بدافزارها برای مقاصد خاص طراحی‌ شده است.

سیمنتک ادعا کرد طی تحقیقات جدیدی که توسط کارشناسان آن‌ها انجام‌شده، هکرهای این دو گروه اطلاعات فعالان سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی را سرقت کرده‌اند. همچنین این بدافزارها اطلاعات شرکت‌های هواپیمایی و مخابراتی در منطقه را سرقت کرده است.

طبق شواهد موجود این دو گروه هکری فعالیت خود را از اواسط سال 2014 آغاز کرده‌اند، اما شرکت سیمنتک اطلاعاتی به دست آورده که سرورهای فرماندهی و کنترل نشان می‌دهد آن‌ها از سال 2011 فعال بوده‌اند و رفتارهای خصمانه سایبری خود را انجام می‌دادند.

بدافزارهای طراحی‌شده توسط این گروه‌های هکری از درب پشتی‌های موجود در سیستم‌های رایانه‌ای برای جاسوسی استفاده می‌کند. گروه هکری «Cadelle» از بدافزاری به نام «backdoor.cadellespy» استفاده می‌کند و گروه هکری «Chafer» نیز از بدافزار دیگری به نام «backdoor.remexi» و «Backdoor.Remexi.B» استفاده می‌کنند. نکته مبهم از نظر سیمنتک روش نفوذ این بدافزارها بوده، زیرا تاکنون هیچ گزارشی از نحوه نفوذ به سیستم‌های مخالفان به دست نیامده است.

سیمنتک مدعی شده که برخی شواهد حاکی از آن است که هکرها با تزریق کدهای «SQL injection» به وب سرورهای توانسته‌اند سیستم‌های کامپیوتری را آلوده کنند.

شرکت سیمنتک در بخش دیگری از گزارش خود مجددا موضوع ساعت کاری را مطرح کرده است. در گزارش آمده است که ساعات کاری این دو گروه هکری مشابه بوده و هردوی آن‌ها به اهدافی در داخل ایران علاقه‌مند بوده‌اند که این شواهد وابستگی آن‌ها را به دولت ایران افزایش می‌دهد. همچنین هرکدام از آن‌ها بین پنج تا ده نفر را آلوده کرده اند و به صورت هدفمند آن‌ها را زیر نظر گرفته اند.

همچنین سیمنتک مدعی شد که در ایران، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی تیم‌های ویژه‌ای ایجاد کرده‌اند که می‌گویند هدف آن‌ها تأمین امنیت در فضای اینترنت است. اما این مراکز نظامی از طریق همین تیم‌های ویژه، تعدادی از فعالان سیاسی در عرصه‌های مختلف مانند هنری و اجتماعی را دستگیر کرده‌اند.

تازه ترین ها
تأثیر
1403/10/24 - 09:03- جرم سایبری

تأثیر سرقت داده از شرکت اسکولاستیک بر 4.2 میلیون نفر

یک هکر به شبکه ناشر آموزشی مشهور آمریکایی، اسکولاستیک، نفوذ کرده و اطلاعات تماس و آدرس بیش از 4.2 میلیون مشتری را سرقت کرده است.

ایتالیا
1403/10/24 - 08:47- سایرفناوری ها

ایتالیا به دنبال استفاده از استارلینک برای ارتباطات محرمانه دولتی

نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، اعلام کرد که این کشور ممکن است از خدمات استارلینک برای ارتباطات ماهواره‌ای رمزنگاری‌شده جهت ارتباط نیروهای نظامی خود در سراسر جهان استفاده کند.

همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.