ادامه تلاشهای آمریکا برای حکمرانی سایبری در جهان؛ واشنگتن میزبان 37 کشور برای نشست باج افزاری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان به نقل از رویترز؛ یک مقام ارشد آمریکایی گفت که کاخ سفید این هفته میزبان مقامات 37 کشور و 13 شرکت در واشنگتن خواهد بود تا به تهدید فزاینده باج افزارها و سایر جرائم سایبری، ازجمله استفاده غیرقانونی از ارزهای دیجیتال رسیدگی شود.
این نشست حضوری به دنبال نشست افتتاحیه مجازی سال گذشته ابتکار غیررسمی مبارزه با باج افزارها انجام میشود که هفت کشور دیگر را به این نشست اضافه کرده و برای اولین بار گروه متنوعی از بازیگران بخش خصوصی را به کار میگیرد.
این مقام آمریکایی گفت، کاخ سفید امیدوار است این نشست به کشورهای شرکتکننده این امکان را بدهد که مجموعهای از هنجارهای سایبری را ایجاد کنند که در سراسر جهان برای مقابله با تهدیدات مجرمانه باج افزاری به رسمیت شناخته شوند و عوامل مخرب را پاسخگو کنند.
به گفته او، شرکتکنندگان قصد دارند در پایان جلسه روز سهشنبه بیانیه مشترکی صادر کنند که شامل تعهد مضاعف برای اعمال فشار بر روسیه و سایر کشورهایی است که مهاجمان باج افزارها را در خود جای دادهاند.
وی در ادامه گفت:
یکی از موضوعات کلیدی برای بحث، چگونگی ایجاد اختلال در چنین حملاتی، مقابله با جابجایی غیرقانونی ارزهای دیجیتال و ایجاد تابآوری در برابر چنین حملاتی خواهد بود.
این مقام ارشد افزود:
بنابراین این نشست کمتر در مورد روسیه و بیشتر در مورد این است که چگونه ما بهعنوان مجموعهای از کشورها، کار را برای عوامل باجخواه سختتر، پرهزینهتر و خطرناکتر کنیم.
این مقام آمریکایی تشریح کرد:
حملات باج افزاری در سالهای اخیر بهشدت افزایش یافته و تنها در 18 ماه گذشته بیش از 4 هزار حمله در خارج از ایالاتمتحده گزارش شده گرچه در دستگیری مهاجمان نیز پیشرفتهایی حاصل شده است.
باج افزار نرمافزاری است که هکرها با کمک آن دادههای قربانیان را رمزگذاری میکنند و در ازای پرداخت ارزهای دیجیتال کلیدی را به قربانی ارائه میدهند که میتواند تا میلیونها دلار برای قربانی هزینه داشته باشد.
مقامات ارشد دولت آمریکا ازجمله کریس رای، رئیس اف بی آی، والی آدیمو معاون وزیر خزانهداری، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید و وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه در این نشست سخنرانی خواهند کرد.
علاوه بر ایالاتمتحده شرکتکنندگان در این نشست عبارتاند از: رژیم جعلی صهیونیستی، انگلستان، استرالیا، اتریش، بلژیک برزیل، بلغارستان، کانادا، کرواسی، جمهوری چک، جمهوری دومینیکن، استونی، کمیسیون اروپا، فرانسه، آلمان، هند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، کنیا. لیتوانی، مکزیک، هلند، نیوزیلند، نیجریه، نروژ لهستان، کره جنوبی، رومانی، سنگاپور، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئد، سوئیس، اوکراین و امارات متحده عربی.
روسیه، بلاروس و سایر کشورهایی که بنا به ادعای آمریکا مهاجمان را در خود جای میدهند، در این نشست شرکت نخواهند کرد.
مایکروسافت، کرود استرایک، مندیانت،Cyber Threat Alliance,, Cybersecurity Coalition, Palo Alto, Flexxon, SAP, Institute for Security + Technology, Siemens, Internet 2.0, Tata – TCS, و شرکت تلفونیکا 13 شرکتی هستند که در این نشست حضور خواهند داشت.
به نظر میرسد آمریکا با جمعکردن سایر کشورها در اطراف خود و برگزاری چنین نشست هایی قصد دارد علاوه بر حکمرانی سایبری بر دنیا، هنجارهای فضای سایبر را همچون هنجارهای حقوق بشر به نفع خود مصادره کند و دوگانگی حقوق بشر خود را به فضای سایبر نیز سرایت دهد.
اگرچه ایالاتمتحده در حملات و جاسوسیهای سایبری در جهان پیشرو است؛ اما با مظلومنمایی و بزرگنمایی اقدامات دشمنانش قصد دارد خود را یکی از بزرگترین قربانیان فضای سایبری معرفی کند تا از این طریق به یکی از بزرگترین آرزوهای خود که حاکمیت سایبری بر دنیا است دست یابد.