احتمال لغو مجوز فعالیت چاینا تلکام در آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ تعدادی از وزارتخانههای آمریکا از کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) درخواست کردهاند که مجوز فعالیت شعبه «چاینا تلکام » (China Telecom) این کشور را در زمینه ارائه خدمات بینالمللی ارتباطات از راه دور به آمریکا یا از این کشور لغو کند.
وزارتخانههای امنیت داخلی، دادگستری، دفاع، امور خارجه و بازرگانی و نماینده تجارت آمریکا (United States Trade Representative) در بیانیهای مشترک اعلام کردند:
این توصیهنامه منعکسکننده خطرات قابلتوجه و غیرقابلقبول امنیت ملی و مربوط به دسترسی چاینا تلکام به زیرساختهای ارتباطی آمریکا است.
در بیانیه منتشر شده توسط وزارتخانهها آمده است، این خطر وجود دارد که دولت چین از چاینا تلکام و مسئله تصویب شده بخواهد برای جاسوسی از آمریکا سو استفاده کند.
درخواست مذکور در حالی ارائه شده است که کمیسیون ارتباطات فدرال از سال 2019 در حال بررسی چاینا تالکام است. شرکتی که از سال 2007 مجوز فعالیت در آمریکا را دریافت کرده بود.
در ماه می 2019، اعضای کمیسیون مذکور به اتفاق اعلام کردند درخواست دیگر شرکتهای مخابراتی وابسته به دولت چین را برای فعالیت در آمریکا نخواهند پذیرفت. آنها در این جلسه مشخص کردند که چاینا تلکام توسط دولت چین کنترل میشود. به طور کلی شرکتهای مخابراتی چین از سال گذشته مورد توجه قانونگذاران آمریکایی قرار گرفتهاند. برای نمونه علاوه بر چاینا تلکام میتوان به شرکت یونیکام (Unicom) نیز اشاره کرد.
همچنین آمریکا در سال گذشته به دفعات از متحدان خود درخواست کرد به دلایل امنیتی از خدمات شرکت هواوی، استفاده نکنند. برای مثال حتی تعدادی از آنها را تهدید کرد که در صورت استفاده از بستر 5G هواوی در زیرساختهای خود، روابط دوجانبه با آنها را پایان میدهد.
نهادهای یاد شده در بیانیه خود مطرح کردند که دولت چین مالک اصلی چینا تلکام بوده و مدیریت آن را در آمریکا بر عهده دارد. این مالکیت ممکن است باعث شود تا نهادهای دولتی چین بتوانند فعالیتهای سایبری مخرب، جاسوسی اقتصادی، ایجاد اختلال و سوءاستفاده از خدمات ارتباطی آمریکا را انجام دهند.
همچنین مقامات آمریکایی شرح دادند، چاینا تلکام در رابطه با محل نگهداری دادههای سوابق آمریکایی، اظهارات نادرستی را ارائه داده است. همچنین سطح حریم خصوصی ارائه شده به مشتریان آمریکایی این شرکت احتمالاً کمتر از استانداردهای کشور است.
کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا مدتی قبل نیز به الفبت، شرکت مادر گوگل اجازه بهرهبرداری از بخشی از کابل ارتباطی زیر سطح دریا میان آسیا و آمریکا را صادر کرده بود. گوگل نیز موافقت کرد تنها از 12.900 کیلومتر آن در میان آمریکا و تایوان بهره گرفته و از بخش هنگکنگ استفاده نکند. گوگل و فیسبوک از مدتها قبل در زمینه تکمیل ارتباطات از راه دور با یکدیگر همکاری میکنند؛ اما قانونگذاران آمریکایی جلوی استفاده از آن را گرفتهاند؛ زیرا معتقدند که ارتباط مستقیم آمریکا با هنگکنگ امنیت ملی این کشور را با خطر مواجه میکند.